وبلاگ

تحصیل در ترکیه

تحصیل در ترکیه 2023

برای تمام دانشجویان بین المللی، تحصیل در ترکیه مانند یک فرصت استثنایی است. فرصتی که در آن، می توانند به طور همزمان مدرنیته و سنت را تجربه کنند. ترکیه یکی از امن ترین و پایدارترین کشورهای منطقه است. در تمام دانشگاه های ترکیه یا به زبان انگلیسی تدریس می شود یا آن را آموزش می دهند. مهم تر از همه، کیفیت بسیار بالای استانداردهای آموزشی، تحصیل در ترکیه را برای تمام کشورهای جهان خواستنی کرده است. سیستم آموزشی این کشور بسیار مشابه سیستم آموزشی کشورهای اروپایی مخصوصا آلمان و فرانسه می باشد. تحصیل در ترکیه می تواند سکوی پرتاب شما به کشورهای اروپایی و آمریکایی باشد. با تحصیل در ترکیه شما در کشوری آسیایی با امکاناتی در سطح کشورهای اروپایی برخوردار خواهید بود. همانطور که میدانید کشور ترکیه در تقاطع دو قاره آسیا و اروپا واقع شده است و آن را کشوری اوراسیایی می دانند. این کشور ویژگی های سه قاره آسیا، اروپا و آفریقا را در خود دارد. بعلاوه از سه طرف توسط دریاها احاطه شده و همواره در مرکز مسیرهای تجاری جاده ابریشم بوده است. امروزه در تمام نقاط این کشور می توان به راحتی ترکیبی غنی از فرهنگ های مختلف را مشاهده نمود.

مزایای تحصیل در ترکیه

 آیا می دانستید که تمام دانشگاه های ترکیه (چه دولتی و چه خصوصی) عضو توافق نامه ی بولونیا هستند؟ بر طبق این پیمان، مدارک دانشگاه های ترکیه بین المللی محسوب می شوند و مطابق با برنامه های اروپا، مدرک ها را استانداردسازی می کنند. در کنار اینها بسیاری از دانشگاه های ترکیه عضو برنامه ی اراسموس پلاس (Erasmus+) هستند که به موجب آن به تبادل دانشجو با بهترین دانشگاه های اروپایی می پردازند. در جدیدترین سیستم رتبه دهی دانشگاهی جهان QS، تحصیل در ترکیه در جایگاه 43ام قرار گرفته است. 10 دلیل برای پرطرفداری ترکیه از نظر زندگی و تحصیل وجود دارد:

  • تحصیل در ترکیه، تحصیل در یک کشور چند فرهنگی است. این یعنی شما احساس غربت نخواهید کرد.
  • برای تحصیل در ترکیه نیاز به ویزا ندارید و دردسر های این چنینی نخواهید داشت.
  • براساس رتبه بندی های جهانی کشور ترکیه از لحاظ کیفیت زندگی و کیفیت آموزش عالی در بین 45 کشور برتر جهان قرار دارد.
  • سیستم آموزشی ترکیه کاملا با سیستم آموزشی کشور های اروپایی و آمریکایی منطبق است.
  • هم دولت و هم دانشگاه های ترکیه سالانه هزاران نفر را بورسیه تحصیلی فول فاند و درصدی می کنند.
  • با تحصیل در اغلب دانشگاه های خصوصی ترکیه شما میتوانید از سال دوم تحصیلی به دانشگاه های اروپایی و یا آمریکایی انتقالی بگیرید.
  • دولت ترکیه هزینه بسیار گسترده ای را برای دانشجویان خارجی خود می کند، از سال 2006 با دوبرابر شدن دانشجویان خارجی در این کشور همه ساله تعداد متقاضیان برای تحصیل در ترکیه به صورت تصاعدی بیشتر شده است.
  • استانداردهای آموزشی آن سطح بسیار بالایی دارد.
  • هزینه های زندگی و تحصیل در ترکیه 2023 مناسب است.
  • در سطح وسیعی از فضاهای آموزشی به زبان انگلیسی صحبت می شود.
  • پذیرش دانشجو با آزمون های بین المللی: ترکیه جزو کشورهایی است که از طریق آزمون های بین المللی مانند SAT و GRE نیز دانشجو می پذیرد. همچنین این آزمون ها در خود ترکیه نیز برگزار می شود و متقاضیان می توانند با شرکت در این آزمون ها در خاک ترکیه برای کشورهای اروپایی، کانادا و آمریکا اقدام کنند.
  • دانشگاه های عضو معاهده های بین المللی: می توان گفت تقریبا تمامی دانشگاه های ترکیه عضو یکی از معاهده های بین المللی آراسموس پلاس، بولونیا، فارابی و …. اگر در دانشگاه هایی که عضو این معاهدات هستند تحصیل نمایید میتوانید به دانشگاه های اروپایی انتقالی گرفته و یا پس از اتمام تحصیل به راحتی به اروپا، کانادا و آمریکا اپلای کنید.
  • هزینه پایین نسبت به کشور های دیگر: با مشاهده ویدیو دانشگاه های ترکیه به خوبی متوجه می شوید که سطح دانشگاه های ترکیه هم سطح و حتی بالاتر از اروپا می باشد اما هزینه زندگی و تحصیل در ترکیه نسبت به اروپا، کانادا و آمریکا بسیار پایین است. (البته در برخی از کشورهای اروپایی در شرایط خاص تحصیل رایگان می شود).

موردهایی که اشاره کردیم فقط بخشی از مزایای تحصیل در ترکیه می باشد در ادامه، هر آنچه در مورد تحصیل در ترکیه و شرایط آن مورد نیاز است را آورده ایم.

