تحصیل رشته عکاسی در ترکیه یک فرصت جذاب برای کسانی است که میخواهند دنیا را به شیوهای خاص به دیگران نشان دهند. ترکیه در حوزه عکاسی دانشگاههای معتبر و برنامههای تحصیلی متنوعی دارد. با تحصیل در این رشته میتوانید مهارتهای تخصصی آن را یاد بگیرید و از طریق کارگاهها و دورههای عملی تجربههای گستردهتری کسب کنید و نیز با دانشجویان دیگر از سراسر جهان آشنا شوید. ترکیه دارای مناظر طبیعی زیبا است که به عنوان سوژههای عکاسی بسیار مناسب هستند. قبل از تصمیمگیری برای تحصیل در ترکیه، این مقاله را بخوانید تا از شرایط عکاسی در ترکیه مطلع شده و بتوانید با دقت تصمیم بگیرید.
مزایای تحصیل عکاسی در ترکیه
رشته عکاسی در ترکیه یک برنامه مقطع کارشناسی است که در آن دانشجویان با بیان بصری و زیبایی شناسی آشنا میشوند. در این رشته جنبههای فنی، هنری و تجاری عکاسی را به دانشجویان آموزش میدهند. فارغالتحصیلان رشته عکاسی میتوانند به عنوان عکاس در استودیوهای عکاسی، صنعت مطبوعات و انتشارات، آژانسهای تبلیغاتی، گالریهای هنری، صنعت گردشگری و خدمت به مشتریان خصوصی کار کنند.
از مزایای دیگر تحصیل عکاسی در دانشگاه ترکیه به موارد زیر میتوان اشاره کرد:
- آموزش تئوری نور و رنگ
- فراگیری عکاسی دیجیتال
- یادگیری تکنیکهای تاریک خانه
- بیان بصری
- کسب دانش درباره نرمافزارهای ویرایش عکس
شرایط پذیرش رشته عکاسی در ترکیه
عکاسی در ترکیه در دانشکدههای هنرهای زیبا تدریس میشود. از شرایط تحصیل در کشور ترکیه برای رشته عکاسی شرکت در امتحان ورودی و نیز آزمون استعدادی است که هر دانشگاه به صورت جداگانه برگزار میکند. این آزمون استعداد بهطورکلی شامل دو مرحله است. برخی از دانشگاهها در مصاحبه نمونه کار دانشجو را بررسی و ارزیابی میکنند و از طریق عکسهایی که از نشان میدهد توانایی و دانش او را میبینند.
خوب است بدانید:تحصیل در رشته عکاسی در ترکیه محدودیت و شرط سنی ندارد و هر فردی با داشتن مدرک دیپلم دبیرستان اجازه ثبت نام در این رشته را دارد.
مدارک لازم برای ثبت نام در رشته عکاسی
متقاضیان تحصیل عکاسی در ترکیه باید مدارک زیر را هنگام ثبت نام به دانشگاه تحویل دهند:
- برگه نتیجه آزمون YÖS
- اصل و ترجمه رسمی دیپلم دبیرستان
- اصل و کپی پاسپورت یا کارت آبی
- 2 قطعه عکس بیومتریک جدید
- ریزنمرات دیپلم دبیرستان و ترجمه رسمی آن
- برگه نتیجه آزمون استعداد مختص هر دانشگاه
آزمون های لازم جهت پذیرش در رشته عکاسی
متقاضیان با توجه به شرایط هر دانشگاه باید در آزمون YÖS مختص به آن دانشگاه شرکت کنند. همچنین برای پذیرش عکاسی در ترکیه باید در آزمون استعداد شرکت کرد. این امتحان دو مرحله دارد. مرحله اول شامل آزمون تشریحی و ادراک بصری و مرحله دوم تست فرهنگ عمومی و طراحی با مداد است. حداقل نمره قبولی برای هر دانشگاه متفاوت است ولی معمولاً بین 100 تا 150 نمره مورد نیاز است. برای شرکت در آزمون استعداد داشتن مدارک زیر ضروری است:
- اصل و کپی پاسپورت
- کارت ورود به جلسه آزمون
- 2 قطعه عکس 4.5 در 6 سانتیمتر
- اصل و کپی دیپلم دبیرستان
- اصل یا کپی گزارش هیئت سلامت برای شرکتکنندگان معلول
راستی:بین تحصیل عکاسی در ترکیه به زبان انگلیسی و زبان ترکی تفاوت خاصی وجود ندارد، البته گروههای انگلیسی باید مدرک تافل IBT یا مدارک دیگری که مورد تأیید دانشگاهها است را ارائه کنند.
