دانشگاه اژه
راز محبوب بودن دانشگاه اژه ترکیه در میان دانشجویان بینالمللی و متقاضیان تحصیل در ترکیه با مدرک زبان چیست؟ رقابت زیادی بر سر گرفتن پذیرش دانشگاه اگه یا اژه وجود دارد. از جمله دلایل این رقابت، شهریههای پایین، کیفیت بالای تحصیل، برنامههای پژوهشی متعدد، برنامههای فوق برنامه و غیر درسی و فرصتهای تبادل دانشجو است. در میان دانشگاههای رده بالا، میزان خروجی تحقیقاتی دانشگاه اگه ترکیه را عالی (high) اعلام کردهاند. پس جای تعجب ندارد، اینکه شما نیز به فکر رفتن به دانشگاه اژه در ازمیر باشید. دانشگاهی که اکنون یکی از بهترین دانشگاههای ترکیه به حساب میآید.
- نام دانشگاه به انگلیسی: Ege University
- نام دانشگاه به ترکی: Ege ÜNİVERSİTESİ
- نام دانشگاه به فارسی: دانشگاه اژه
- شعار دانشگاه: برآورده کردن نیازهای ملی، کشوری و جهانی
- نوع دانشگاه: دانشگاه دولتی
- زبان تدریس در دانشگاه: ترکی و انگلیسی
- سال تأسیس: ۱۹۵۵
- موقعیت: شهر ازمیر
- تعداد دانشجویان در سال ۲۰۲۰: ۴۳۵۱۵
- تعداد دانشکدهها: ۱۷
- تعداد دانشجویان بینالمللی در سال ۲۰۲۰: ۱۲۲۵
- رنکینگ جهانی QS دانشگاه: ۳۰۰-۲۵۱
- رنکینگ جهانی Times higher Education Word 2020: +1001
- آدرس وبسایت دانشگاه: www.ege.edu.tr
دانشگاه اژه کجاست؟
دانشگاه اژه ترکیه در یکی از زیباترین شهرهای آن به نام ازمیر قرار دارد. شهری باصفا و دوست داشتنی که زندگی در آن نیز برای دانشجویان پر از تجربه و لذت خواهد بود. ازمیر بعد از آنکارا و استانبول، بزرگترین شهر ترکیه به حساب میآید. دانشگاه اژه نیز در منطقهای به نام بورنووا واقع شده است. بافت تاریخی ازمیر در دنیا شهرت دارد. جالب است بدانید که تعداد ۴ دانشگاه دولتی و ۵ دانشگاه خصوصی در این شهر وجود دارند. منطقهای نزدیک به ساحل با منظرههای بینظیر که لذت تحصیل شما در دانشگاه اگه را دو برابر خواهد کرد. از آنجایی که دانشگاه اژه ازمیر در مسیر اتوبان آنکارا، استانبول و ازمیر واقع شده است، برای همین از نظر دسترسی بسیار مطلوب و راحت است. در کنار اینها شما دقیقاً در روبه روی دانشگاه به ایستگاه مترو (بورنوا) و ایستگاه اتوبوس نیز دسترسی خواهید داشت و این یک مزیت برای اژه به حساب میآید.
رنکینگ دانشگاه اژه ترکیه
میدانید که دانشگاه اژه، چهارمین دانشگاه برتر ترکیه است؟ این دانشگاه در رتبه ۴ ام ملی و ۶۱۶ جهانی قرار دارد. رنک خروجی تحقیقاتی آن نیز ۴۷۲ است. این اعداد رعشه آور هستند. شما قرار است به یکی از بهترین دانشگاههای جهان بروید و این خیلی خوب است.
- رتبه دانشگاه از نظر THE: 1001+
- ایمپکت رنکینگ دانشکده: ۶۰۰-۴۰۱
- رتبه در میان دانشگاههای آسیایی: ۴۰۱+
در کنار رتبه بالای این دانشگاه برنامههای پژوهشی و تبادل دانشجوی آن نیز تمام آنچه است که دانشجویان بینالمللی به دنبال آن هستند. در ادامه لیست برنامههای دانشگاه اژه ترکیه را آوردهایم:
- برنامه اراسموس (Erasmus): بر طبق این پیمان، دانشگاه اژه هر سال با دانشگاههای مطرح کشورهای اروپایی از جمله آلمان، بلغارستان، دانمارک، اسپانیا، فرانسه، یونان، لیتوانی، اتریش، جمهوری چک، ایتالیا، رومانی و … به تبادل دانشجو میپردازد. شما میتوانید یکی از دانشجوهای خوششانس دانشگاه اگه ترکیه باشید که انتخاب میشود.