شرایط تحصیل در ترکیه

در حالت کلی برای تحصیل در مقاطع مختلف از جمله کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا و همچنین کار در ترکیه، پنج قدم ضروری برای اپلای گرفتن و تحصیل در ترکیه 2023 وجود دارد:

  • یک رشته و دانشگاه خاص را انتخاب کنید: قصد دارید در کدام دانشگاه و در چه مقطعی تحصیل کنید؟ شما می توانید به زبان های مختلف انگلیسی، ترکی و دیگر زبان ها در بهترین دانشگاه های این کشور مشغول به تحصیل شوید. دانشگاه هایی که سطح آنها با معیارهای جهانی سنجیده می شود. در کنار تحصیل در ترکیه به راحتی می توانید شانس کاری خود را نیز ارتقا دهید.
  • شهریه های تحصیلی و شرایط بورس دانشگاه مد نظر را چک کنید: اگر می خواهید بورس تحصیل در ترکیه را بدست بیاورید، گزینه های زیادی پیش روی شماست. اما موسسه ها و شرایط اعطای بورس در دانشگاه های مختلف، متفاوت است. بهترین روش برای چک کردن شرایط بورسیه، بازدید از وبسایت رسمی خود دانشگاه ها است. برای اطلاع از شرایط بورسیه تحصیلی دولت ترکیه (Turkey Burslary) می توانید وبسایت خود این سازمان را بررسی کنید و یا با مشاوران ما تماس بگیرید.
  • مدارک مورد نیاز خود را آماده کنید: بعد از اینکه دانشگاه و مقطع مورد نظر خود را تعیین کردید، حال باید مدارک مورد نیاز را آماده کنید. هر دانشگاه برای دانشجویان بین المللی، شرایط پذیرش متفاوتی دارد، برای همین این مدارک نیز بسته به رشته و دانشگاه فرق می کند. اما کلیت آنها را در این مقاله به شما خواهیم گفت.
  • آزمون های پیش نیاز را چک کنید: امکان دارد برخی از دانشگاهها، آزمون های ورودی خاص، مدرک زبان و یا مهارت های خاصی نیاز داشته باشند. حتی ممکن است برخی از دانشگاه ها آزمون زبانی که پاس کرده اید را دوباره با شرایط خاص خود برگزار کنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید همین الان با مشاوران ما تماس بگیرید.

تحصیل در دانشگاه های ترکیه

شرایط تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم

برای قبولی در دانشگاه های ترکیه باید حتما دوره 12 ساله دبیرستان را تمام کرده باشید. در بین این دانشگاه ها بسیاری از آنها با نمره یکی از آزمون های YOS یا SAT و یا هر دوی آنها دانشجو پذیرش می کنند. اما برخی از دانشگاه ها با نمره معدل دیپلم و یا سال آخر دبیرستان نیز دانشجو پذیرش می کنند. برای سال تحصیلی 2023 – بسیاری از دانشگاه های ترکیه مانند دانشگاه حاجت تپه، قاضی، کاتب چلبی، آک دنیز و …. فقط با شرط معدل اقدام به پذیرش دانشجو کردند.

در بین دانشگاه های ترکیه برخی از آن ها مانند دانشگاه حاجت تپه فقط نمره پیش دانشگاهی و یا نمره کل سال آخر را قبول می کنند. بسیاری از دانشگاه ها نیز مانند دانشگاه های کاتب چلبی، قاضی آنکارا و …. معدل کل دیپلم را برای پذیرش قبول دارند. همچنین دانشگاه های سطح بالای ترکیه برای ثبت نام دانشجویان حداقل معدل دیپلم تعیین کرده اند. این حداقل نمره ممکن است فقط برای رشته های تاپ مانند پزشکی و دندانپزشکی و یا برای کل رشته های تحصیلی تعیین شده باشد.

مدارک لازم تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم

مدارک مور نیاز برای تحصیل در دانشگاه های ترکیه بسته به نوع دانشگاه، متفاوت است. اما در کل مدارک زیر در میان آنها مشترک است:

  • فرم پذیرش دانشگاه را پر کنید: هر کدام از دانشگاه های ترکیه، فرم پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی را در وب سایت خود آپلود کرده اند. در اولین مرحله نسبت به تکمیل این فرم اقدام نمایید.
  • مدرک دیپلم خود را باید به زبان ترکی ترجمه کرده و آن را در سفارت ترکیه و یا دفاتر اسناد رسمی به تایید برسانید. (همراه با مهر نوتر)
  • ریز نمرات دوره دیپلم را همراه با ترجمه به زبان ترکی ارائه دهید. (همراه با مهر نوتر)
  • اسکن از پاسپورت
  • اسکن عکس 3*4 با کیفیت
  • اثبات پرداخت هزینه ثبت نام (در صورت هزینه داشتن ثبت نام مانند ثبت نام دانشگاه قاضی)
  • نمره ی قبولی در آزمون های زبان (برای رشته های انگلیسی آیلتس یا تافل و برای رشته های ترکی تومر)

نکته مهم: برای تمامی ثبت نام های کشور ترکیه وارد کردن نام مادر الزامی می باشد.

 هزینه تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم

در کنار این‌ها، بد نیست شهریه های تحصیلی دوره کارشناسی ترکیه را بدانید. هزینه تحصیل در مطقع کارشناسی به شرح زیر است:

  • هزینه تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم در دانشگاه های دولتی با زبان تحصیل ترکی: 80 تا 250 دلار برای دانشجویان ترکیه و 150 تا 7700 دلار برای دانشجویان کشورهای خارجی
  • هزینه تحصیل در دانشگاه های دولتی با زبان تحصیل انگلیسی: 150 تا 500 دلار برای دانشجویان ترکیه و 450 تا 7700 دلار برای دانشجویان کشورهای خارجی (البته برخی دانشگاه ها مانند حاجت تپه، کوجالی و … شهریه بسیار بالایی دارند و دانشگاه هایی مانند دانشگاه آتاتورک، موغلا استیکی کومان، مصطفی کمال، سلجوق، دجله و ….. هزینه های تحصیلی بسیار پایینی دارند.)
  • هزینه تحصیل در دانشگاههای خصوصی: 3000 تا 35000 دلار برای همه

شرایط تحصیل غیر حضوری در ترکیه

با همه گیر شدن ویروس کرونا و همچنین پیشرفت تکنولوژی برخی دانشگاه ها کلاس ها و دوره های آموزشی خود را به صورت آنلاین ارائه می دهند. متقاضیان می توانند در دانشگاه هایی نظیر آنادولو (اسکی شهیر)، آتاتورک و استانبول شروع به تحصیل کنند و با گذراندن دوره های 2 و یا 4 ساله مدرک کارشناسی و یا کاردانی خود را دریافت کنند. اگرچه این شرایط برای رشته هایی نظیر پزشکی، دندان پزشکی، داروسازی و اکثر رشته های مهندسی مهیا نیست. دانشجویان این رشته ها تنها می توانند در برخی از درس های خود به صورت آنلاین شرکت کنند. هزینه کلاس های آنلاین برای هر ترم حدوداً 330 لیر است.