شرایط پذیرش بدون کنکور رشته عکاسی در ترکیه
برای تحصیل عکاسی در ترکیه دانشگاهها پذیرش بدون کنکور ندارند؛ البته در صورت وجود ظرفیت خالی این امکان برقرار میشود. از این مسئله نباید غافل شد که در هر دو نوع پذیرش، ضروری است که متقاضی باید در آزمون استعداد شرکت کند. البته خیلی از رشته ها هستند که پذیرش بدون کنکور ترکیه دارند؛ پیشنهاد میکنیم حتما سری به این صفحه بزنید و لیست رشته ها را مشاهده کنید.
شرایط اخذ بورسیه رشته عکاسی در ترکیه
اگر دانشجوی عکاسی در ترکیه مشمول ضوابط اعلام شده از دانشگاه باشد، میتواند از بورسیههای مختلف استفاده کند. در ادامه به توضیح هر کدام از آنها میپردازیم:
- بورسیه بنیاد توسعه: بنیاد توسعه دانشگاه آتاتورک به دانشجویان رشته عکاسی مقطع لیسانس که در این دانشگاه تحصیل میکنند و تمکن مالی کافی ندارند، بورسیه تحصیلی میدهد. هدف بنیاد این است که تا حدودی به زندگی آموزشی دانشجویان خود کمک کند.
- بورس اشتغال پارهوقت دانشجویی: دانشجویان میتوانند در حین یادگیری عکاسی در ترکیه به صورت پارهوقت در بخشهای مختلف دانشگاه کار کنند و به جای دریافت حقوق هنگام پرداخت شهریه تخفیف بگیرند؛ بنابراین به دانشجویان کمک میکند تا قبل از شروع زندگی، تجربه کاری داشته باشند.
- بورس بنیاد فرهنگی یوجل: بورسیه یک حمایت مالی برای مطالعات یا پروژههایی است که توسط جوانان موفق با فرصتهای محدود در زمینه عکاسی در ترکیه انجام میشود. هیئت مدیره اختیار دارد که کل، قسمتی یا بیشتر از مقدار حمایت درخواستی متقاضی را پوشش دهد یا مدت حمایت ارائه شده را تمدید کند. استفاده از این بورسیه تا سن 28 سال امکان دارد.
- بورسیه بنیاد آموزش ترکیه: بنیاد آموزش ترکیه به دانشجویان موفقی که در هنرستان و دانشکده هنرهای زیبا، عکاسی در ترکیه را میآموزند و نیاز به حمایت مالی دارند، بورسیه اعطا میکند. سال اول 4 دانشآموز با حداقل معدل 16 میتوانند از بورسیههای هنری دستاوردهای برجسته بهرهمند شوند.
- بورس موفقیت تحصیلی: دانشجویانی که معدل آنها در مقطع کارشناسی 17 از 20 (3.50 از 4) یا بالاتر است و در پنج رتبه اول رشته خود قرار دارند، اشخاصی که در آزمونهای سراسری رتبه گرفتند، افرادی که پروژههای علمی تحقیقاتی مورد تأیید ریاست جمهوری مانند TUBITAK را انجام میدهند و نیز دانشجویانی که در مجلات تأیید در پایگاههای شاخص استنادی علوم (SCI)، فهرست استنادی هنر و علوم انسانی (AHCI)، فهرست استنادی علوم اجتماعی (SSCI)، نمایه استنادی علوم (SCI-EXP) مقاله داشته باشند، از بورسیه موفقیت تحصیلی بهرهمند میشوند.
بیشتر بدانید:برای یادگیری عکاسی در ترکیه تنها شرط معدل و یا آزمون ورودی دانشگاه ملاک نیست و آزمون استعدادی که از سوی دانشگاه انجام میشود هم تأثیر مستقیمی در پذیرش دانشجو دارد.
شهریه رشته عکاسی در ترکیه در دانشگاه های برتر
مبلغ شهریه رشته عکاسی در ترکیه متغیر بوده و وابسته به دانشگاه است، برای اطلاع شما شهریه دانشگاههای برتر را در جدول زیر آوردهایم:
هزینه تحصیل رشته عکاسی |
|
نام دانشگاه | متوسط شهریه (لیر) |
دانشگاه آتاتورک ارزروم | 23,000 |
دانشگاه دوکوز ایلول ازمیر | 22,000 |
دانشگاه معمار سینان استانبول | 30,000 |
دانشگاه مارمارا استانبول | 10,000 |
هزینه های تحصیل عکاسی در ترکیه
هزینه تحصیل در ترکیه شامل فاکتورهای مختلفی میشود. هزینه های تحصیل دانشجویی که در یک کلان شهر زندگی میکند به طور میانگین شامل اسکان 2000، غذا 4000، ایاب و ذهاب 1000 لیر شده و در مجموع 7000 لیر است. دانشجویی که در شهرهای کوچکتر تحصیل میکند، برای اسکان 250 لیر، هزینه غذا 2750، هزینه ایاب و ذهاب 1000 و در مجموع 5000 لیر هزینه پرداخت کند. در کنار این هزینه ها، عکاسی در ترکیه لوازم و ادوات خاصی را نیاز دارد که با توجه به نوسان قیمت آنها، مخارج تحصیل متغیر خواهد بود.
