وبلاگ

پزشکی در ترکیه

کار رشته پزشکی در ترکیه

امروزه تحصیل در رشته پزشکی در ترکیه بین متقاضیان ایرانی بسیار محبوب شده است، چرا که این کشور شرایط بسیار ایده آلی را برای تحصیل در دانشگاه‌ها و زندگی فراهم کرده است. از آنجایی که دانشگاه‌های ترکیه رتبه‌های بالایی در سطح بین‌المللی دارند و مورد حمایت گسترده دولت قرار می‌گیرند، برای تحصیل رشته پزشکی بسیار مناسب‌اند. از طرفی به دلیل اینکه تعدادی از این دانشگاه‌ها مورد تأیید وزارت بهداشت ایران هستند، متقاضیان ایرانی رشته پزشکی، تحصیل در ترکیه را انتخاب می‌کنند. همچنین شما می‌توانید علاوه بر تحصیل پزشکی عمومی، دوره‌های تخصص و فوق تخصص را هم در دانشگاه‌های برتر ترکیه بگذرانید. در این مقاله سعی خواهیم کرد تحصیل پزشکی در ترکیه را به طور کامل و جامع بررسی کنیم و راه شما را در رسیدن به رؤیایتان هموار سازیم.

مزایای تحصیل پزشکی در ترکیی

تابه‌حال با خود فکر کرده‌اید که چرا سالانه چندین هزار متقاضی ایرانی خواهان تحصیل پزشکی در ترکیه هستند؟! شاید تعجب کنید، ولی بر اساس آمارهای موجود، سالانه چندین هزار متقاضی ایرانی خواهان تحصیل در این رشته در ترکیه هستند و هر سال هم به تعداد آن‌ها اضافه می‌شود. اما واقعاً دلیل این همه تقاضا چیست؟!

در این قسمت توضیح می‌دهیم که چه دلایلی کشور ترکیه را برای تحصیل به‌ویژه در رشته پزشکی این چنین محبوب ساخته است. اگرچه این موضوع در یک مقاله نمی‌گنجد پس در ادامه سعی کرده‌ایم مهم‌ترین دلایل را برایتان شرح دهیم:

  • سیستم آموزشی ترکیه از سال 2001 میلادی به عضویت سیستم آموزشی اتحادیه اروپا یا فرایند بولونیا درآمده است. درنتیجه مدارک دانشگاه‌های این کشور از اعتبار بالایی برخورداراند و مورد تأیید کشورهای اروپایی هستند.
  • تحصیل پزشکی در ترکیه دارای اعتبار جهانی است چراکه دانشگاه‌های ترکیه یک همکاری نزدیک علمی با دانشگاه‌های معتبر جهانی دارند. همچنین حضور اساتید بین‌المللی کشورهای آمریکایی و اروپایی در این دانشگاه‌ها، باعث شده است تا دانشجویان ضمن برخورداری از سطح آموزشی باکیفیت بالا، در اجرای پروژه‌های مشترک با دانشگاه‌های تراز اول بین‌المللی نیز مشارکت نمایند.
  • قرارگیری کشور ترکیه در همسایگی ایران، عدم نیاز به ویزا، هزینه‌های رفت‌وآمد نسبتاً پایین و هزینه‌های جاری مشابه ایران، از دیگر مزیت‌های بسیار مهمی است که تحصیل  در این کشور را منطقی ساخته است.
  • کشور ترکیه مانند ایران چهارفصل است و بیشتر شهرهای آن آب‌وهوای عالی و مطلوب دارند.
  • اکثر دانشگاه‌های ترکیه عضو معاهده آراسموس و فارابی هستند. به این صورت که متقاضیان می‌توانند پس از پایان دوره‌ی تحصیل و دریافت مدرک، برای ادامه تحصیل در دانشگاه‌های دیگر دنیا اپلای کنند.
  • حتماً می‌دانید که آزمون‌های لازم برای ورود به کشور ترکیه آزمون sat و آزمون یوس است. این در حالی است که این آزمون‌ها هم از لحاظ مباحث و هم از نظر میزان سختی، بسیار آسان‌تر از کنکور در ایران هستند.
  • تعداد زیادی از دانشگاه‌های این کشور مانند دانشگاه‌های کوچ، استانبول، آنکارا، قاضی و …  رتبه بالا و رنک زیر هزار در سطح جهانی دارند که بهترین انتخاب برای تحصیل پزشکی در ترکیه هستند.
  • از طرفی درآمد پزشکان در کشور ترکیه نیز مانند دیگر کشورها بالا است. برای مثال میانگین درآمد پزشکان در ترکیه 20000 لیر است که بیشتر از معادل 40 میلیون تومان در ایران است.
  • این امکان نیز وجود دارد که دانشجویان بین‌المللی به راحتی می‌توانند از امکانات خوابگاه‌های دانشجویی با هزینه‌های مناسب استفاده کنند.
  • همچنین دانشجویان پس از پایان تحصیل ترکیه با مدرک پزشکی که از این کشور دریافت کرده‌اند می‌توانند در تمام کشورهای دنیا مشغول به کار شوند.