لیست رشته هایی که دانشجویان می توانند به صورت آنلاین تحصیل کنند:

عدالتتولید، انتقال و توزیع برقالهیات (کاردانی)
آشپزیاملاک و مدیریت املاکالهیات (دانشیار)(زبان عربی)
بانکداری و بیمهمراقبت از معلولان و توان بخشیمدیریت منابع انسانی
مدیریت دفترخانه داریبهداشت و ایمنی شغلی
سیستم های اطلاعات جغرافیاییعکاسی و فیلمبرداریمدیریت کسب و کار
خدمات مرکز تماسروابط عمومی و تبلیغات (کاردانی)میراث فرهنگی و جهانگردی
تربیت کودکتولید، انتقال و توزیع برقبهداشت و درمان دامپزشکی
تجارت خارجیاملاک و مدیریت املاکالهیات (کاردانی)
لجستیک (اصول حمل و نقل)اوراق بهادار و بازار سرمایهخرده فروشی و مدیریت فروشگاه
ارتباطات تجاریشیوه های حسابداری و مالیاتیبرنامه های رادیو و تلویزیون
رسانه و ارتباطاتامنیت و حفاظت خصوصیمدیریت مؤسسات بهداشتی
طراحی وب و کدگذاریکشاورزیخدمات اجتماعی (کاردانی)
مراقبت از سالمندانجهانگردی و مدیریت هتلمدیریت رسانه های اجتماعی
مدیریت بومیخدمات گردشگری و مسافرتیمدیریت ورزشی

شرایط تحصیل در ترکیه برای پناهندگان

دانشگاههای ترکیه این امکان را برای پناهندگان فراهم کرده اند که با درخواست تحصیل در ترکیه، بتوانند در یکی از دانشگاه ها مشغول به تحصیل شوند. به این افراد برای اتمام دوره تحصیل خود، کمک هزینه های مالی داده می شود. شرایط لازم برای دریافت این کمک هزینه به شرح زیر است:

درخواست حمایت بین المللی را باید در DGMM یا UNHCR ثبت کرده باشید.

شماره شناسایی مخصوص خود که با کد 99 آغاز می شود را از مقامات ترک گرفته باشید.

درخواست خود برای تحصیل در یکی از مقطع کارشناسی، ارشد و یا دکترا در یکی از دانشگاه های ترکیه را ثبت کرده باشید.

کمک هزینه ها که حدودا معادل 1500 لیر برای هر ترم است، پیش از آغاز ترم به پناهندگان مشغول به تحصیل پرداخت می شود.

شرایط تحصیل در ترکیه برای آذری ها

تحصیل در ترکیه برای آذری ها، قدری راحت تر است. بسیاری از دانشگاه های ترکیه نسبت به پذیرش دانشجوهای آذری، تمایل بیشتری از خود نشان می دهند. شرایط پذیرش و تحصیل برای آذری ها مانند دیگر دانشجویان بین الملل است و تفاوتی وجود ندارد. بسیاری از افراد میان تحصیل در آذربایجان و ترکیه دودل هستند. باید بگوییم که تحصیل و زندگی در ترکیه بهتر از آذربایجان است. تمام افرادی که از دانشگاه های ترکیه فارغ التحصیل می شوند، به راحتی می توانند در ترکیه یا در کشورهای خود مشغول به کار شوند. مطمئنا آذری ها در پاس کردن آزمون YOS که سنجش توانی دانشجو به زبان ترکی است، راحت تر عمل خواهند کرد.

تحصیل در ترکیه کارشناسی ارشد

تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه

می توان گفت که محبوب ترین و جذاب ترین مقطع برای تحصیل در ترکیه، دوره کارشناسی ارشد است. داشتن نمره آیلتس 6 و یا 6.5 از شرایط اصلی تحصیل در این مقطع است. بسیاری از دانشگاه های ترکیه به رسم سنت قدیمی خود، این امکان را برای دانشجویان دیگر کشورها فراهم کرده اند که به راحتی بتوانند در یکی از بهترین دانشگاههای این کشور به تحصیل دوره ارشد بپردازند. دانشگاه های ترکیه به دلیل انجام تحقیقات بسیار زیاد بسیار برای تحصیل در دوره کارشناسی ارشد مناسب هستند. در این دوره شما هم میتوانید از طریق بورسیه تحصیلی ترکیه وارد دانشگاه شوید و هم میتوانید با شرکت در یکی از آزمون های ALES یا GRE و کسب نمره بالا در یکی از دانشگاه ها ثبت نام نمایید. البته شما میتوانید از طریق پذیرش بدون آزمون نیز در بسیاری از دانشگاه های دولتی و تمامی دانشگاه های خصوصی پذیرش بگیرید.

مدارک لازم تحصیل در ترکیه در مقطع ارشد

عموما این دوره 2 سال طول می کشد و در طی آن 120 واحد درسی ECTS ارائه می شود، که 60 واحد آن پایان نامه است. شرکت در آزمون های ورودی دوره کارشناسی ارشد به نام ALES و گرفتن نمره قبولی 50-55 (بسته به رنج نمره اعلام شده از دانشگاههای مختلف). البته امکان دارد برخی دانشگاه ها به جای این آزمون آزمون های GMAT یا GRE را جایگزین کرده باشند. برای تحصیل در دوره کارشناسی ارشد در ترکیه باید تمام مدارک لازم برای اپلای گرفتن از جمله:

  • مدرک کارشناسی (بصورت ترجمه)
  • ریزنمرات دوره کارشناسی
  • ارسال فایل پروژه کارشناسی (برای ثبت نام برخی از دانشگاه ها ضروری می باشد)
  • انگیزه نامه
  • توصیه نامه
  • اسکن پاسپورت
  • اسکن عکس 3*4 با کیفیت
  • ویزای تحصیلی
  • نمره آزمون تافل، آیلتس و یا تومر
  • پاس کردن آزمون های ورودی دانشگاههای ترکیه (ALES , GRE , GMAT )
  • مدرک دیپلم و ریزنمرات آن و … را باید به دانشگاه مقصد ارائه دهید.