- اراسموس پلاس (Erasmus+): این برنامه برای گذراندن دورههای کارآموزی و فرصت مطالعاتی مانند برای دانشجویان است. تعدادی از دانشجویان میتوانند در این طرح به دانشگاههای خارج اعزام شوند و بالعکس تعدادی دانشجو از دانشگاههای خارجی در دانشگاه اژه پذیرش بگیرند.
- برنامه مولانا (Mevlana): یکی دیگر از برنامههای تبادل دانشجو بین دانشگاههای ترکیه و دانشگاههای خارجی که از طرف وزارت آموزش عالی ترکیه ارائه شده است. دانشگاه اژه در ازمیر نیز یکی از دانشگاههای طرف قرارداد این برنامه میباشد.
- برنامه فارابی (Farabi): این برنامه شانس دیگری برای دانشجویان بینالمللی است. بر طبق این قرارداد میان دانشگاههای ترکیه و ۵۰ دانشگاه خارجی امکان تبادل دانشجو به مدت دو ترم یا ۱ سال وجود دارد. دانشگاه فارابی نیز عضو برنامه فارابی میباشد.
- برنامه اورهان (Orhun): طرح درون کشوری است، بدین معنا که شما در دیگر دانشگاههای برتر ترکیه امکان تحصیل به مدت ۱ تا ۲ ترم را خواهید داشت. البته یک سال تحصیل در دانشگاه دیگر که به دانشجویان اعطا میشود، میتواند بهصورت دو بخش جداگانه باشد؛ اما در کل باید معادل یک سال تحصیلی باشد.
شرایط پذیرش دانشگاه اژه ترکیه
برای گرفتن پذیرش دانشگاه اژه در رشتههای مختلف، باید مدارک مورد نیاز را در زمانهای خاص که در تقویم آموزشی دانشگاه اعلام میشود، به آنجا ارائه دهید. اول از همه چیز، از آنجایی که آموزشها به زبان ترکی و انگلیسی است، شما نیاز است که در یکی از این دو زبانها آزمون داده و مدرک با نمره قبولی به دانشگاه ارائه دهید. در کنار این، یک سری مدارک پایه و ضروری نیز برای ثبتنام وجود دارد:
- کپی مدارک قبلی و ترجمه معتبر آنها به زبان انگلیسی یا ترکی
- ارائه ریز نمرات و ترجمه معتبر آنها
- کپی از پاسپورت معتبر
- نمره آیلتس یا تافل یا مدارک مشابه
- کسب نمره قبولی حداقل ۴۰ در آزمون یوس دانشگاه (yos) که توسط خود دانشگاه برگزار میشود
- برای رشتههای پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی این نمره باید حداقل ۹۰ باشد.
شهریه دانشگاه اژه ترکیه
شهریههای مناسب دانشگاه اژه به خاطر دولتی بودن آن است. تنوع رشتههای زیاد که برای تحصیل در آنها هزینههای مناسبی را پرداخت خواهید کرد از یک طرف و بورسیههایی که از طرف دانشگاه اگه به دانشجویان داده میشود از سوی دیگر، تحصیل در این دانشگاه را برای همه جذاب کرده است. برای اینکه به خاطر مشکلات مالی تحصیل در یک دانشگاه برتر را از دست ندهید. ما در دپارتمان آرتان بورس تاپ، لیست شهریه برای رشتههای مختلف دانشگاه اگه را جمعآوری کردهایم:
- داروسازی، ۷۰۰۰ لیر
- مهندسی الکتریک و الکترونیک، ۴۰۰۰ لیر
- پرستاری، ۳۵۰۰ لیر
- دیالیز، ۳۵۰۰ لیر
- فوریتهای پزشکی، ۳۵۰۰ لیر
- بینایی سنجی، ۲۵۰۰ لیر
- روابط بین الملل، ۳۵۰۰ لیر
- روانشناسی، ۳۵۰۰ لیر
- زبان و ادبیات آمریکایی، ۳۵۰۰ لیر
- جامعه شناسی، ۳۵۰۰ لیر
- دندانپزشکی، ۷۰۰۰ لیر
- مهندسی پوست، ۷۰۰۰ لیر
- مهندسی مکانیک، ۷۰۰۰ لیر
- هوشبری، ۳۵۰۰ لیر
- علوم آزمایشگاهی، ۳۵۰۰ لیر
- سونوگرافی، ۳۵۰۰ لیر
- مدیریت، ۳۵۰۰ لیر
- رادیو، سینما، تلویزیون، ۳۵۰۰ لیر
- زبان و ادبیات آلمانی، ۳۵۰۰ لیر
- مترجمی، ۳۵۰۰ لیر
- پزشکی، ۱۷۵۰۰ لیر
- مهندسی کامپیوتر، ۷۰۰۰ لیر
- مهندسی عمران، ۷۰۰۰ لیر
- مامایی، ۳۵۰۰ لیر
- کاردرمانی، ۳۵۰۰ لیر
- دبیری، ریاضی، زیست، فیزیک و شیمی، ۳۵۰۰ لیر
- اقتصاد، ۳۵۰۰ لیر
- روزنامه نگاری، ۳۵۰۰ لیر
- فلسفه، ۳۵۰۰ لیر
- زبان و ادبیات انگلیسی، ۳۵۰۰ لیر
و اما خبر خوب آرتان بورس تاپ، برای شما این است که میتوانید از وامها و بورسیههای تحصیلی دانشگاه اژه نیز برخوردار شوید. این بورسیهها برای افرادی است که مشکلات اقتصادی و یا رزومه تحصیلی بسیار خوبی دارند. برای گفتن این درخواست بورسیه ترکیه در این دانشگاه باید در وبسایتی که از طرف خود دانشگاه اگه اعلام شده است، ثبتنام کنید. در این راستا برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با کارشناسان ما در آرتان بورس تاپ تماس بگیرید. علاوه بر تمام موارد بالا، این امکان برای دانشجویان دانشگاه اژه وجود دارد که ۶۰ ساعت در ماه در بخشهای مختلف دانشگاه از جمله خوابگاه، کتابخانه، سالنها و استخر به کار دانشجویی مشغول شوند.
