logo
ادامه تحصیل در ترکیه بدون مدرک زبان

تحصیل در ترکیه بدون مدرک زبان

آنچه در این مقاله خواهید خواند

ترکیه به سبب موقعیت جغرافیایی و همچنین اقلیمی خاصی که دارد هر ساله میلیون‌ها گردشگر و توریست خارجی را برای تفریح و گردش به این کشور می‌پذیرد و به‌ حق یکی از بهترین و فوق‌العاده‌ترین کشورهای گردشگری در جهان به حساب می‌آید. به همین دلیل متقاضیان و داوطلبان زیادی قصد مهاجرت تحصیلی به ترکیه را دارند. اما در این بین، برخی قصد دارند که تحصیل در ترکیه بدون مدرک زبان را تجربه کنند و سؤالی که مطرح است، این است که آیا بدون مدرک زبان می‌توان به تحصیل در این کشور پرداخت و چه شرایطی برای تحصیلی بدون مدرک زبان را باید داوطلبان تجربه کنند؟  ما قصد داریم در این مقاله پاسخ مناسبی را برای این سؤال در کنار شرایط و مدارک اختصاصی آن به شما ارائه دهیم.

آیا تحصیل در ترکیه بدون مدرک زبان امکان‌پذیر است؟

بله شما می‌توانید به تحصیل در ترکیه بدون مدرک زبان بیندیشید؛ چرا که هیچ‌گونه الزامی برای داشتن مدرک زبان انگلیسی جهت تحصیل در کشور ترکیه وجود ندارد. همچنین هزینه‌های تحصیل در این کشور نسبت به دیگر کشورها کاملاً مقرون‌به‌صرفه است و شما تنها باید با دریافت نامه پذیرش تحصیلی، تحصیلات خود را در یکی از دانشگاه‌های دولتی که هزینه کمتری را برای شما برآورد می‌کند آغاز نمایید؛ چرا که برخی از دروس نیز به زبان ترکی استانبولی تدریس می‌شود که شما بهتر است مدرک زبان ترکی تومر را هر چه سریع تر دریافت کنید.

 نکته مهم: برای آن دسته از عزیزانی که خواستار تحصیل در دانشگاه خصوصی هستند بهتر است بدانند که مدرک زبان انگلیسی یکی از شرط‌های مهم برای برخی از دانشگاه‌های خصوصی به حساب می آید و بدین ترتیب باید در کلاس‌های آمادگی زبان انگلیسی شرکت نمایند.

مدارک زبان مورد تایید دانشگاه های ترکیه

شرایط تحصیل در ترکیه بدون مدرک زبان در تمام مراکز علمی برقرار نبوده و برای دانشگاه‌های مختلف متفاوت است. برای برخی از رشته‌ها باید مدرک زبان ارائه شود. افرادی که متقاضی تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه هستند این را بدانند که اکثر دانشگاه‌های این کشور، گواهینامه TÖMER سطح B2 یا گواهینامه مهارت زبان مؤسسه Yunus Emre سطح B2 را قبول می‌کنند.

شرایط تحصیل در ترکیه بدون مدرک زبان ترکی

تحصیل در ترکیه بدون مدرک زبان ترکی امکان‌پذیر است؛ البته اگر رشته مورد نظر دانشجو به زبان انگلیسی باشد. در این صورت در اکثر دانشگاه‌ها نیازی به ارائه مدرک زبان ترکی نیست اما در برخی از دانشگاه‌ها علاوه بر زبان انگلیسی‌، باید مدرک زبان ترکی نیز ارائه شود. در ادامه شرایط تحصیل برای هر سطح مهارت زبان ترکی را خواهید خواند:

  • سطح A1-A2: به دانشجویانی که سطح مهارت زبان ترکی آن‌ها A2 و A1 باشد، با تصمیم هیئت اداری مربوطه به مدت یک الی دو سال مرخصی داده می‌شود تا سطح مهارت زبان ترکی خود را افزایش دهند. دانشجویان در پایان این دوره و پس از بالا بردن سطح زبان ترکی حداقل تا سطح B1 می‌توانند شروع به یادگیری رشته مورد نظر کنند. با این حال، کسانی که تحصیلات کاردانی را می‌گذرانند باید سطح مهارت زبان ترکی خود را تا شروع ترم سوم به سطح C1 برسانند. به دانشجویانی که تا پایان این دوره نتوانند سطح زبان ترکی خود را افزایش دهند، دوباره یک سال فرصت داده می‌شود. در پایان این مدت دانشجویی که واجد شرایط نباشد از دانشگاه اخراج می‌شود.
  • سطح B1-B2: این سطح مهارت ترکی برای شروع تحصیل در دانشگاه کافی است. با این وجود، کسانی که تحصیلات کاردانی را می‌گذرانند باید سطح مهارت زبان ترکی خود را تا شروع ترم سوم به سطح C1 افزایش دهند. دانشجویانی که موفق نشوند سطح مهارت زبان ترکی خود را در پایان دوره به سطح C1 برسانند، یک سال دیگر برای افزایش مهارت فرصت دارند. در پایان این زمان، اگر دانشجویی واجد شرایط لازم نباشد از دانشگاه اخراج می‌گردد.
  • سطح C1: دانشجو با داشتن این سطح مهارت زبان ترکی می‌تواند تحصیلات خود را در دانشگاه شروع کند.