نکته مهم: توجه کنید که مدارک و شرایط هر دانشگاه با دیگری متفاوت است و ممکن است دانشگاهی مدارکی کمتر یا بیشتر از این مدارک بخواهد.

هزینه تحصیل در ترکیه در مقطع ارشد

شهریه های تحصیل در ترکیه 2023-2022  در مقطع کارشناسی ارشد به شرح زیر هستند:

نام دانشگاههزینه برای دانشجویان ترکهزینه برای دانشجویان خارجی
دانشگاه های دولتی با زبان تحصیل ترکی100 تا 200 دلار300 تا 600 دلار
دانشگاه های دولتی با زبان تحصیلی انگلیسی200 تا 300 دلار600 تا 900 دلار
دانشگاه های خصوصی3500 تا 7500 دلار3500 تا 7500 دلار

تحصیل در ترکیه در مقطع دکتری

طول دوره تحصیلات در مقطع دکترا معمولا بین ۳ الی ۴ سال و در مواقعی کمتر یا بیشتر از این زمان می‌باشد و تعداد 240 واحد در آن ارائه می شود.دانشجویان در مراکز آموزشی ترکیه در مقطع دکترا، ضمن یکسری دروسی که اجبارا موظف به گذراندن آن هستند، با انجام یکسری تحقیقات جداگانه، می‌توانند از لحاظ مالی بخود کمک نمایند. شرایط تحصیل در ترکیه در این مقطع نیز در هر دانشگاه و برای هر رشته متفاوت می‌باشد. با این وجود در آزمون زبان آیلتس نمره‌ای بین ۶ الی ۷.۵ از شرایط الزامی پذیرش دانشجویان دکترا می‌باشد. مدرک این کشور بین المللی است و امکانات و خدمات زیادی برای دانشجویان این دوره فراهم شده است. شهریه های مناسب تحصیل در ترکیه و برنامه های تبادل دانشجو از فرصت های دانشگاههای ترکیه در مقطع پی اچ دی است. شما در واقع با گذراندن دوره تخصص خود در دانشگاه های ترکیه با دیگر دانشگاههای برتر اروپا و آمریکا در ارتباط خواهید بود. دوره PHD در ترکیه 4 ساله است .

مدارک لازم تحصیل دکتری در ترکیه

برای تحصیل در ترکیه در دوره دکتری در وهله اول، مدارک پیشن از جمله دیپلم، پیش دانشگاهی، کارشناسی و کارشناسی ارشد به همراه ریز نمرات آنها نیاز است. علاوه بر این موارد مدارک زیر را هم آماده نمایید:

  • رزومه تحصیلی
  • انگیزه نامه
  • توصیه نامه از دو استاد هیئت علمی
  • کپی گذرنامه و ویزای تحصیلی
  • نمره آزمون زبان آیلتس۶ الی ۷.۵، تافل و یا برای زبان ترکی نمره آزمون تومر
  • پاس کردن آزمون های ورودی دانشگاه های ترکیه

هزینه تحصیل در ترکیه در مقطع دکتری

زبان تدریس برای دوره های دکترا انگلیسی است و هزینه تحصیل دوره دکتری به زبان انگلیسی در دانشگاه های دولتی کشور ترکیه برای دانشجویان بین المللی 500 تا 800 یورو به ازای هر سال است. شهریه دوره دکترا برای دانشگاه های خصوصی به  5250 تا 17500 یورو در سال می رسد. این هزینه ها برای دانشجوهای بین المللی است و برای شهروندان ترکیه کمتر از این مقدار است. بعلاوه دانشجویان بین المللی می توانند از فاند ها و بورسیه های مختلف استفاده نمایند. بیشتر دانشگاه های خضوضی ترکیه شهریه ها را به صورت کل دوره اعلام میکنند. برای مثال شهریه چند دانشگاه خصوصی ترکیه برای کل دوره دکتری به صورت زیر می باشد:

دانشگاه آیدین 6700 دلار
دانشگاه باهچه شهیر40000 دلار
دانشگاه اسکودار7750 دلار
دانشگاه آرل12000 دلار
دانشگاه گلیشیم16000 دلار
دانشگاه اوکان12000 دلار

نکته مهم: بورسیه های نوشته شده ظرفیت دپارتمان ما از طرف دانشگاه می باشد و اگر شما از طریق ما برای تحصیل در دوره دکتری در ترکیه اقدام نمایید بدون نیاز به شرکت در آزمونی خاص و یا شرط معدل این بورس ها را کسب خواهید کرد.

تحصیل در ترکیهتحصیل در ترکیه به زبان انگلیسی

ترکیه در جذب دانشجویان بین المللی در رکاب دیگر کشورهای علمی دنیا، موفق بوده است. پروسه ی جذب دانشجویان بین المللی برای تحصیل در ترکیه که در اوایل سال 2000، 16 هزار نفر بود در سال 2018 به 125 هزار نفر رسید و این نشان می دهد، کیفیت زندگی و تحصیل در ترکیه به میزان 785 درصد در رشد جذب دانشجویان بین المللی تاثیر داشته است. درصد بالایی از دانشجویان بین المللی مشغول به تحصیل به زبان انگلیسی می شوند. از طرفی بسیاری از دانشگاه های مطرح ترکیه مانند بغازیچی، زبان انگلیسی را به عنوان زبان تحصیل خود انتخاب کرده اند. این موضوع نشان دهنده ی آن است که شما به زبان علم و همگام با دنیا در حال پیشرفت هستید. برای تمام دانشگاه های دولتی ترکیه داشتن مدرک زبان انگلیسی و بعضا ترکی مورد نیاز است.