در قسمت بالا، سعی کردیم تا جایی که امکان دارد به چندین مورد مهم از مزایای تحصیل پزشکی در ترکیه اشاره کنیم. گرچه وقتی خودتان این حس فوق‌العاده را در دانشگاه‌های ترکیه تجربه کنید خواهید دید که تحصیل در این کشور با امکانات زیادی که در اختیار دانشجویان قرار داده‌اند، تا چه میزان عالی و لذت‌بخش دارد.

هزینه تحصیل پزشکی در ترکیه

شرایط تحصیل پزشکی در ترکیه

به طور کلی در ترکیه حدود 200 دانشگاه وجود دارد. اکثر این دانشگاه‌ها دولتی هستند (حدود 120 دانشگاه) و بقیه دانشگاه‌ها هم خصوصی و پایه هستند. از طرفی یکی از شرایط پذیرش پزشکی در ترکیه گذراندن آزمون YOS و یا SAT است. همچنین مهم است بدانید که برای تحصیل به زبان انگلیسی، باید گواهی مدرک زبان شامل تافل iBT یا آیلتس را هم ارائه دهید. از آنجایی که استانداردهای آموزشی ترکیه و ورودی دانشگاه‌ها بسیار رقابتی است، شما باید در یک امتحان ویژه بین‌المللی به نام یوس که ریاضی و تفکر تحلیلیِ حل مسائل شما را اندازه‌گیری می‌کند، شرکت کنید.

دقت کنید که اکثر دانشگاه‌ها نیازی به مدرک آزمون یوس ندارند و مهم است که نمرات دبیرستان شما در سطح خوبی باشد. اما به طور میانگین 80 درصد دروس به زبان انگلیسی تدریس می‌شوند و نیاز است مدرک آیلتس یا تافل خود را داشته باشید. چنانچه اگر شما این مدارک را نداشته باشید موظف هستید به مدت یک سال دوره آمادگی زبان در دانشگاه بگذرانید. در نظر داشته باشید که رشته‌های تحصیلی پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی جزو رشته‌های پرطرفداراند و سالانه تقاضای زیادی دارند؛ بنابراین شانس پذیرش به خصوص در دانشگاه‌های دولتی بسیار کم است. برای قبولی در این رشته‌ها می‌توانید از طریق شرکت در دوره یوس، اس ای تی و یا پذیرش بدون کنکور اقدام نمایید. همچنین یادتان باشد اگر رزومه قوی و چشمگیری دارید، می‌توانید در بهمن ماه هر سال برای دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه در رشته پزشکی اقدام نمایید.

پزشکی در ترکیه چند سال است؟

جالب است بدانید که تعداد سال‌های تحصیل پزشکی در ترکیه با ایران تفاوت دارد و مقداری کم‌تر است. این نکته را هم می‌توان یکی از مزیت‌های تحصیل این رشته در ترکیه دانست! به طور کلی رشته پزشکی ترکیه 6 سال تدریس می‌شود، درحالی‌که مدت زمان مورد نیاز برای تحصیل این رشته در دانشگاه‌های ایران حداقل 7 سال است. البته بد نیست این موضوع را هم بدانید که پس از هر دو سال تحصیل، یک آزمون از شما گرفته خواهد شد تا بعد از گذراندن آن بتوانید وارد دوره بعدی شوید. چنانچه نتوانید از این آزمون‌ها با موفقیت عبور کنید سال‌های تحصیلی شما افزایش خواهد یافت.

