ترکیه به دلیل ترکیب منحصر به فرد فرهنگ و تاریخ خود، مقصدی محبوب برای دانشجویان بینالمللی است. طبق دادههای مراجع معتبر رتبه بندی، ترکیه دارای برخی از بهترین دانشگاههای جهان است. در ترکیه بیش از ۲۰۷ دانشگاه وجود دارد که هر سال بیش از ۲۵۰,۰۰۰ دانشجوی بینالمللی را میپذیرند. بسیاری از دانشگاهها درسهای خود را به زبان انگلیسی تدریس میکنند و همزمان به دانشجوها فرصت یادگیری زبان ترکی را نیز ارائه میدهد. ترکیه آموزش عالی جامع و با کیفیتی را ارائه میدهد که افراد را برای اقامت تحصیلی ترکیه وسوسه میکند. در مقاله پیش رو تمامی اطلاعات لازم در خصوص مهاجرت تحصیلی به ترکیه را به اطلاع شما میرسانیم.
مهاجرت تحصیلی به ترکیه
اقامت تحصیلی ترکیه نوعی اجازه اقامت است که به فرد خارجی این حق را میدهد که در طول مدت تحصیل در ترکیه بماند و همچنین این افراد از حق کار بهرهمند خواهند شد. اتباع خارجی به شرط اخذ مجوز کار میتوانند در ترکیه کار کنند. البته این امکان نیز وجود دارد که دانشجو ظرف مدت 15 روز پس از انقضای مجوز اقامت به فرمانداری مربوطه مراجعه کرده و اجازه اقامت متناسب با هدف جدید اقامت را دریافت کند. طبق قوانین ترکیه این اجازه اقامت به دانشآموزان و دانشجویان در تمامی مقاطع داده خواهد شد.
مراحل گرفتن اقامت ترکیه از طریق تحصیل
برای اخذ اقامت تحصیلی ترکیه ابتدا باید فرمهای آنلاین را پر کنید. اگر اطلاعات دریافت شده از شما با اسنادی که ارسال میکنید تضاد داشته باشند درخواست شما رد خواهد شد؛ پس حواستان به درستی اطلاعاتی که وارد میکنید باشد. به صورت کلی مراحل گرفتن اقامت ترکیه از طریق تحصیل به شرح زیر است:
- گرفتن پذیرش در یک دوره آموزشی در ترکیه: تنها زمانی میتوانید برای ویزای تحصیلی ترکیه درخواست دهید که نامه پذیرش را از یک دانشگاه یا مؤسسه آموزشی در ترکیه بگیرید.
- تنظیم قرار ملاقات برای مصاحبه در کنسولگری: باید درخواست خود را شخصاً به نزدیکترین سفارت یا کنسولگری ترکیه اعلام کنید. برای این کار باید بهصورت آنلاین وقت رزرو کنید.
- درخواست و مدارک خود را تکمیل کنید: هنگامیکه برای قرار ملاقات به کنسولگری یا سفارت رفتید باید درخواست ویزا را تکمیل و امضا کنید و آن را با مدارک مورد نیاز بفرستید.
- درخواست و مدارک خود را تکمیل کنید: هنگامیکه برای قرار ملاقات به کنسولگری یا سفارت رفتید باید درخواست ویزا را تکمیل و امضا کنید و آن را با مدارک مورد نیاز بفرستید.
- درخواست اجازه اقامت: پس از دریافت ویزا و زمانی که به ترکیه رسیدید باید ظرف یک ماه برای اجازه اقامت اقدام کنید.
شرایط اقامت ترکیه از طریق تحصیل
دانشجویانی که حق تحصیل در هر موسسه آموزش عالی ترکیه را دارند باید قبل از آمدن به این کشور ویزای دانشجویی دریافت کنند. ویزای تحصیلی توسط نماینده خارجی جمهوری ترکیه کشور صادر میشود. اتباع خارجی که ویزای تحصیلی دریافت میکنند باید نامه پذیرش دانشگاه را به نماینده خارجی ترکیه ارسال کنند. برای مهاجرت به ترکیه با تحصیل نباید از جمله افرادی باشند که ورودشان به ترکیه ممنوع است. همچنین دانشآموزان خارجی که با مجوز اقامت خانوادگی در مدارس ابتدایی و متوسطه مشغول به تحصیل هستند، تا 18 سالگی نیازی به اخذ مجوز اقامت تحصیلی ندارند.
قوانین جدید اقامت تحصیلی ترکیه
برای دریافت مجوز اقامت دانشجویی، دانشجویان خارجی باید در مقطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری پذیرفته شوند و ویزای تحصیلی را از سفارت ترکیه در کشور خود دریافت کنند. بهطورکلی برای دانشجویان خارجی ویزای 90روزه صادر میشود. پس از ورود به ترکیه با این ویزا، وی باید در مدت 1 ماه ثبت نام دانشگاه را تکمیل و مراحل درخواست را برای اخذ اقامت انجام دهد. بررسی درخواست اقامت حدودا 90 روز طول خواهد کشید و پس از آن نتیجه به فرد اعلام خواهد شد. در خصوص سایر قوانین اقامت ترکیه از طریق تحصیل باید به موارد زیر اشاره کرد:
- دانشجویان خارجی برای ورود و خروج ترکیه در طول اجازه اقامت خود نیازی به اخذ ویزا ندارند.
- دانشجویان خارجی که دوره اجازه اقامت آنها به پایان میرسد باید 60 روز قبل از پایان دوره مجوز برای تمدید درخواست دهند.