البته باید به این موضوع هم توجه کنید نسبت دانشگاه هایی که به زبان انگلیسی تدریس می کنند به دانشگاه هایی که به زبان ترکی تدریس می کنند بسیار کمتر است. برای مثال اگر بخواهید رشته های پزشکی و دندانپزشکی را به زبان انگلیسی در ترکیه تحصیل نمایید فقط تعداد انگشت شماری دانشگاه خواهید یافت. از بین دانشگاه هایی که این دو رشته را به زبان انگلیسی ارائه می دهند می توان به موارد زیر اشاره کرد.

حاجت تپه (پزشکی و دندانپزشکی) – آنکارا (پزشکی و دندانپزشکی) – قاضی آنکارا (پزشکی) – کاتب چلبی (دندانپزشکی) – آتاتورک (پزشکی) – استانبول (دندانپزشکی) – مارمارا (دندانپزشکی) – جراح پاشا (پزشکی) – کارادنیز تکنیک (پزشکی) – اولوداغ (پزشکی)

تحصیل در ترکیه بدون مدرک زبان

اگر مدرک زبان نداشته باشید، تمامی دانشگاه های ترکیه برای شما دوره های آمادگی زبان ترکی خواهند گذاشت. به این صورت که در بدو ورود شما به دانشگاه یک آزمون تعیین سطح زبان برگزار می شود اگر شما بتوانید نمره قبولی را در این آزمون کسب کنید مستقیم وارد کلاس های درس خواهید شد در غیر اینصورت باید دوره های آمادگی زبان  (حاضرلیک) را بگذرانید. این دوره ها از 4 ماه تا 1 سال می باشد. شما باید پس از اتمام دوره در آزمون های تعیین سطح دانشگاه نمره قبولی را کسب نمایید. همچنین برای افرادی که بدون آزمون زبان می خواهند مشغول به تحصیل شوند، دانشگاهها و موسسه های خصوصی بهترین گزینه هستند. از جمله بهترین دانشگاههای خصوصی ترکیه می توان به دانشگاه کوچ و دانشگاه سابانجی ترکیه اشاره کرد.

هزینه تحصیل در ترکیه

ترکیه یکی از به‌صرفه ترین کشورها برای ادامه تحصیل است. بزرگترین شهر آن یعنی استانبول در میان شهرهای گران دنیا در رتبه ی 376 قرار دارد و محبوب ترین شهر ترکیه نیز به حساب می آید. اما کسانی که برای تحصیل در ترکیه 2023 به آنجا می روند، شهریه های پایین در دانشگاه های بسیار خوب آن (نزدیک به 120 دانشگاه) به نوعی مزیت محسوب می شود. قطعا همه شما می دانید که ترکیه از نظر کیفیت تحصیل و کیفیت زندگی بسیار ایده آل است. یک دانشجوی بین المللی در ترکیه تقریبا معادل 500 تا 800 دلار آمریکا در ماه، مخارج دارد. این هزینه شامل محل زندگی، غذا، لباس، تفریح و فیش موبایل می باشد. هزینه ی خرید منابع و کتب درسی تقریبا  100 تا 150 دلار آمریکا برای هر ترم است. اما باید این را به یاد داشته باشید که این هزینه ها به محل زندگی، سبک زندگی و مقطع تحصیلی شما بستگی دارد.

شهریه برای دوره ها، رشته ها و دانشگاه های مختلف بسیار متفاوت است. ما سعی کرده ایم در ادامه شهریه ای که برای هر کدام نیاز است را به طور کامل مطرح کنیم.

شهریه دانشگاه های دولتی ترکیه

شهریه ای که بابت هر رشته در دانشگاه های دولتی پرداخت می کنید بسیار متفاوت است. شهریه رشته های پزشکی از 1500 لیر تا 60000 لیر، شهریه رشته های پیراپزشکی و دیگر رشته های تحصیلی از 8000 تا 15000 لیر است. (به زودی در مقاله ای جداگانه شهریه 2023-2022 تمامی دانشگاه ها را جداگانه بررسی خواهیم کرد). در سال های گذشته هزینه تحصیلی دانشگاه های دولتی ترکیه بسیار افزایش پیدا کرده است برای مثال شهریه دانشگاه کوجالی پارسال 15000 لیر بود که امسال به 60000 لیر تغییر کرد.)

شهریه دانشگاه های خصوصی ترکیه

شهریه دانشگاه های خصوصی بسیار بالاتر از دانشگاه های دولتی می باشد. اما در عوض امکاناتی که دانشگاه های خصوصی در اختیار دانشجویان می گذارد بسیار بیشتر از دانشگاه های دولتی می باشد. شهریه رشته های پزشکی از 8500 تا 30000 دلار و شهریه دیگر رشته ها از 3000 دلار تا 15000 دلار می باشد. شهریه رشته های دوساله از 1500 تا 5000 دلار در سال می باشد.

هزینه های زندگی در ترکیه

هزینه های زندگی در ترکیه در مقایسه با دیگر کشورهای اروپایی واقعا کم است. برآورد شده است که حدود 400 تا 500 دلار برای هزینه های کلی از جمله اسکان، نیاز خواهید داشت. در ادامه برخی از هزینه های زندگی و تحصیل در ترکیه را برایتان آورده ایم:

هزینه های عمومی برای هر ترم تحصیلی:

  • مسکن: 4000 لیر ترکیه (TL)
  • غذا: 1100 دلار (USD)
  • حمل و نقل: 300 دلار(USD)
  • کتاب: 150 دلار(USD)

هزیه غذا:

  • غذای دانشجویی: تقریبا 5 لیره ترکیه(TL)
  • صبحانه: 1.25 لیره ترکیه(TL)
  • هر لیتر آب: 1.5 لیره(TL)
  • میوه و سبزیجات (هر کیلوگرم): 5 تا 15 لیره(TL)
  • ماکارونی و برنج (هر کیلوگرم): 6 تا 15  لیره(TL)
  • نمک و شکر (هر کیلوگرم): تقریبا 7 لیره(TL)
  • قهوه و چایی (یک فنجان): 10 تا 20 لیره(TL)
  • آبجو: 18 لیره با بالا(TL)