هزینه تحصیل پزشکی در ترکیه

هزینه شهریه پزشکی در ترکیه

پیش از هر کاری ابتدا این عکس را ذخیره کنید چرا که حتماً به کارتان خواهد آمد! هزینه تحصیل پزشکی در ترکیه با ایران کاملاً متفاوت است. در ترکیه تحصیل در دانشگاه‌های دولتی بسیار ارزان‌تر و مناسب‌تر از دانشگاه‌های خصوصی است؛ اما امکاناتی که دانشگاه‌های خصوصی در اختیار دانشجویان قرار می‌دهد بسیار باکیفیت‌تر و قابل توجه هستند. در لیستی که در قسمت زیر تهیه کرده‌ایم می‌توانید هزینه تحصیل پزشکی در ترکیه را مشاهده کنید:

نام دانشگاهشهریه دانشکده پزشکی (لیر)
دانشگاه بیکنت16.500 دلار
دانشگاه آتیلیم15000 دلار
دانشگاه حاجت تپه185.690 لیر
دانشگاه سلیمان دمیرل18.569 لیر
دانشگاه استانبول89.000  لیر
دانشگاه مدیپول آنکارا (انگلیسی)21600 دلار
دانشگاه مدیپول آنکارا (ترکی)17100دلار
دانشگاه قاضی 51.933 لیر
دانشگاه کوچ26500 دلار
دانشگاه بزمی عالم180.000 لیر
دانشگاه چکوروا15.544
دانشگاه ساکاریا22.000 لیر
دانشگاه دیجله50.000  لیر
دانشگاه مدیپول استانبول (انگلیسی)13388 دلار
دانشگاه مدیپول استانبول (70 درصد انگلیسی، 30 درصد ترکی)10328 دلار
دانشگاه باشکنت180.000 لیر
دانشگاه مال تپه (انگلیسی)22500 دلار
دانشگاه مال تپه (ترکی)17500 دلار
دانشگاه ینی یوزییل (ترکی)11400 دلار
دانشگاه یوکسک احتساس (انگلیسی) 9000  دلار
دانشگاه یوکسک احتساس (ترکی) 9000  دلار

نکته مهم: توجه کنید که هزینه تحصیل پزشکی در ترکیه که در بالا نوشته شده سالانه هستند. در ضمن می توانید برای اطلاع از شهریه هر دانشگاه در قسمت نظرات سوال خود را بپرسید و یا در کانال تلگرامی ما عضو شوید.

پیشنهاد میکنیم این مطلب را هم بخوانید: هزینه تحصیل در ترکیه

تحصیل رایگان پزشکی در ترکیه

در نظر داشته باشید که متقاضیانی که در  رشته پزشکی در ترکیه تحصیل می‌کنند، اگر در آزمون YOS که آزمون ورودی دانشگاه‌های دولتی است، قبول شوند، سالیانه حداکثر 1,500 دلار به دانشگاه پرداخت خواهند کرد. حالا چنانچه دانشجو بتواند 1 یا 2 سال اول دوره تحصیل خود را با نمرات بالا بگذراند، می‌تواند درخواست بورسیه تحصیلی دهد و از آن استفاده کند. از طرفی در کنار این موارد، متقاضیان در صورت انجام یک کار پاره وقت می‌توانند تمام هزینه‌ها را پوشش دهند. به طور کلی، متقاضیان تحصیل پزشکی در ترکیه می‌توانند از بورسیه‌های ذکرشده استفاده کنند. اگرچه این نیازمند این است که معدل دیپلم آن‌ها بالای 18 باشد و مدرک زبان هم داشته باشند. حالا با توجه به اینکه در سال‌های اخیر اکثر دانشگاه‌های دولتی خوابگاه را به‌صورت رایگان به دانشجویان خود ارائه می‌دهند، باعث شده است که دانشگاه‌های ترکیه تعداد زیادی از دانشجویان بین‌المللی را جذب کنند.