رشتههای دانشگاه اژه ترکیه
تعداد ۱۷ دانشکده در این دانشگاه وجود دارد. عددی که نشان از تنوع بسیار بالا و تعامل زمینههای مختلف علمی با هم دارد. شما در رشتههای مختلف پزشکی، دندانپزشکی، مهندسی، فنی، علوم پایه، علوم انسانی، هنر، معماری، ورزشی، مدیریتی، ارتباطات و … میتوانید در این دانشگاه تحصیل کنید. لیست دانشکدههای دانشگاه اژه ترکیه به همراه برخی از رشتههای آن در ادامه آورده شده است:
- دانشکده علوم اسلام بیر گیوی
- دانشکده گردشگری چشمه
- دانشکده دندانپزشکی
- دانشکده داروسازی
- دانشکده ادبیات
- دانشکده آموزش
- دانشکده علوم
- دانشکده هنرهای زیبا، طراحی و معماری
- دانشکده پرستاری
- دانشکده اقتصاد و علوم مدیریتی
- دانشکده ارتباطات
- دانشکده مهندسی
- دانشکده علوم سلامت
- دانشکده علوم ورزشی
- دانشکده شیلات
- دانشکده پزشکی
- دانشکده کشاورزی
- برخی از رشتههای ارائه شده در دانشگاه اژه:
- آناتومی
- بهداشت و امنیت شغلی
- بیوفیزیک
- بیوشیمی
- پزشکی
- دندانپزشکی
- داروسازی
- پرستاری
- مشاوره سلامت
- فیزیولوژی
- روانپزشکی
- انگل شناسی
- شیمی دارویی
- زیبایی دندانپزشکی
- آمار زیستی
- بهداشت حرفه ای
- مامایی
- شنوایی سنجی
- علوم ورزشی
- تربیت بدنی
- گفتار درمانی
- فیزیک
- گیاهشناسی
- زیست شناسی
- باغبانی
- معماری منظر
- ماشین آلات کشاورزی
- اقتصاد کشاورزی
- سازه های مزرعه
- مهندسی عمران
- مهندسی مواد غذایی
- مهندسی الکتریکهندسی شیمی
- مهندسی مکانیک
- فناوری هسته ای
- تاریخ طبیعی
- علوم هسته ای
- علوم و مهندسی مواد
- و …
دندانپزشکی در دانشگاه اژه ترکیه
دانشکده دندانپزشکی دانشگاه اژه نیز که تنها مدرسه دندانپزشکی در کل منطقه Aegean است، در سال ۱۹۶۹ پایهریزی شده است. بالغ بر ۶۲۵ دانشجوی دندانپزشکی در طول ۵ سال در این دانشکده آموزش میبینند. اگر شما هم از طرفداران تحصیل دندانپزشکی در ترکیه هستید، میتوانید دانشگاه دولتی اژه را انتخاب کنید. تعداد ۸ دپارتمان تخصصی از جمله دپارتمان جراحی فک و صورت و دندان، دپارتمان رادیولوژی فک و صورت و دندان، دپارتمان ارتودنسی، دپارتمان اندودنتیک، دپارتمان دندانپزشکی کودکان و … در این دانشکده وجود دارند. کیفیت بالای تحصیل و آیندهی کاری بسیار خوب این رشته از ویژگیهای اصلی محبوبیت آن نزد گروه تجربی میباشد.