هزینه های متفرقه:

  • بلیط سینما: 25 لیره(TL)
  • بلیط کنسرت: 35 لیره به بالا(TL)
  • آرایشگر: 45 لیره به بالا(TL)

حمل و نقل:

  • بلیط اتوبوس برای دانشجویان: 2.5 لیره(TL)
  • بلیط مینی بوس: 6 لیره(TL)
  • تاکسی: 13 لیره(TL)

هزینه تبدیل ارز:

  • هر یورو (EUR): 10.06 لیره ترکی (TL)
  • هر دلار آمریکا (USD): 8.53 لیره ترکیه (TL)

اقامت از طریق تحصیل در ترکیه

شرایط تحصیل رایگان در ترکیه

باید قبل از همه چیز بگوییم که تحصیل رایگان در ترکیه وجود ندارد مگر اینکه بورسیه های تحصیلی و فاندهای دولتی که دانشگاه ها برای دانشجوهای بین المللی ارائه داده اند را دریافت کنید. اما اینکه بتوانید هزینه های خود را بسیار پایین بیاورید نیز امکان پذیر است. در حال حاضر بیش از 206 موسسه تحصیلات عالی در ترکیه وجود دارد که بیش از 8 میلیون دانشجو را ساپورت می کنند. این رقم بالا به شرط حفظ کیفیت آموزشی، بسیار مهم است. بیش از 15 تا از این دانشگاهها در لیست 1000 دانشگاه برتر دنیا قرار دارند. از طرفی ترکیه، امنیت، مردمی مهربان و فرهنگی متعادل دارد. پس بی دلیل نیست تعداد طرفداران تحصیل در ترکیه انقدر زیاد باشد. برای داشتن تحصیل کم قیمت یا ارزان در ترکیه، ما لیست 9 دانشگاه با کمترین شهریه ها را برایتان آورده ایم:

  • دانشگاه ادنان مندرس: شهریه 850 لیر به بالا ( شهریه رشته پزشکی 1773 لیر )
  • موسسه افیون کوجاتپه: 500 لیر به بالا ( شهریه رشته پزشکی 1477 لیر )
  • دانشگاه آتاتورک: 1700 لیر به بالا ( شهریه رشته پزشکی 5322 لیر )
  • دانشگاه بالیکسیر: 2000 لیر به بالا ( شهریه رشته پزشکی 4137 لیر )
  • دانشگاه کیریک کاله: 1236 لیر به بالا ( شهریه رشته پزشکی 2364 لیر )
  • دانشگاه اژه ازمیر: 850 لیر به بالا ( شهریه رشته پزشکی 1773 لیر )
  • دانشگاه قاضی آنکارا: 2053 دلار به بالا ( شهریه رشته دندانپزشکی 5600 لیر )
  • دانشگاه هاران: 300 لیر به بالا ( شهریه رشته پزشکی 2955 لیر )
  • دانشگاه کارادنیز تکنیک: 850 دلار به بالا ( شهریه رشته پزشکی 1773 لیر )
  • دانشگاه موغلا : 426 لیر به بالا ( شهریه رشته پزشکی 887 لیر )

همانطور که گفته شد، تحصیل رایگان در هیچ کدام از دانشگاههای ترکیه مقدور نیست اما این در حالی است که ترکیه را با شهریه های مناسب و بصرفه اش می شناسند. رنج حدودی شهریه ها برای تحصیل در ترکیه 600 تا 1500 دلار است. برای دیگر مخارج نیز محدوده ی تقریبی 300 تا 400 دلار در ماه را کنار بگذارید.

آزمون های لازم برای تحصیل در ترکیه

برای اینکه در مقاطع مختلف شروع به تحصیل کنید باید نسبت به تهیه مدارک لازم اقدام کنید. در کنار اینها شرکت کردن در آزمون های ورودی دانشگاه ها الزامی است. در ادامه دو آزمون متداول SAT و YOS و روش بدون آزمون و بورسیه تحصیلی ترکیه را برایتان شرح داده ایم.

آزمون YOS

یکی از آزمون های ورودی دانشگاه های دولتی ترکیه آزمون یوس است که هوش و منطق دانشجویان را مورد ارزیابی قرار می دهد. رنج نمره قبولی برای دانشگاه های مختلف، متفاوت است. منابع این آزمون ریاضی، هندسه، هوش و تسلط به زبان ترکی می باشد. نکته مهم در مورد این آزمون این است که هر دانشگاه به طور مستقل آن را برگزار می کند و سوال طرح می کند، برای همین گواهی یوس از یک دانشگاه امکان دارد برای یک دانشگاه دیگر پذیرفته نشود. اما برخی از دانشگاه ها با شرایط مختلف نمره یوس دیگر دانشگاه ها را نیز می پذیرند.

آزمون SAT

آزمون سات از آزمون های مهم برای تحصیل در ترکیه و ورود به دانشگاههای دولتی و خصوصی ترکیه است. منابع این آزمون ریاضی و زبان انگلیسی است. این آزمون برای سنجش میزان تسلط شما بر زبان انگلیسی است. در واقع این یک آزمون علمی آمریکایی است که مهارت گرامر و ادبیات انگلیسی را می سنجد. در ابتدا یک آزمون ورودی برای فارغ التحصیلان مقطع دبیرستان در آمریکا بود که برای ورود به دانشگاه از آنها گرفته می شد. اما به مرور در دیگر کشورها و دانشگاه های مطرح از جمله ترکیه مورد استفاده قرار گرفت.

پذیرش بدون کنکور

راه سوم در کنار آزمون های بالا، پذیرش بدون کنکور و آزمون است. خبر خوب برای تمام کسانی که به هر دلیلی در آزمون های بالا نمره نصاب را کسب نمی کنند یا به دنبال پذیرش بدون کنکور هستند. آرتان بورس تاپ این امکان را برای دانشجویان ایرانی فراهم کرده است تا در بیش از 10 دانشگاه دولتی و تمامی دانشگاه های خصوصی ترکیه بدون آزمون مشغول به تحصیل شوند. برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس بگیرید.