بورسیه پزشکی ترکیه

مهم است بدانید که دانشجویان بین‌المللی از تمام کشورهای دنیا می‌توانند برای دریافت بورسیه تحصیلی از دانشگاه‌های پزشکی ترکیه اقدام کنند. امروزه بورسیه‌های تحصیلی ترکیه طیف گسترده‌ای از مزایا را به دانشجویان ارائه می‌دهد. به طور کلی بورسیه‌های پزشکی در ترکیه را می‌توان به دو دسته تقسیم کرد که عبارت‌اند از:

  • بورسیه دولت ترکیه
  • برنامه بورسیه علوم پزشکی ابن سینا
  • بورسیه پزشکی ترکیه بورسلاری
  • بورسیه علوم پزشکی
نکات بیشتر

این بورسیه‌ها هزینه خوابگاه و سکونت دانشجویان، شهریه دانشگاه، هزینه‌های بیمه و درمان و حتی هزینه سفر دانشجویان بین‌المللی در مدت تحصیل را، تقبل می‌کنند. برخی از دانشگاه‌های ترکیه که بورسیه تحصیلی پزشکی ارائه می‌دهند شامل دانشگاه آیدین استانبول، دانشگاه بیرونی و دانشگاه یدی تپه هستند.

آزمون‌های ورودی رشته پزشکی در ترکیه

برای ورود به رشته پزشکی در ترکیه باید در آزمون‌های ورودی دانشگاه‌ها شرکت کنید. این آزمون‌ها برای دوره عمومی پزشکی YOS و SAT هستند. همچنین برای ورود به دوره تخصصی پزشکی گذراندن آزمون TUS نیاز است. البته باید اشاره کرد که آزمون‌های یوس و اس ای تی به طور کلی برای ورود به تمام دانشگاه‌ها موردنیاز است. توجه داشته باشید که در ترکیه برخی از دانشگاه‌ها فقط با آزمون SAT و برخی فقط با آزمون یوس دانشجو پذیرش می‌کنند. البته اکثریت دانشگاه‌ها از طریق هر دو نوع آزمون، پذیرش دانشجو دارند. در ادامه این متن توضیحات مختصر و مفیدی از هر کدام از این آزمون‌ها را برایتان نوشته‌ایم.

  1. آزمون یوس: یوس را می‌توان به عنوان مهم‌ترین آزمون برای متقاضیان بین‌المللی دانشگاه‌های ترکیه برای مقطع کارشناسی و پزشکی عمومی دانست. سؤالات آزمون YOS  از مباحث ریاضی، هندسه و هوش تشکیل شده است. هر یک از دانشگاه‌های ترکیه به‌صورت جداگانه آزمون یوس را برگزار می‌کند و زمان برگزاری هرکدام با دیگری تفاوت دارد. البته برخی از دانشگاه‌ها نمره یوس دانشگاه‌های دیگر را نیز با شرایط خاص قبول دارند. یادتان نرود که برای قبولی در آزمون یوس تسلط به زبان ترکی و یا انگلیسی می‌تواند کار شما را بسیار آسان کند.
  2. آزمون SAT: آزمون ست برای سنجش دانش درک مطلب از طریق خواندن، ریاضی و نوشتار به زبان انگلیسی طراحی شده است. این آزمون توسط مؤسسه کالج برد برگزار می‌شود که یکی از آزمون‌های اصلی کشور آمریکا و بسیاری از کشورهای دیگر است. این آزمون در ترکیه سالی 4 بار در ماه‌های اردیبهشت، شهریور، آذر و اسفند برگزار می‌شود. همچنین دقت کنید که دانشگاه‌های ترکیه برای ورود به رشته پزشکی حداقل نمره آزمون اس ای تی را تعیین کرده‌اند. برای مثال حداقل نمره قبولی رشته پزشکی در دانشگاه حاجت تپه 1450 است. لازم به ذکر است که برخی از دانشگاه‌ها در ترکیه مانند دانشگاه حاجت تپه، دانشگاه کوچ و دانشگاه قاضی فقط از طریق آزمون SAT برای پزشکی، دانشجو می‌پذیرند.
  3. آزمون TUS: آزمون TUS هر ساله در دو نوبت در ماه‌های آپریل و سپتامبر برای متقاضیان تحصیل در رشته پزشکی در آنکارا برگزار می‌شود. هدف از این آزمون علمی انتخاب دانشجویان واجد شرایط جهت ورود به دوره دستیاری تخصص‌های مختلف پزشکی است که به صورت تستی برگزار می‌شود.
  4. آزمون STS: اولین آزمونی که متقاضیان تخصص پزشکی در ترکیه باید شرکت کنند آزمون STS است. در این آزمون سطح توانایی و تسلط متقاضیان در زبان انگلیسی مورد سنجش قرار می‌گیرد. متقاضیان برای شرکت در آزمون TUS باید در این آزمون نمره قبولی را به دست آورند که حداقل نمره برای این مرحله 60 از 100 است.

