با تحصیل در ترکیه شما فرصت شرکت در برنامه اراسموس را پیدا میکنید که از طریق آن یکی از بهترین دورههای تحصیلی و زندگی خود را سپری خواهید کرد. اراسموس شامل برنامههای تبادل دانشجو برای دورههای تحصیلی و کارآموزی است و همچنین فرصتهای همکاری در پروژهها و فعالیتهای پژوهشی، تجاری و ورزشی را فراهم میآورد. از طریق این برنامه دانشجو تجربیات بیشماری مانند آشنایی با فرهنگهای مختلف، گسترش شبکه روابط دوستی و حرفهای را کسب خواهد کرد. در این مقاله قصد داریم بهطور مفصل برنامه اراسموس ترکیه را برای شما شرح دهیم. با ما همراه باشید.
تاریخچه بورسیه اراسموس
برنامه اقدام جامع اروپا برای تحرک دانشجویان دانشگاه به عنوان یک برنامه تبادل دانشجویی آزمایشی بین سالهای 1986 – 1981 آغاز شد. این برنامه 11 کشور بلژیک، دانمارک، آلمان، یونان، فرانسه، ایرلند، ایتالیا، هلند، پرتغال، اسپانیا و بریتانیا را تا سال 1987 پوشش میداد که نهایتاً تحت عنوان «برنامه اراسموس» اجرا شد. یکی از اهداف برنامه اراسموس، شکستن تعصبات و از بین بردن تصورات غلط مردم در خصوص محافل آموزش عالی اروپا است. از طریق برنامه اراسموس حدود 10 میلیون دانشجوی آموزش عالی از سال 1987 دورهای از زندگی تحصیلی خود را در یکی از کشورهای اروپایی گذراندهاند. دانشجویان علاوه بر تحصیل، این فرصت را داشتهاند که با مردم و فرهنگ آن کشور آشنا شوند.
برنامه اراسموس در محدوده برنامه های یادگیری مادامالعمر بین سالهای 2007 تا 2013 در کنار 5 برنامه همکاری بین المللی اراسموس موندوس، تمپوس، آلفا، Edulink ادغام شدند و از سال 2014 تحت عنوان اراسموس پلاس فصل جدیدی از همکاریهای بینالمللی را آغاز کردند.
برنامه اراسموس چیست؟
برنامه اراسموس به ابتکار اتحادیه اروپا برای تشویق مؤسسات آموزش عالی به همکاری با یکدیگر شکل گرفت. مؤسسات آموزش عالی پروژههای مشترکی را با یکدیگر تولید و اجرا میکنند. به همین منظور در چارچوب بورسیه اراسموس، پشتیبانی مالی رایگان در دورههای کوتاه مدت به دانشجویان و پرسنل دانشگاهی ارائه میدهد.
برنامه اراسموس شامل فرصتهای تحصیل در خارج از کشور و فرصتهای کارآموزی برای دانشجویان کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری و همچنین گذراندن دورهها، ارائه سخنرانی و همکاری در برخی پروژههای دانشگاهی برای اعضای هیئت علمی میشود. این برنامه که اکثر دانشگاه های ترکیه عضو آن هستند به دانشجویان و اعضای هیئت علمی فرصتهای بینالمللی قابل توجهی را برای مشارکت در آموزش بینالمللی، شرکت در پروژههای تحقیقاتی و توسعه برنامههای درسی دانشگاهی ارائه میدهد.
تفاوت برنامه اراسموس پلاس و اراسموس چیست ؟
همانطور که پیشتر گفتیم در سال 2014 برنامه اراسموس پلاس از ادغام چندین برنامه بینالمللی از جمله اراسموس تشکیل شد که بهطور خاص بیش از پیش در کنار برنامههای آموزشی بر روی ارائه فرصتهای کارآموزی متمرکز شد.