تحصیل پزشکی در دانشگاه اژه ترکیه
دانشکده پزشکی دانشگاه اژه در تاریخ ۲۰ می ۱۹۵۵ زیر نظر وزارت آموزش تأسیس شد. این یکی از دو دانشکدههای است که دانشگاه اگه در زمان تأسیس داشت. از همان زمان پایهریزی دانشکده پزشکی، با پذیرش ۲۰ دانشجو بینالمللی و در کل ۹۰ دانشجو، آموزش دورههای آن شروع شد. برای همین امروزه نیز یکی از پرطرفدارترین رشتههای داخل دانشگاه اگه ترکیه، رشته پزشکی است. سه دپارتمان مختلف علوم پزشکی پایه، علوم پزشکی درمانگاهی و علوم پزشکی جراحی در این دانشکده وجود دارند.
امکانات دانشگاه اگه ترکیه
حجم امکانات بینظیری که در دانشگاه اژه ترکیه وجود دارد، شما را متحیر خواهد کرد. برای همین است که میگویند خوش به حال دانشجویانی که وارد این دانشگاه میشوند. ما در ادامه لیستی امکانات این دانشگاه را برایتان آوردهایم:
- کتابخانه: کتابخانهاین دانشگاه در سال ۱۹۶۰ تأسیس شده و بعدها در سال ۱۹۹۹ به ساختمان جدید انتقال داده شد. بیشتر از ۳۸۰۰۰۰ جلد کتاب، مجله و مقالات علمی در مخازن این کتابخانه وجود دارند. کتابخانهای که سه طبقه دارد و مساحت آن به ۱۰۰۰۰ متر مربع میرسد.
- تکنولوژی: از موارد بسیار مهم برای دانشجویان بخصوص دانشجوهای سالهای آخر و مقطع بالاتر، دسترسی به اینترنت پر سرعت و تکنولوژی روز دنیا است. خدمات رایانهای با اتصال ترمینال و میکرو رایانه با سیستم رایانهای IBM 3090 / ISE و IBM 9672 در مرکز رایانه دانشگاه به کل دانشگاه ارائه میشود؛ و این سیستم در تمام سال بهصورت ۲۴ ساعته با بهترین سرعت و دامنه در اختیار دانشجویان قرار دارد. چه چیزی از این بهتر؟
- خوابگاه: برای اسکان دانشجویان مختلف خوابگاههای مجهز و تازه ساخت را فراهم کردهاند. ظرفیت خوابگاههای دانشگاه اگه به ۶۰۰۰ نفر میرسد. در کنار اینها خوابگاههای جدید با ظرفیت ۲۵۰۰ نفر نیز در حال ساخت میباشند. در داخل هر کدام از این خوابگاهها امکانات مختلف رفاهی و خدماتی نیز وجود دارد.
- رستوران: غذاهای خوشمزه و وعدههای غذایی متنوع را میتوانید با هزینههای بسیار مناسب در رستورانها و سلفهای دانشگاه اگه تجربه کنید. تعداد ۳ رستوران و ۵ غذاخوری در کل دانشگاه وجود دارد که ظرفیت آنها روی هم ۱۰۰۰۰ نفر است.
- کافه تریا و بوفه: آزمایشگاههای تخصصی و بخش سلامت و بهداشت دانشگاه: در این بخش برای درمان بیماریهای دانشجویان در زمینههای مختلف روانشناسی، بیماریهای پوستی، گوارشی، زنان زایمان، داخلی و … خدمت ارائه میشود. چرا که دانشجویان در ورود به دانشگاه تست سلامت میدهند و نتیجه این تست بایگانی میشود.
- جشنهای هنری و ورزشی که هر ساله در ماه اردیبهشت در این دانشگاه برگزار میشود. این جشنها در سالن ۵۰۰۰ نفره و آمفی تئاتر ۳۳۰ نفره برگزار میشوند. در کنار اینها، دو سالن دیگر به ظرفیت ۶۵۴ و ۶۲۸ و یک آمفی تئاتر با ظرفیت ۳۴۰ نفر، ۴ سالن سمینار ۴۵ نفری و یک نمایشگاه بزرگ با ظرفیت ۸۰۰ نفر نیز در اینجا دایر است. جالب است بدانید که نام جشنی که برگزار میشود، جشن بهار است و در آن دانشجویان دانشگاههای مختلف در بخشهای مختلف ورزشی، تئاتر و فیلم، مسابقات، کنسرت، لباس و پوشاک و … وارد مسابقه میشوند. هیجان و لذت زیادی در این جشن وجود دارد. مگر نه؟
- سالنهای ورزشی متعدد و زمینهای بازی برای والیبال، بسکتبال، ژیمناستیک
- استخرهای سرپوشیده و روباز
نکته: در انتها پیشنهاد میکنیم که برای آشنایی با مسائل و مزایای زندگی در ترکیه مقاله واقعیت های زندگی در ترکیه را هم مطالعه کنید.