معادل‌سازی مدرک پزشکی در ترکیه

دقت کنید که معادل‌سازی مدرک در کشور ترکیه بسیار سخت است و فرایند مختلفی دارد. کشور ترکیه همانند تمامی کشورهای دنیا بر روی رشته‌های خاص و مهم که مرتبط با سلامت انسان‌ها هستند، حساسیت ویژه‌ای دارد. آزمون معادل‌سازی رشته پزشکی نیز در ترکیه همان STS است که توسط مؤسسه سازمان سنجش ترکیه OSYM برگزار می‌شود.

پس از اینکه متقاضی در آزمون شرکت کرد، نتیجه توسط سازمان YOK ترکیه بررسی می‌شود و در صورتی که شخص نمره قبولی را کسب کند و هیچ مشکلی نداشته باشد، فرایند معادل‌سازی مدرک پزشکی به درستی انجام خواهد گرفت. از معادل‌سازی مدرک پزشکی برای مهاجرت کاری و همچنین برای ادامه تحصیل در دوره تخصص پزشکی استفاده می‌شود.

بهترین دانشگاه‌های پزشکی در ترکیه

رتبه‌بندی دانشگاه‌ها همیشه توسط سایت‌ها و مؤسسات معتبر انجام می‌شود. ما سعی کرده‌ایم در اینجا رتبه‌بندی چند سایت مختلف را بنویسیم تا شما بتوانید با بررسی دقیق آن‌ها بهترین دانشگاه های ترکیه را بشناسید و بهترین تصمیمات را بگیرید.

رتبه‌بندی دانشگاه های رشته پزشکی در ترکیه:

  1. دانشگاه مدیپل
  2. دانشگاه کوچ
  3. دانشگاه استانبول جراح پاشا
  4. دانشگاه آجی بادام
  5. دانشگاه حاجت تپه
  6. دانشگاه یدی تپه
  7. دانشگاه استانبول
  8. دانشگاه توب اکونومی و تکنولوژی
  9. دانشگاه آنکارا
  10. دانشگاه باهچه شهیر

رتبه‌بندی برترین دانشگاه‌های پزشکی در سایت رسمی ترکیه:

  1. دانشگاه حاجت تپه
  2. دانشگاه استانبول
  3. دانشگاه آنکارا
  4. دانشگاه کوچ
  5. دانشگاه قاضی
  6. دانشگاه اگه
  7. دانشگاه بزمی عالم
  8. دانشگاه آتاتورک
  9. دانشگاه ارجیس
  10. دانشگاه مارمارا

رتبه‌بندی رشته پزشکی در ترکیه توسط وب‌سایت usnews:

  1. دانشگاه حاجت تپه
  2. دانشگاه استانبول
  3. دانشگاه آنکارا
  4. دانشگاه اگه
  5. دانشگاه مارمارا
  6. دانشگاه دوکوز ایلول
  7. دانشگاه کوچ
  8. دانشگاه قاضی
  9. دانشگاه جراح پاشا
  10. دانشگاه آکدنیز

رتبه‌بندی رشته پزشکی در ترکیه توسط وب‌سایت lowtuitionuni:

  1. دانشگاه حاجت تپه
  2. دانشگاه استانبول
  3. دانشگاه قاضی
  4. دانشگاه کوچ
  5. دانشگاه آنکارا
  6. دانشگاه مارمارا

رتبه‌بندی پزشکی در ترکیه توسط وب‌سایت QS topuniversities:

  1. دانشگاه حاجت تپه
  2. دانشگاه استانبول
  3. دانشگاه آنکارا
  4. دانشگاه کوچ
  5. دانشگاه قاضی

رتبه‌بندی رشته پزشکی در ترکیه توسط وب‌سایت turkeyscholarships:

  1. دانشگاه قاضی
  2. دانشگاه آنکارا
  3. دانشگاه حاجت تپه ترکیه
  4. دانشگاه کوچ
  5. دانشگاه مارمارا
  6. دانشگاه استانبول
  7. دانشگاه آکدنیز
  8. دانشگاه قاضی عثمان پاشا
  9. دانشگاه اوکان
  10. دانشگاه ازمیر