کارآموزی اراسموس در خارج از کشور
با تحرک کارآموزی اراسموس، دانشجو تجربه کاری و علمی در زمینه آموزش حرفهای در یک کشور اروپایی به دست میآورد. مدت فعالیت دانشجو برای دانشجویان کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری بین 3 تا 12 ماه است. این کارآموزی میتواند کارآموزی اجباری یا یک دوره کارآموزی اختیاری باشد. مراحل پیدا کردن سازمان یا شرکت برای گذراندن دوره کارآموزی در برنامه Erasmus یک کار مشترک بین دانشجو و دفتر راهبردی اراسموس دانشگاهها است.
قابل توجه داوطلبان:امکان بهرهمندی از برنامه کارآموزی اراسموس بدون کمک هزینه وجود دارد. در طول دوره کارآموزی به دانشجویان حقوق پرداخت نمیشود.
بورسیه اراسموس چقدر است؟
در جدول زیر به تفکیک گروهبندی کشورهای اروپا، میزان بورسیه اراسموس برای بخش علمی و کارآموزی را آوردهایم. این بورسیهها توسط نهادی به نام سازمان ملی کشورها با توجه به سهمیه کمیسیون اروپا توزیع میشود. به این صورت که سازمان ملی بودجه تعیین شده برای این برنامه را با توجه به معیارهای خاصی مثل تعداد دانشجو، دولتی یا خصوصی بودن و… بین دانشگاهها توزیع میکند.
بورسیه اراسموس بر اساس گروهبندی کشورهای ارروپا | |||
اسامی کشورها | بخش علمی و آموزشی | بخش کارآموزی | |
گروه یک و دو | بریتانیا، دانمارک، فنلاند، ایرلند، سوئد، ایسلند، لیختن اشتاین، لوکزامبورگ، نروژ، آلمان، اتریش، بلژیک، فرانسه، قبرس جنوبی، هلند، اسپانیا، ایتالیا، مالت، پرتغال، یونان | 600 یورو | 750 یورو |
گروه سه | بلغارستان، جمهوری چک، استونی، کرواسی، لتونی، لیتوانی، مجارستان، مقدونیه، لهستان، رومانی، اسلواکی، اسلوونی، ترکیه | 450 یورو | 600 یورو |
بورسیه اراسموس برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی چقدر است؟
در قالب جدولی میزان بورسیه برنامه اراسموس برای دانشجویان ارشد و دکتری را اعلام میکنیم؛
بورسیه اراسموس برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی | |
کارشناسی ارشد | 1000 یورو |
دکتری | 15000 یورو |
هدف از بورسیه تحصیلی اراسموس چیست؟
هدف از ارائه بورسیه تحصیلی اراسموس، افزایش روابط و همکاری بین مؤسسات آموزش عالی و محیطهای کاری است. در واقع به منظور توسعه نظام آموزش عالی مطابق با نیازهای دنیای تجارت و افزایش قابلیت اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاهی در دنیای تجارت، دانشجویان را پشتیبانی میکند. اتحادیه اروپا برای دستیابی به این هدف از طریق کمک به توسعه شفافیت و به رسمیت شناختن برنامههای مطالعاتی و مدارک دانشگاهی در کشورهای شرکت کننده تلاش میکند. در اروپا که آموزش عالی با کیفیت بالاتری ارائه میشود، فارغالتحصیلان با دانش و مهارت بیشتر، پاسخگوی انتظارات دنیای تجارت خواهند بود.
بورسیه اراسموس مخصوص چه کسانی است؟
دانشجویان ثبت نام شده در آموزش رسمی در مؤسسات آموزش عالی میتوانند از برنامه بورسیه اراسموس بهرهمند شوند. البته دانشجویانی که در آموزش آزاد و برنامههای مشابه (آموزش از راه دور) تحصیل میکنند، نمیتوانند از این برنامه استفاده کنند.