بورسیه تحصیلی ترکیه

و اما پرطرفدارترین راه برای تحصیل در ترکیه بدست آوردن بورسیه های تحصیلی دانشگاه های مختلف است. بورسیه تحصیلی تمامی دانشگاه های دولتی و اغلب دانشگاه های خصوصی توسط سازمان Turkiyeburslari انجام می شود. شما می توانید هر سال از اواخر دی تا 1 اسفند ماه برای بورسیه تحصیلی دانشگاه های ترکیه در وبسایت این سازمان درخواست دهید. در ادامه شرایط کلی بورسیه در دانشگاههای ترکیه در مقاطع مختلف را آورده ایم.

  • محدودیت های سنی: برای دوره لیسانس و پزشکی کمتر از 20 سال، برای دوره ارشد کمتر از 30 سال و برای دوره دکترا کمتر از 35 سال
  • رنج نمره و معدل مورد قبول: برای دوره لیسانس حداقل 14، برای دوره ارشد و دکترا حداقل 15 و برای رشته های پزشکی حداقل 18
  • ارسال مدارک از جمله مدرک های تحصیلی پیشین، ریزنمرات، رزومه تحصیلی، مقالات، فعالیت های پژوهشی، مدرک زبان (تافل یا آیلتس)، انگیزه نامه، توصیه نامه، پاسپورت، پروپزال و … الزامی است.

نکته مهم: بورسیه تحصیلی برخی از دانشگاه های خصوصی مانند کوچ، سابانجی و … شامل تحصیل رایگان، کمک هزینه های تحصیلی و تخفیف های آموزشی (25 درصد، 50 درصد و 75 درصد)، خوابگاه رایگان، بیمه سلامت رایگان و … می باشد.

مهاجرت و اقامت از طریق تحصیل در ترکیه

در حالت عادی شما حق تحصیل و کار کردن و اقامت بیشتر از 90 روز در ترکیه را ندارید. سفرهای توریستی به مدت 90 روز با پاسپورت مجاز است؛ اما برای تحصیل، کار و اقامت به ویزا نیاز دارید. ویزای تحصیلی یکی از پرطرفدارترین ریکوئست­ها به کشور ترکیه است. دانشجویان زیادی از جاهای مختلف جهان به دنبال تحصیل در ترکیه و بهره بردن از فرصت­های مطالعاتی بی نظیر این کشور هستند.

اگر می­ خواهید اقامت از طریق تحصیل در ترکیه را بگیرید ما در آرتان بورس تاپ صفر تا صد آن را به شما خواهیم گفت. شما ابتدا باید ویزای تحصیلی ترکیه را گرفته باشیدt بعد وارد شدن به خاک ترکیه در یک ماه اول، می توانید درخواستی مبنی بر دریافت اقامت تحصیلی ترکیه ارائه دهید. بر اساس قوانین مهاجرتی ترکیه به شما بعنوان پذیرفته شدگان دانشگاه­های این کشور، اقامت تحصیلی داده می ­شود. همچنین ما می توانیم برای شما 2 سال اقامت دانشجویی بدون شرکت در کلاس های دانشگاه را فراهم کنیم برای اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان ما در تماس باشید.

مزایا:

  • اخذ اقامت 2 ساله بدون نیاز به تمدید
  • قابل ارتقا به 4 سال با تمدید در پایان سال دوم
  • اعطا کارت تخفیف در حمل و نقل تا ۵۰ درصد تخفیف
  • اعطا کارت تخفیف اکتیو (۱۰ الی ۴۰ درصد تخفیف استفاده از خدمات درمانی، تفریحی، آموزشی و حتی خرید در برخی مراکز درمانی و بیمارستان ها، تفریحی، هتل، خوابگاه، مجتمع های خرید، کتابخانه ها، کتاب‌فروشی ها، ایرلاین ها، رستوران ها)
  • آموزش صفر تا صد زبان ترکی استانبولی
  • اعطا مدرک رسمی زبان ترکی استانبولی و معتبر برای تمام سازمان ها

ویزای تحصیل در ترکیه

نسبت به رشته ای که برای تحصیل انتخاب کرده اید، دولت ترکیه از 2 تا 7 سال به شما ویزای تحصیلی اعطا خواهد کرد. بعد از اتمام تحصیل دولت ترکیه از شما می خواهد که کشور ترکیه را ترک نمایید. البته شما می توانید با اخذ کد های مهاجرتی و کد رفرنس و اقدام برای اقامت طولانی مدت، پس از اتمام تحصیلات خودتان برای شهروندی و دریافت پاسپورت ترکیه اقدام نمایید.

خبر خوب اینکه می­ توانید برای همراهان خود نیز به مدت دو سال درخواست ویزا کنید. البته منظور از همراه، همسر و فرزند زیر 18 سال است. دیگر اینکه اگر آشنایان و دیگر اعضای خانواده بخواهند به شما سر بزنند، آنها دیگر به ویزا نیاز ندارند. می­توانند در قالب تفریح و گردشگری به ترکیه بیایند و تا 3 ماه نیز در این کشور بمانند. خیلی خوب است، مگر نه؟

مدارک اخذ ویزای تحصیلی در ترکیه

آنقدر فرصت تحصیل و اقامت در ترکیه عالی است که همه به دنبال گرفتن ویزای تحصیلی ترکیه هستند. حق هم دارند. تعدادی از بهترین دانشگاههای دنیا در این کشور قرار دارند. مدرک آنها بین المللی است. بودن در اینجا نیز به معنای بودن در کشوری پیشرفته و اروپایی است. از طرفی شما به راحتی می ­توانید ویزای تحصیلی خود را بعد از تحصیل با پیدا کردن کار به ویزای کاری تبدیل کنید و در ترکیه بمانید؛ اما شرایط اقامت در ترکیه 2023 چیست؟