کار رشته پزشکی در ترکیه

بازار کار پزشکی در ترکیه

قطعاً می‌دانید که شغل پزشکی علاوه بر سطح درآمد بسیار بالا، شأن اجتماعی و جایگاه ویژه‌ای بین مردم دارد. در کشور ترکیه نیز بازار کار پزشکی بسیار قوی است و این کشور به کسانی که تحصیلات رشته پزشکی را در دانشگاه‌های ترکیه و یا دانشگاه‌های برتر سراسر دنیا گذرانده‌اند، اجازه کار می‌دهد. در قسمت زیر مدارک مورد نیاز برای مجوز اولیه کار پزشکی در ترکیه را برایتان قرار داده‌ایم. (اگر پزشکی از دانشگاه‌های ترکیه فارغ‌التحصیل شده باشد):

  • تقاضای مدیر مسئول
  • تقاضای مجوز پزشک
  • قرارداد امضا شده بین پزشک و مؤسسه مربوطه
  • اصل و کپی گذرنامه
  • 2  عدد عکس پرسنلی
  • کپی کارت اقامت
  • آدرس محل سکونت

روش‌های ثبت‌نام برای کسب مجوز کار پزشکی در ترکیه

برای ثبت نام کسب مجوز کار پزشکی در ترکیه ابتدا باید مدارک ذکرشده را به فایل تبدیل کنید و در سایت آپلود کنید. در نهایت یک امضای الکترونیکی برای خود ثبت می‌کنید و سپس یک ایمیل معتبر که از جانب دولت ترکیه تأیید شده است را دریافت خواهید کرد. بعد از ثبت درخواست خود متخصصان وزارت کار و وضعیت اشتغال، بازدهی شرکت شما را مورد بررسی قرار می‌دهند و در صورت موافقت آن را تأیید می‌کنند.

درامد پزشک در ترکیه

پزشکان در ترکیه مانند دیگر کشورها از درآمد نسبتاً بالایی برخوردار هستند. برای پزشکان عمومی حداقل درآمد 10000 لیر در ماه است که معادل 20 میلیون تومان است. همچنین حداکثر درآمد برای دوره عمومی حدود 18000 لیر یعنی حدود 36 میلیون تومان است. اما به طور کلی درآمد پزشکان در ترکیه به‌صورت جدول زیر است:

گرایشمتوسط درامد ماهانه در ترکیه
جراححداقل ۴۰ هزار لیر، حداکثر ۲۵۰ هزار لیر
پزشک عمومیحداقل ۱۰ هزار لیر- حداکثر ۲۵ هزار لیر
پزشک متخصصحداقل ۲۰ هزار لیر- حداکثر بالای ۱۱۰ هزار لیر
چشم پزشکحداقل ۲۵ هزار لیر- حداکثر ۱۰۰ هزار لیر
متخصص ارتودنسیحداقل ۱۰ هزار لیر- حداکثر بالای ۹۰ هزار لیر
پزشک فوق تخصصحداقل ۳۰ هزار لیر- حداکثر ۳۰۰ هزار لیر

سؤالات متداول تحصیل پزشکی در ترکیه

31 Comments

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

  • سلام یه سوال داشتم.برای اینکه فرد ایرانی بتونه بدون شهریه و رایگان اونجا پزشکی بخونه چه راه هایی هست؟اگه بخواد پزشکی رو به زبان ترکی بخونه ، باید بازم آزمون یوس رو بده یا آزمون دیگه ای رو؟ این درسته که میگن اگه ایرانیا به زبان ترکی بخوان پزشکی بخونن رایگان میشه؟؟

  • سلام اینکه نوشتین معادلسازی خیلی سخته یکم ادمو نگران میکنه.اگه تو کنکور ایران رتبه سه رقمی کسب کرده باشیم و تو دانشگاه هم معدل خوبی داشته باشیم و به زبان ترکی تسلط نسبی داشته باشیم(بالاتر از معمولی) بازهم ازمون sts مشکل هست برای ما؟ینی از اون ازمونهایی که تو ایران دادیم هم سخت تر؟لطفا جواب بدین میخوام ببینم ارزش این رو داره که وقت و انرژیم رو صرف قبولی در این ازمون کنم یا اینکه احتمالش خیلی کمه.

    • سلام دوست عزیز آزمون sat به مراتب ساده تر از کنکور ایران است و در سه بخش ریاضی و درک مطلب و انشا است که به زبان انگلیسی است

    • سلام دوست عزیز آزمون یوس به زبان ترکی و در برخی دانشگاه ها به زبان انگیسی است، آزمون sat به زبان انگلیسی است.