اراسموس برای چه افرادی ممنوع است؟
در این قسمت شرایطی که دانشجویان برای شرکت در برنامه اراسموس باید واجد آن باشند را توضیح میدهیم؛ در نتیجه سایر افراد مجاز به حضور در این برنامه نیستند.
- تمامی دانشجویانی که دوره اول کارشناسی دانشگاه خود را (به استثنای دورههای مقدماتی) گذراندهاند و معدل بالای 2.20 از 4 دارند میتوانند برای برنامه اراسموس درخواست دهند. گفتنی است دانشجویان متقاضی برای تحصیل در خارج از کشور باید یک زبان خارجی در سطح (حداقل B1) بدانند.
- دانشجویان میتوانند در محدوده برنامه اراسموس حداقل 3 ماه و حداکثر 12 ماه در خارج از کشور تحصیل کنند. دورههای کارآموزی حداقل 2 و حداکثر 12 ماه است. دانشجو میتواند در مجموع 12 ماه با یا بدون کمک هزینه برای هر مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری از خدمات آموزشی و کارآموزی بهرهمند شود. مدت فعالیت حتی بدون کمک هزینه نمیتواند بیش از 12 ماه باشد.
- دانشجویان سال دوم کارشناسی نمیتوانند از تبادل بهرهمند شوند.
- دانشجویان دورههای آمادگی دانشگاه نمیتوانند درخواست دهند.
- میانگین پیشرفت تحصیلی برای دانشجویان کاردانی یا کارشناسی باید حداقل 2.20 از 4 یا 58 از 100 باشد.
- برای دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری، میانگین پیشرفت تحصیلی باید حداقل 2.50 از 4 یا 65 از 100 باشد.
- برای برنامههای تحصیلی و کارآموزی، رتبهبندی بر اساس دپارتمانها با در نظر گرفتن میانگین 50 درصد موفقیت تحصیلی و 50 درصد دانش زبان خارجی محاسبه میشود.
راهنمای دانشجو: به جهت اینکه انجام برنامه اراسموس در کشورهای اروپایی میتواند هزینه زیادی را به دانشجو تحمیل کند استفاده از بورسیه اراسموس، میتواند کمک بسیار زیادی برای جبران بخشی از هزینههای این برنامه باشد.
انگیزه نامه اراسموس را چطور بنویسیم؟
انگیزهنامه برای بسیاری از دانشجویان دردسرساز است، خوشبختانه بسیاری از دانشگاهها این شرط اجباری را حذف کرده اند و یا شرایط راحتتری را برای دانشجویان در نظر گرفتهاند. بهطور کلی انگیزهنامه اراسموس نشاندهنده علایق و تواناییهای دانشجویان است. دانشجو توضیح میدهد که چرا برای برنامه تبادل اراسموس درخواست میدهد و چرا دانشگاه باید او را انتخاب کند. در اینجا باید هر گونه اطلاعاتی در مورد تحصیلات و تجربه کاری خود ارائه دهید؛ جوایزی که دریافت کردهاید، مقالات علمی-پژوهشی، دورههای کارآموزی و غیره.
اختصار در نگارش انگیزهنامه بسیار اهمیت دارد. یک انگیزهنامه که به خوبی نوشته شده باشد باید شامل بخش مقدمه، میانی و نتیجه باشد. البته نه این صورت که این بخشها بهصورت تیتر ذکر شوند.
مهمترین نکاتی که از ERASMUS باید بدانید
برخی از نکات مهمی که دانشجویان واجد شرایط شرکت در برنامه باید بدانند به شرح زیر است:
- مطالعات و دورههای آموزشی در محدوده برنامه کارآموزی یا آموزشی با برنامه اراسموس در دانشگاه مبدأ به رسمیت شناخته میشود.
- در طول برنامه، پشتیبانی از مهارت های زبانی ارائه می شود،
- هیچ شهریهای در کشور مقصد پرداخت نمیشود و شهریه در دانشگاه مبدأ در ترکیه پرداخت میشود.