- فهرست دانشآموزان و دانشجویان خارجی که از مدرسه اخراج شدهاند، انصراف دادهاند و یا فارغالتحصیل شدهاند، به طور منظم به ادارات پلیس ارسال میشود.
- افرادی که در مؤسسه آموزشی، دیگر درس نمیخوانند باید ظرف 15 روز ترکیه را ترک کنند و یا برای نوع دیگری از اقامت درخواست دهند.
- دانشجویان خارجی که سند درخواست اجازه اقامت دارند، میتوانند از ترکیه خارج شوند، مشروط بر اینکه مدت زمان آن بیشتر از 15 روز نباشد.
- دانشجویان خارجی میتوانند 60 روز قبل از انقضای مجوز اقامت خود، برای تمدید درخواست دهند.
مدارک لازم برای اقامت تحصیلی در ترکیه
برای گرفتن اقامت ترکیه از طریق تحصیل افراد باید مدارکی را به مراجع مربوطه دولت ترکیه تحویل دهند. این مدارک به شرح زیر است:
- فرم درخواست مجوز اقامت دانشجویی
- پاسپورت
- عکس بیومتریک
- گواهی تمکن مالی
- بیمه درمانی
- سند آدرس
- رسید پرداخت هزینه کارت اقامت
مدارک لازم برای افراد زیر 18 سال:
- سند رضایت والدین
- سند ازدواج والدین
- در صورت فوت یکی از والدین: سند وفات
- در صورت طلاق والدین: سند حضانت
هزینه اقامت ترکیه از طریق تحصیل
برای اخذ اقامت ترکیه از طریق تحصیل افراد باید هزینههای متعددی را متحمل شوند که بسته به مؤسسه مورد درخواست، متغیر است. برای بسیاری از کشورها، هزینه اقامت 1 ساله حدود 80 دلار یا به طور متوسط 2000 لیر با نرخ ارز امروزی حساب میشود و هزینه کارت اقامت نیز 356 لیر است. علاوه بر این، اگر برای اولین بار قصد اقامت در ترکیه را دارید، باید هزینه ویزای ورود را پرداخت کنید. از سایر هزینهها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- هزینه قرار ملاقات
- هزینه دفتر اسناد رسمی
- حقالزحمه مترجم
- هزینه ویزا
- هزینه بیمه مسافرتی
مدت زمان اخذ اقامت تحصیلی ترکیه
درخواست ویزا به کنسولگری ترکیه در کشوری که فرد خارجی شهروند آن است ارسال میشود. همچنین میتوان درخواستها را به صورت الکترونیکی ارسال کرد. درخواست ویزا حداکثر ظرف 90 روز بررسی میشود. اقامت تحصیلی و دانشجویی ترکیه برای افرادی که در دوره عادی تحصیلی فارغالتحصیل نمیشوند، حداکثر تا 1 سال قابل تمدید است.
مزایای گرفتن اقامت ترکیه از طریق تحصیل
اقامت از طریق تحصیل در ترکیه دارای مزایای منحصر به فردی است که در زیر میتوانید از آنها اطلاع کسب کنید:
- برای خانواده دانشجو (همسر و فرزندان زیر 18 سال) نیز کارت اقامت صادر خواهد شد.
- شرط سنی وجود ندارد.
- روشی ارزانتر از سایر روشها است.
- اجازه کار خواهید داشت.
- امکان تحصیل رایگان فرزندان در مدارس دولتی
- امکان افتتاح حساب
- امکان دریافت گواهینامه رانندگی
- دریافت تخفیف دانشجویی برای حمل و نقل عمومی
- دریافت تخفیف برای خرید بلیت اماکن تفریحی و توریستی
- بهرهمندی رایگان از مراکز پزشک خانواده
افرادی که برای آنها ویزای دانشجویی لازم نیست
اگر متقاضی اقامت در ترکیه از طریق تحصیل دارای یکی از شرایط زیر باشد، نیازی به ویزای تحصیلی ندارد:
- متقاضی دارای کارت آبی باشد.
- متقاضی فرزند والدینی باشد که دارای مجوز کار یا اقامت ترکیه باشند.
- داوطلبان خارجی که مقطع متوسطه خود را در ترکیه به پایان رساندند و تحصیلات خود را در مقاطع دانشگاهی شروع کردهاند، مشروط بر اینکه بیش از یک سال از فارغالتحصیلی آنها نگذشته باشد.
چگونه اقامت تحصیلی ترکیه بگیریم؟
اگر قصد مهاجرت تحصیلی به ترکیه را دارید، بهتر است در کنار خود مشاوری قابل اتکا داشته باشید. داشتن مشاور به شما کمک خواهد کرد که به سرعت مراحل اخذ پذیرش، اخذ پاسپورت و مهاجرت خود را طی کنید و کمترین دغدغهای از بابت این فرایند نداشته باشید. متخصصان ما در مجموعه آرتان بورس تاپ آمادگی خود را برای کمک به شما در این مراحل اعلام میدارند. پس همین الان با آرتان بورس تاپ تماس بگیرید تا از مشاوره تخصصی ما بهرهمند شوید.
جمع بندی
در مقاله حاضر به شرح اقامت ترکیه از طریق تحصیل پرداختیم. از جمله قسمتهای این مقاله میتوان به مراحل گرفتن اقامت، شرایط اقامت، قوانین جدید اقامت تحصیلی ترکیه، مدارک لازم، هزینهها و مزایای اقامت ترکیه از طریق تحصیل اشاره کرد. شما میتوانید با تحصیل در این کشور آینده خود را تضمین کنید.