  • سلام ببخشید من دانش اموز پایه دوازده هستم و هنوز دیپلم نگرفتم ایا میتونم تو ازمون YOS یا SAT شرکت کنم یا حتما باید دیپلم داشته باشم؟حتی اگر قبول هم بشم باز دیپلم نداشته باشم یعنی نمره ای که کسب کردم بی اثره و فایده ای نداره؟؟؟ ممنون میشم جواب بدید

    • سلام وقتتون بخیر دوست عزیز شما میتوانید وارد این آزمون ها شوید اعتبار نمره ی یوس یک سال و اعتبار نمره ی SAT دو سال است. برای ورود به دانشگاه باید فارغ التحصیل دبیرستان باشید.

  • سلام برای اینکه از از طریق بورسیه اقدام کنیم چقدر شانس داریم من معدلم بالای ۱۹هست و می‌خوام پزشکی بخونم و یک مقاله هم نوشتم و چندین تقدیر نامه فرهنگی و ورزشی دارم و در نمونه دولتی درس خوندم ۱۸سالمه به نظرتون ثبت نام کنم یا فایده ای نداره؟

    • سلام وقتتون بخیر
      شما رزومه ی نسبتاً خوبی دارید و البته سنتون بسیار مناسبه
      مسلماً تعداد زیادی از دانش آموزان از سراسر دنیا برای این بورس ثبت نام میکنند، اما هیچکدام از آنسوی بورسیه خبر ندارند، به نظر ما شرکت در بورسیه و محک زدن آن هیچ ضرری ندارد،

    • سلام خانم خسروشاهی، برای بورسیه، داشتن نمره‌‌ی قبولی و بالا در ازمون‌های yosو sat فقط یه امتیاز خوب در رزومه‌ی تحصیلی شما به حساب میاد اما برای بورسیه معدل بالا،انگیزه نامه، رزومه‌تحصیلی و علمی، پاسپورت و توصیه نامه الزامیست.

  • سلام. من امسال مهرماه وارد پایه یازدهم میشم‌.و وقتی از دبیرستان فارغ التحصیل شدم،دوست دارم در دانشگاه های ترکیه ادامه تحصیل بدهم.ولی همونطور که توی سایتتون خوندم،فکر کنم باید آزمون yos یا sat بدم. ولی یجای دیگه از سایتتون خوندم که گفتین بدون آزمون هم میتونیم وارد دانشگاه های ترکیه بشیم.میشه در این مورد و در مورد بورسیه یکم اطلاعات بدین دقیقا باید چیکار کنم.اخه گفتین ازمون ها یکم سخته و بدون ازمون راحت تره قبول شدن. من نمیدونم کدوم روش رو انتخاب کنم و یا چطوری بورسیه بشم لطفا راهنماییم کنین در این مورد هایی که بالا گفتم🙏

    • سلام هنگامه جان وقت بخیر. پذیرش دانشگاه های دولتی فقط با آزمون و دانشگاه های خصوصی بدون آزمون نیز انجام می شود. در خصوص بورسیه فول فاند موسسه در حال حاضر فعالیت ندارد. زمان اقدام دی ماه می باشد.

  • سلام
    اگه داخل یکی از دانشگاه های ترکیه مثلا ایگل رشته پزشک عمومی بخونیم و مدرک بگیریم، بعد بخواییم برگردیم ایران و مدرک پزشکی کار کنیم، یا ایران قبول می کنه مدرک اون دانشگاه رو؟
    و اینکه ب چه شکل هست روندش؟
    ممنونم می شم راهنمایی کنید

    • سلام وقتتون بخیر باشه
      برای اطلاعات بیشتر با مشاوران ما در تماس باشید تا شما راهنمایی کنن

  • سلام وقتتون بخیر… پس از فارق التحصیلی یک دانشجوی پزشکی بعد از 6 سال أا طرح اجباری 2 ساله مانند ایران وجود دارد؟!
    بورسیه های مربوط شرط هایی مشابه طرح اجباری پس از اتمام تحصیل دارند؟!

    • سلام دوست عزیز
      بعداز فارغ التحصیلی 2 سال طرح رو باید بگذرونید
      و بابت بورسیه هیچ تعهد و شرطی ندارید

دیدگاهتان را بنویسید

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://artanburstap.com/?p=5086

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

Telegram
LinkedIn
Twitter
Email
WhatsApp