- دانشجویان شرکت کننده در این برنامه باید حداقل 30 واحد مطابق سیستم انتقال و انباشت اعتبار اروپا (ECTS) را اخذ کنند. برای انتخاب رشته، آنها باید به مسئول هماهنگ کننده ECTS مراجعه کنند.
- دورههای زبان خارجی که در طول برنامه گذرانده میشوند فقط در صورت درخواست در کارنامه گنجانده میشوند و تأثیری بر معدل دانش آموز ندارند.
- در طول برنامه، دانشجو دروسی را که موفق به گذراندن آنها در دانشگاههای ترکیه نشده است، دوباره میگذراند.
- دانشجویان شرکت کننده در این برنامه کمک هزینه اراسموس را دریافت میکنند که بسته کشور متفاوت است.
- بورسیهها و وامهای دانشجویان طی مدت برنامه در ترکیه قطع نمیشود.
- دانشجویانی که 1 ترم یا سال آنها با برنامه اراسموس به پایان میرسد میتوانند با تمدید قراردادها و مدارک خود در ترم یا سال آینده تحصیل خود را ادامه دهند اما آنها نمیتوانند از کمک مالی اروپا بهرهمند شوند.
- پس از نهایی شدن انتخاب دانشگاه، 80 درصد کمک هزینه اروپا به دانشجو پرداخت میشود و 20 درصد مابقی پس از بازگشت دانشجو و ارائه مدارک لازم پرداخت میشود.
- دانشجویان شرکت کننده برنامه اراسموس محل اقامت را خودشان باید پید کنند اما معمولاً دانشگاهی که میروند در این زمینه کمک میکند.
چطور بورسیه اراسموس بگیریم؟
با داشتن 5 شرط زیر میتوانید برای شرکت در برنامه اراسموس در بازه زمانی اعلام شده دانشگاه اقدام کنید:
- در دانشگاه مشغول به تحصیل باشید.
- حداقل سال اول دانشگاه را گذرانده باشید.
- داشتن دانش کافی از زبان آموزشی دانشگاه مقصد
- قبلاً در اراسموس شرکت نکرده باشید.
- عدم دریافت کمک هزینه از پروژه مشابه اتحادیه اروپا
بهمنظور دریافت اطلاعات کامل از مراحل اپلای دانشگاههای ترکیه و بررسی شرایط خود برای حضور در برنامه اراسموس ترکیه، با مشاوران آرتان بورس تاپ در تماس باشید تا با بهره بردن از خدمات مشاوره تخصصی، بهترین و کم هزینهترین گزینه را انتخاب کنید.
مراحل ثبت نام در اراسموس
درخواستهای اراسموس بین تاریخهای اعلام شده در اطلاعیههای اراسموس به صورت آنلاین دریافت میشود. پس از پرینت گرفتن از فرم درخواست آنلاین، فرم باید توسط دانشجو امضا شده و به دفتر اراسموس تحویل داده شود.
آیا برنامه اراسموس قابل تغییر است؟
بسیاری از دانشجویان میدانند که اگرچه یک ترم ویژه برای اراسموس وجود دارد اما برنامه تحصیلی پس از پایان مهلت قابل تغییر نیست. ثبت نام دانشجو تا 5 هفته پس از “اعلان ورود” قابل تغییر است. شما میتوانید دورهها را تغییر دهید. اگر آنها آنطور که انتظار داشتید نبودند یا اگر در تعریف قرارداد یادگیری خود با مشکل مواجه هستید، زمانی که به دانشگاه مقصد رسیدید وقت تغییر آن را خواهید داشت.
بورسیه اراسموس چقدر طول می کشد؟
دانشجویانی که 1 ترم یا یک سال تحصیلی آنها با برنامه اراسموس به پایان میرسد، میتوانند با تمدید قراردادها و مدارک خود در ترم یا سال آینده تحصیل خود را ادامه دهند اما دیگر از طرف اتحادیه اروپا کمک مالی به آنها تعلق نمیگیرد.