عکاسی در ترکیه یک دوره 4 ساله در مقطع کارشناسی است که در دانشکدههای هنرهای زیبا تدریس میشود. پس از اتمام دوره کارشناسی میتوان در مقاطع بالاتر به ادامه تحصیل در این رشته پرداخت.
رشته عکاسی در ترکیه
رشته عکاسی در ترکیه از رشته های هنری پرطرفدار است. از این نظر که شما فرصتهای شغلی بینظیری جلوی راهتان خواهد بود هیچ شکی نیست. دولت ترکیه در سیاست گذاریهای جدید خود نسبت به امور آموزشی و دانشگاهی، اهمیت بسیار زیادی برای رشته های هنری قائل شده است. این از ویژگیهای تمام جوامع در حال پیشرفت است. شما فکرش را بکنید در دانشگاه های برتر آنکارا، استانبول یا ازمیر به تحصیل در رشته عکاسی مشغول شوید. در کنار اینها از برنامههای متنوع و فرصتهای مطالعاتی از جمله برنامه اراسموس، فارابی یا مولانا نیز بهرهمند شوید. دیگر چه چیزی از این بهتر؟
ارشد عکاسی در ترکیه
دوره ارشد عکاسی در ترکیه در قالب دوره 2 ساله و 32 واحد ارائه میشود. یادگیری تخصصی مباحث مربوط به عکاسی حرفهای یا همان رشته عکاسی در این دوره است. پیشنهاد میکنیم برای دریافت بورسیه کارشناسی ارشد در ترکیه حتما با کارشناسان آرتان بورس تاپ تماس بگیرید تا اطلاعات کامل برای قبولی بورسیه عکاسی را در اختیار شما قرار دهند. شما با گرفتن مدرک ارشد عکاسی در دانشگاه های ترکیه، هم به لحاظ درآمد خود را ارتقا خواهید داد هم مهارتهای گستردهتری را پیدا خواهید کرد که فرصتهای جدید را به همراه خواهد داشت. از جمله اهداف تحصیل ارشد عکاسی:
- انجام کارهای پژوهشی در حیطه عکاسی حرفه ای
- انجام عکاسی مستند و فتوژورنالیستی به عنوان رسانه
- عکاسی تخصصی
- توانایی ارائه آثار طرق مختلف وب سایت، نمایشگاه و …
- امکان همکاری با آژانسهای خبر مطرح در سطح بین المللی
- ابتکار عمل در کارهای فردی و گروهی
- داشتن ذهن بازتر و آماده تر برای پیدا کرده سوژه ها
از جمله دروسی که در دوره ارشد عکاسی خواهید گذراند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- رسانههای بصری
- آشنایی با لابراتوار
- کامپیوتر و عکاسی پیشرفته
- کارگاه آزاد عکاسی
- فیلم زنده و تصویر متحرک
- سمینار
- و…
برای تحصیل ارشد عکاسی در ترکیه باید مدارک زیر را در زمان درخواست خود ارائه دهید:
- ریزنمرات دوره دیپلم و کارشناسی و ترجمه معتبر آنها
- مدرک دیپلم و کارشناسی و ترجمه معتبر آنها
- مدرک زبان انگلیسی
- رزومه و ارائه نمونه کارهای عکاسی حرفه ای
- پاسپورت معتبر
- چند پرده عکس
- توصیه نامه
- انگیزه نامه
دانشگاه عکاسی در ترکیه
تحصیل عکاسی در ترکیه در بسیاری از دانشگاه های آن امکان پذیر است. حال اینکه تعدادی از این دانشگاهها نیز بهترین دانشگاه های کشور به حساب میآیند. از جمله دانشگاه های دولتی و خصوصی برای تحصیل رشته عکاسی در ترکیه به شرح زیر است:
- دانشگاه هنرهای زیبا استانبول
- دانشگاه معمار سینان
- دانشگاه اکان
- دانشگاه باشکنت
- دانشگاه ییلدیز تکنیک
- دانشگاه کوچ
- دانشگاه آیدین استانبول
شغل عکاسی در ترکیه
همانطور که پیش تر دیدیم، هزینه تحصیل در ترکیه در این رشته نسبت به رشته های دیگر بالا نیست. اگر از طرفداران هنر عکاسی و متقاضیان تحصیل در این رشته باشید، میدانید که بستر کاری بسیار مهم است. اینکه در مکان و زمینهای باشید که از هنر و حرفهی عکاسی بتوان نهایت لذت و استفاده را برد. داوطلبان ایرانی رشته عکاسی در ترکیه را انتخاب میکنند چون یکی از بهترین انتخاب ها برای تحصیل در خارج از کشور همین جا است. شغل عکاسی به دو صورت است. یا شما برای خود و به طور خصوصی کار میکنید یا اینکه عضو شرکتهای مختلف میشوید و پروژهای برای آنها عکاسی خواهید کرد.