کلاس های آمادگی زبان ترکی در ترکیه

کلاس های آمادگی زبان در ترکیه

برای تحصیل در ترکیه بدون مدرک زبان باید در کلاس‌های آمادگی زبان ترکی شرکت کرد. آموزش مقدماتی که در دانشگاه‌ها ارائه می‌شود با هدف یادگیری زبان به دانشجویان رشته‌های مختلف است. این آموزش به مدت 1 سال ادامه دارد و در هر دانشگاه به روش‌های مختلفی ارائه می‌شود. کلاس آمادگی جزء سال‌های تحصیلی محسوب نمی‌شود و دانشجویان مقطع کارشناسی با احتساب کلاس مقدماتی در مجموع 5 سال تحصیل خواهد کرد. اگر دانشجویان رشته و دپارتمانی را انتخاب کنند که دارای کلاس‌های آمادگی زبان ترکی باشد، باید در آن‌ها حضور داشته باشند.

کلاس های آمادگی زبان انگلیسی در ترکیه

تحصیل در ترکیه بدون مدرک زبان به شرط شرکت در کلاس‌های آمادگی زبان انگلیسی امکان دارد. کلاس‌های آمادگی زبان در هر دانشگاه در سبک‌های مختلفی ارائه می‌شود. دانشجویان اگر دپارتمانی را انتخاب کردند که دارای دوره مقدماتی باشد موظف‌اند در کلاس‌های آمادگی حضور پیدا کنند. در مقطع مقدماتی دانشجویان به مدت 1 سال زبان خارجی را فرا می‌گیرند. این آموزش به صورت حضوری هفته‌ای 21 ساعت برای سطوح A2، B1، +B1 و B2، همچنین 24 ساعت برای سطوح +B2 و C1 برگزار می‌شود.

شرایط تحصیل در ترکیه بدون مدرک زبان

شرایط تحصیل در ترکیه بدون مدرک زبان این گونه است که شما باید در ابتدا فرم پذیرش دانشگاه را به صورت کامل تکمیل کنید و با ارائه ریزنمرات و مدرک دیپلم که البته باید ترجمه شده به زبان انگلیسی و یا زبان ترکی باشد را به عنوان مدارک اصلی در کنار رزومه و همچنین گواهی تمکن مالی و فیش پرداختی برای ثبت نام در دوره کارشناسی ارائه دهید. دانشجویانی که آموزش دروس آن‌ها به زبان انگلیسی است باید مدرک مهارت زبان انگلیسی ارائه دهند. چنانچه دانشگاهی که مدرک زبان را یک مدرک مهم و اصلی برای شروع دوره در نظر می‌گیرد را انتخاب نمایید، باید در کلاس‌های آماده سازی برای دریافت مدرک زبان قبل از شروع دوره تحصیلی شرکت نمایید.

شرایط تحصیل در ترکیه بدون مدرک زبان در مقطع ارشد

شما برای تحصیل در ترکیه بدون مدرک زبان در مقطع ارشد باید آزمون ورودی ALES را با نمره قابل قبولی پشت سر بگذارید تا بتوانید بدین ترتیب به دریافت بورسیه نیز اقدام کنید. البته در دوره‌هایی همانند مقطع کارشناسی ارشد در برخی از دانشگاه‌ها اصولاً به زبان انگلیسی دروس خود را تدریس می‌کنند و به همین دلیل است که شما باید در ابتدا به نوع دانشگاهی که انتخاب می‌کنید توجه داشته باشید که مشاورین ما در مجموعه آرتان بورس تاپ در این زمینه می‌توانند راهکارهای قابل قبولی را ارائه دهند؛ چراکه برای ثبت نام در مقطع ارشد مدرک زبان انگلیسی نیز تا حدودی وابسته به شرایط مدرک مهمی به حساب می آید و می‌تواند بر روی شرایط دریافت بورسیه نیست تأثیر قابل‌توجهی بگذارد.

شرایط تحصیل در ترکیه بدون مدرک زبان در مقطع دکتری

شما برای تحصیل در مقطع دکتری چنانچه قصد دارید که به تحصیل در ترکیه بدون مدرک زبان بپردازید بهتر است بدانید که اصولاً این مقطع حدود ۳ تا ۴ سال ممکن است طول بکشد. همچنین شرایط پذیرش در این مقطع لازم است معدل قابل قبول و البته بالا در مقطع کارشناسی ارشد را ارائه دهید. خاطرنشان می‌کنم مقالات و سوابق پژوهشی می‌تواند به بهترین شکل ممکن شانس قبولی افراد را در مقطع دکتری افزایش دهد.

شرایط تحصیل در مدارس ترکیه بدون مدرک زبان

تحصیل در ترکیه بدون مدرک زبان را شما در مدارس بهتر است این گونه در نظر بگیرید که از ۶ سالگی فرد باید برای تحصیل خود را آماده نماید. در مقطع ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان هرکدام 4 سال فرد به تحصیل می‌پردازد. این تحصیل ۱۲ ساله جزء تحصیلات اجباری به حساب می آید.