خوب است بدانید:بهمنظور دریافت اطلاعات کامل از مراحل اپلای دانشگاههای ترکیه و بررسی شرایط خود برای حضور در برنامه اراسموس ترکیه، با مشاوران آرتان بورس تاپ در تماس باشید تا با بهره بردن از خدمات مشاوره تخصصی، بهترین و کم هزینهترین گزینه را انتخاب کنید.
دوره های زبان فشرده اراسموس
دورههای زبان فشرده کوتاهمدت برای آمادهسازی دانشجویان ورودی برای دانشجویانی که به زبان آموزشی دانشگاه مقصد مسلط نیستند، برگزار میشود. به لطف این دورهها، دانشجویان قبل از شروع تحصیلات آکادمیک یا دورههای کارآموزی، زبان و فرهنگ محلی کشوری که به آنجا خواهند رفت را یاد میگیرند؛
- طول دوره بین 3 تا 6 هفته و شامل حداقل 60 ساعت آموزش است.
- فقط دانشجویانی که برای تحصیل دانشجویی اراسموس یا کارآموزی انتخاب شدهاند میتوانند در این دورهها شرکت کنند.
- دانشجویانی که رشتههای تحصیلی آنها زبان و ادبیات کشور میزبان است نمیتوانند در این دورهها که در سطح مبتدی یا متوسط برگزار میشود شرکت کنند.
- زمان صرف شده در خارج از کشور برای برنامههای آمادگی زبان اراسموس در کل دوره تحصیل دانشجویی و یا کارآموزی لحاظ میشود و کمک هزینه ماهانه استاندارد تعیین شده برای کشور مقصد برای دوره مذکور پرداخت میشود.
- دانشجویانی که مایل به حضور در برنامههای آمادگی زبان اراسموس هستند، در بین مؤسسات کشوری که به آنجا خواهند رفت، به مسئول هماهنگ کننده اراسموس مؤسسات خودشان مراجعه کنند.
- هماهنگکنندگان اراسموس درخواست را با اطلاعاتی که دانشجو متقاضی برنامه اراسموس است به مؤسسه برگزارکننده دوره ارسال میکنند. موسسات برگزار کننده دوره درخواست ها را ارزیابی کرده و نتیجه را گزارش میدهند.
- لازم به ذکر است که دوره کاربردی زبان که درخواست داده میشود، یک دوره زبان فشرده نیست، بلکه یک دوره زبان فشرده اراسموس (EILC) است.
- دورههای زبان فشرده اراسموس (ترکی) به منظور ارائه دوره تبادل اراسموس آسانتر از طریق آموزش زبان ترکی پایه و یا متوسط به دانشجویان اراسموس که به کشور ما نیز خواهند آمد و برای رایج کردن زبان ترکی برگزار میشود.
- مؤسساتی که دورههای آموزشی را برگزار میکنند، برای برگزاری دورهها حمایت مالی میشوند.
جمع بندی
سعی کردیم در قالب یک مقاله همه اطلاعاتی که باید هر دانشجویی در خصوص ، برنامه اراسموس ترکیه بداند را گردآوری کنیم. این برنامه تحت نظارت اتحادیه اروپا قرار دارد که از طریق آن داوطلبان میتوانند بخشی از تحصیل خود را در کشورهای اروپایی و یا برخی دیگر از کشورهای جهان بگذرانند. علاوه بر این برنامه اراسموس امکان دورههای کارآموزی را در اختیار دانشجویان قرار میدهد.
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام وقت بخیر . رشته پزشکی هم در برنامه بورسیه اراسموس هست ؟
سلام و وقت بخیر،
اگر دانشگاهی معاهده اراسموس داشته باشد برای تمامی رشته هارو لحاظ میشود و فقط رشته خاصی رو شامل نمیشود.