شما برای تحصیل در ترکیه حتماً باید ویزای تحصیلی داشته باشید. پس اول از همه چیز دانشگاه، رشته یا موسسه آموزشی مقصد را انتخاب می کنید. سپس مدارک مورد نیاز پذیرش دانشگاه را با توجه به تقویم آموزشی دانشگاه ارسال می­ کنید. در نهایت نیز بعد از گرفتن پذیرش دانشگاه، نسبت به اخذ ویزای تحصیلی ترکیه اقدام میکنید. مدارکی که باید برای گرفتن ویزای تحصیلی ترکیه تهیه کنید به شرح زیر است:

  • کامل کردن فرم درخواست ویزای تحصیلی
  • عکس از پاسپورت معتبر
  • 2 قطعه عکس پرسنلی
  • تأییدیه پذیرش از دانشگاه مقصد
  • رسید واریزی هزینه ی ویزای تحصیلی ترکیه
  • ارائه آخرین مدرک تحصیلی

کار و تحصیل در ترکیه

تکلیف دانشجویانی که بعد از تحصیل به دنبال کار در ترکیه هستند چه می شود؟ تمام دانشجویانی که تحصیل خود را در مقاطع مختلف تمام کرده اند، برای کار کردن در ترکیه نیاز به اجازه یا مجوز کاری دارند. دولت ترکیه یک ماده متقابل برای امکان کار بدون مجوز دارد، آن هم این است که اگر شهروند ترکیه در کشوری بتواند بدون مجوز کار کند، شهروند آن کشور نیز بدون مجوز می تواند در ترکیه مشغول به کار شود. البته برخی از کار ها مانند دندانپزشکی، مامایی، پرستاری، حقوق و … برای اتباع خارج از کشور در مراکز دولتی ممنوع بوده و متقاضی می تواند در مراکز خصوصی کار پیدا کند.

اما شما برای گرفتن ویزای کاری، می توانید بعد از تحصیل در ترکیه درخواست دهید که ویزای تحصیلی شما را به کاری تبدیل کنند. برای انجام این کار، ابتدا باید کار مدنظر خود را در این کشور پیدا کرده باشید. وزارتخانه کار و اتحادیه کارگری بر درخواست شما رسیدگی می کند و در نهایت مجوز کار (Calisma Izni) صادر می شود. پروسه تمدید کردن ویزای کاری در ترکیه به شرح زیر است:

  • اعتبار یکساله در ابتدا و تمدید آن بعد از یک سال به مدت سه سال
  • تمدید آن بعد از سه سال به مدت 6 سال
  • بعد از 8 سال اقامت در ترکیه، می توانید بدون نیاز به تمدید کردن، به کار خود ادامه دهید.

اما بازار کار در ترکیه برای رشته های مختلف متفاوت است. ما در آرتان بورس تاپ به دنبال رقم خوردن بهترین ها برای شما هستیم. می توانید برای دریافت مشاوره های تحصیل و کار در ترکیه، اقامت یا کار با مشاوران ما تماس بگیرید.

سوالات خود را از ما بپرسید

8 Comments

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

  • سلام وقت بخیر
    معدل دیپلم من 16 می باشد. ایا با این معدل میتوانم وارد دانشگاه های خصوصی پزشکی بشم یا بورس بگیرم؟

    • سلام دوست عزیز با توجه به تخصصی بودن سوال شما برای مشاوره بهتر با مشاوران ما در ارتباط باشید

  • سلام روز به خیر . ببخشید من فوق دیپلم معماری دارم ایا میتونم برای ادامه لیسانس در دانشگاه بدون کنکور اقدام کنم؟ یعنی فقط دو سال بخونم لیسانس بگیرم؟

    • سلام وقتتون بخیر باشه
      باید از ابتدا برای کارشناسی اقدام کنید
      با مشاوران ما تماس بگیرید تا بهتر شمارو راهنمایی کنن

  • سلام. در بالا گفتین که “برخی از کار ها مانند دندانپزشکی، مامایی، پرستاری، حقوق و … برای اتباع خارج از کشور در مراکز دولتی ممنوع بوده”. پزشکی هم جزو این کارها هست یا با مجوز گرفتن مانع دیگری وجود ندارد؟

  • سلام وقت بخیر
    دانشگاه های دولتی ترکیه همه مورد تایید وزارت بهداشت هستن؟؟ چون من میخوام برای پزشکی بدون کنکور در دانشگاه دولتی ای اقدام کنم که زیر نظر وزارت بهداشت نباشه چون ارزونتره

    • سلام وقتتون بخیر
      در ترکیه ده دانشگاه مورد تائید وزارت بهداشت هست. البته راه هایی برای تائید کردن مدارک غیر تائید در ایران وجود دارد. برای اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در تماس باشید .

دیدگاهتان را بنویسید

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://artanburstap.com/?p=5631

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

Telegram
LinkedIn
Twitter
Email
WhatsApp
1
گام اول
اطلاعاتت رو چک کن
2
گام دوم
مدارکت رو بارگذاری کن
3
گام سوم
تا اینجا بیای تمومه
نام و نام خانوادگی *
شماره تماس *
آدرس ایمیل *
دانشگاه مد نظر خود را نام ببرید *
رشته مد نظر خود را نام ببرید *
زبان آموزشی *
مقطع تحصیلی *
1
گام اول
اطلاعاتت رو چک کن
2
گام دوم
مدارکت رو بارگذاری کن
3
گام سوم
تا اینجا بیای تمومه
تصویر گذرنامه
حداکثر اندازه فایل: 2 مگابایت
تصویر دیپلم
حداکثر اندازه فایل: 2 مگابایت
پیش دانشگاهی
حداکثر اندازه فایل: 2 مگابایت
ریز نمرات 3 ساله
حداکثر اندازه فایل: 2 مگابایت
1
گام اول
اطلاعاتت رو چک کن
2
گام دوم
مدارکت رو بارگذاری کن
3
گام سوم
تا اینجا بیای تمومه
درخواست شما ثبت می‌شود. در صورتی که نیاز به ویرایش ندارید تایید نهایی کنید “منتظر خبر های خوب از طرف آرتان باش”