 بعد از گرفتن مدرک دیپلم داوطلب می‌تواند در آزمون ورودی دانشگاه های ترکیه ثبت نام نماید. در مدارس دولتی ترکیه اصولاً تمامی دروس به زبان ترکی تدریس می‌شوند و تنها برای تحصیل در مدارس خصوصی مدرک زبان انگلیسی یک مدرک مهم شناخته می‌شود.

شرایط تحصیل پزشکی در ترکیه بدون مدرک زبان

دانشجویان پزشکی در ترکیه بدون مدرک زبان

شما برای تحصیل در ترکیه بدون مدرک زبان در رشته پزشکی در ابتدا مدرک ۱۲ ساله تحصیلات خود را به نام مدرک دیپلم باید ارائه دهید. این مدرک جزء مدارک مهم برای تحصیل در دانشگاه ترکیه در رشته پزشکی است. همچنین به واسطه آزمون ورودی یوس ورود خود را به دانشگاه برای تحصیل بدون مدرک زبان به ثبت می‌رسانید. منتهی بعضی از دانشگاه‌های خصوصی و دولتی تدریس خود را به زبان انگلیسی و آزمون ست جزء آزمون‌های مهم ورودی آن‌ها محسوب می‌شود.

مهاجرت تحصیلی به ترکیه بدون مدرک زبان

مهاجرت برای تحصیل در ترکیه بدون مدرک زبان آن‌چنان فرایند سختی را دنبال نمی‌کند و معمولاً شما با توجه به دانشگاه و رشته تحصیلی می‌توانید نسبت به نداشتن مدرک زبان آن و شرایط آن اطلاعات قابل قبولی را به دست آورید که معمولاً مدرک تومر به عنوان تسلط کامل زبان ترکی باعث می‌شود تا شما نیازی به پرداخت شهریه برای کلاس‌های آمادگی زبان نداشته باشید. به همین دلیل ترکیه از جمله کشورهایی است که مهاجرت تحصیلی در ترکیه بدون مدرک زبان به راحتی امکان‌پذیر است.

نحوه اخذ ویزا برای تحصیل در ترکیه بدون مدرک زبان

شما برای گرفتن ویزا جهت تحصیل در ترکیه بدون مدرک زبان چنانچه تسلط کافی به زبان ترکی استانبولی ندارید، باید در دوره های آموزش زبان ترکی استانبولی شرکت کنید. با دریافت تأییدیه می‌توانید در پذیرش دانشگاه مورد نظر خود ثبت نام نمایید. با دریافت نامه پذیرش به کنسولگری دولت ایران در ترکیه مراجعه می‌کنید و با تایید کنسولگری ویزای تحصیلی خود را دریافت می‌کنید.

 این ویزا تنها یک سال اعتبار دارد که شما بعد از ورود به کشور ترکیه قبل از اینکه 1 ماه کامل تمام شود باید به اداره امنیت این کشور برای گرفتن دفترچه اقامت خود مراجعه نمایید. از جمله مدارک برای اخذ ویزای تحصیلی در ترکیه کپی صفحه اول پاسپورت و همچنین نامه پذیرش دانشگاه برای ویزای تحصیلی در کنار فرم تقاضای دانشجو است که این مدارک را نباید در کنار مدارک مهم برای اخذ ویزا ترکیه برای تحصیل از یاد ببرید.

جمع بندی

ما در این مقاله شما را با شرایط تحصیل در ترکیه بدون مدرک زبان در مدارس و همچنین در مقاطع ارشد و دکتری به سادگی آشنا کردیم؛ چرا که ترکیه از جمله کشورهای فوق‌العاده محبوب برای مهاجرت تحصیلی به حساب می‌آید که برخی بدون مدرک زبان نیز به راحتی می‌توانند نسبت به اعزام برای تحصیل به این کشور اقدام نمایند. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان و مشاورین مجموعه آرتان بورس تاپ در این زمینه صحبت کنید.

سوالات خود را از ما بپرسید

سوالات متداول کاربران

شرایط هردو این مقاطع را دراین مقاله در قسمت مربوطه گفته ایم حتما آن را بخوانید.
بله ، می‌توان دردانشگاه‌های ترکیه پذیرش گرفت به شرط این که نمره ی قبولی را در آزمون‌های مورد تایید دانشگاه‌ها کسب کرده یا در دوره‌های آمادگی زبان شرکت کنید.
امکان ادامه تحصیل بدون مدرک زبان در دانشگاه‌های سابانجی، خاورمیانه و بغازیچی وجود دارد.
خیر، در برخی از دانشگاه‌ها تدریس رشته‌ی پزشکی به زبان ترکی ارائه می‌شود که دیگر نیازی به مدرک زبان انگلیسی نیست.
Telegram WhatsApp Twitter
دیدگاهتان را بنویسید

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://artanburstap.com/?p=7325
آرتان بورس تاپ تمایل دارید از جدیدترین ظرفیت ها و فرصت های مهاجرتی باخبر شوید.
نه بعدا
بله حتما