ترکیه بستر مناسبی برای تحصیل در رشته عکاسی است. وجود تعداد زیادی شرکتهای تبلیغاتی، مد، استودیوهای عکس، سالنهای فشن، روزنامهها و … دلیلی بر این ادعا است. حرفهی عکاسی در ترکیه، یکی از نیازهای فوری بازار است که در صورت داشتن توانایی بیکار نخواهند نشست. از طرفی رقابت میان هنرمندان عکاس روبه رشد است. برای همین ما در آرتان بورس تاپ به شما توصیه میکنیم که با تحصیلات عالی در دانشگاه خود را چند قدمی از دیگران جلوتر بیندازید. از جمله مواردی که آیندهی شغلی عکاسی را بهبود میبخشد، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تحصیلات دانشگاهی
- خلاقیت بالا
- سابقه کار در شرکتهای بزرگ
- داشتن ایدههای جدید و نوآوری در کار
- توانایی کار با تجهیزات مختلف
- داشتن امکانات مختلف
- تسلط کامل بر علم عکاسی، نور، کادربندی و …
درآمد کار عکاسی در ترکیه
یک عکاس در ترکیه چقدر درآمد خواهد داشت؟ به طور خلاصه میتوان گفت که افراد فارغ التحصیل رشته عکاسی در ترکیه به طور میانگین 4560 لیر در ماه درآمد خواهند داشت. این یعنی به طور میانگین 54700 لیر در ماه درآمد رشته عکاسی است. در کمترین حالت این مقدار به 2460 لیر و در بیشترین حالت به 6880 لیر میرسد. گفته میشود که 50 درصد افرادی که به حرفهی عکاسی مشغول هستند زیر 4190 لیر و 50 درصد دیگر بالای 4190 لیر درآمد دارند. البته در یک پایگاه آماری دیگر میزان میانگین درآمد عکاسی در ترکیه 80369 لیر در ماه برآورد شده است. این یعنی اینکه شما بیکار نخواهید نبود، اما درآمدهای بالاتر کاملاً بسته به تلاش، پشتکار و توانایی شما دارد. این مسئله برای تمامی شغلها صادق است. از نظر داشتن سابقه کار برای رشته عکاسی میتوان به آمار زیر استناد کرد:
- داشتن سابقه زیر دو سال: 2860 لیر در ماه
- داشتن سابقه 2 تا 5 سال: 26 درصد افزایش درآمد، 3610 لیر در ماه
- داشتن سابقه 5 تا 10 سال: 32 درصد افزایش درآمد، 4760 لیر در ماه
- داشتن سابقه 10 تا 15 سال: 18 درصد افزایش درآمد، 5600 لیر در ماه
- داشتن سابقه بیش از 20 سال: 6 درصد افزایش درآمد، 6590 لیر در ماه
توجه داشته باشید این آمار کلی است و بر اساس نظرسنجیها از تمام عکاسان مشغول به حرفه عکاسی قابل دسترس تدوین شده است. شما حتی میتوانید بیشتر از اینها نیز درآمد داشته باشید.
قیمت عکاسی در ترکیه
از نظر مدرک تحصیلی نیز درآمدها دستخوش تغییر میشود. هر شات عکاسی را بسته به اینکه عکاس در چه درجهای قرار دارد، متفاوت حساب خواهند کرد. عکاس با تحصیلات زیر دیپلم، 3860 لیر در ماه، عکاس با تحصیلات دیپلم 3920 لیر در ماه، عکاس با تحصیلات لیسانس 5160 لیر در ماه و عکاس با تحصیلات فوق لیسانس 6390 لیر در ماه درآمد خواهند داشت. قطعاً بسته به نوع محل کار، نوع شات های عکاسی، نوع استفاده از دوربین و مدت زمان انجام کار، قیمتهای متفاوتی را خواهید داشت. خبر خوب برای علاقهمندان به تحصیل عکاسی در ترکیه این است که تخمین زده شده که تا سال 2025 میزان درآمد 46 درصد افزایش داشته باشد و به 117325 لیر در سال برسد.
پس هرچه زودتر برای گرفتن اپلای و پذیرش رشته عکاسی در ترکیه با کارشناسان ما در شرکت آرتان بورس تاپ تماس بگیرید.