logo
رشته تکنسین سیستم های اطلاعات سلامت در ترکیه

تکنسین سیستم های اطلاعات سلامت در ترکیه

آنچه در این مقاله خواهید خواند

در سال‌های اخیر توسعه فناوری همراه خود تحولات جدیدی را در حوزه سلامت به ارمغان آورده است. یکی از این تحولات جدید آمدن برنامه تکنسین سیستم های اطلاعات سلامت در ترکیه است که در ایران با نام فناوری اطلاعات سلامت نیز شناخته می‌شود. در این رشته که تنها در مقطع کاردانی ارائه می‌شود افراد دوره‌های برنامه‌نویسی و انفورماتیک سلامت را می‌گذرانند. دانشجویانی که به تحصیل سیستم های اطلاعات سلامت در ترکیه مشغول می‌شوند باید مسئولیت‌پذیر و علاقه‌مند به برنامه‌نویسی بوده و دغدغه سلامت جامعه را داشته باشند. در این مقاله به بررسی شرایط تحصیل این رشته در ترکیه می‌پردازیم.

مزایای تحصیل تکنسین سیستم های اطلاعات سلامت در ترکیه

توسعه سریع فناوری‌های سیستم‌های اطلاعاتی در سلامت باعث می‌شود انفورماتیک این زمینه از اهمیت زیادی برخوردار شود. به همین دلیل تکنسین سیستم های اطلاعات سلامت در ترکیه پس از فارغ‌التحصیلی به سرعت وارد بازار کار شده و خدمت خود را به جامعه شروع می‌کند. از مزایای این رشته می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کیفیت آموزشی بالا
  • اعتبار بالای مدرک
  • امکان کار در ترکیه
  • امکان اقامت پس از تحصیل
  • فرصت‌های کاری کم نظیر
  • دریافت حقوق بالا
  • بورسیه‌های متنوع تحصیلی
  • داشتن امکانات علمی، تحقیقی و رفاهی
  • هزینه پایین‌تر تحصیل به نسبت دانشگاه‌های اروپایی و آمریکایی

شرایط پذیرش رشته تکنسین سیستم های اطلاعات سلامت

تکنسین سیستم های اطلاعات سلامت

داوطلبان تحصیل تکنسین سیستم های اطلاعات سلامت در ترکیه به دو صورت کلی می‌توانند وارد دانشگاه شوند؛ با آزمون و بدون آزمون. داوطلبان برای اخذ پذیرش با آزمون باید در امتحان ورودی دانشگاه شرکت کرده و امتیاز لازم را کسب کنند. تکنسین سیستم های اطلاعات سلامت در ترکیه تنها در مقطع کاردانی ارائه می‌شود که ۲ساله است. شرایط پذیرش در مقطع کاردانی به شرح زیر است:

  • داشتن مدرک دیپلم
  • شرکت در آزمون یوس یا آزمون‌های بین‌المللی معادل
  • مدرک مهارت زبان ترکی با سطح B2
  • مدرک مهارت زبان انگلیسی برای تحصیل به این زبان
نکات بیشتر
قابل توجه:

هیچ محدودیت سنی‌ برای اخذ پذیرش تحصیلی در ترکیه وجود ندارد و تمامی داوطلبان، فارغ از سن، می‌توانند در ترکیه تحصیل کنند.

مدارک لازم برای ثبت نام در این رشته

پس از فراهم کردن شرایط پذیرش و دریافت نامه، داوطلبان موظف‌اند مدارک لازم را برای تکمیل ثبت نام به دانشگاه ارائه دهند. این مدارک به صورت کلی به شرح زیر هستند:

  • نتیجه آزمون ورودی
  • اصل دیپلم و ترجمه رسمی آن
  • پاسپورت
  • 2 قطعه عکس بیومتریک
  • ریزنمرات و ترجمه رسمی آن

آزمون های لازم جهت پذیرش

برای اخذ پذیرش در تکنسین سیستم های اطلاعات سلامت در ترکیه، در صورت درخواست دانشگاه مورد نظر باید در آزمون ورودی شرکت کرد. این آزمون‌ها به شرح زیر هستند و حداقل نمره قابل قبول از آن‌ها بسته به دانشگاه فرق می‌کند:

  • TR-YOS
  • YOS
  • SAT
  • ACT
  • GCE
  • IB
  • Matura
  • Abitur

تحصیل رشته تکنسین سیستم های اطلاعات سلامت در ترکیه به زبان انگلیسی، شرایط متفاوتی با سایر برنامه‌ها ندارد. تنها کافی است که مدرک زبان خود را به دانشگاه ارائه دهید.

شرایط پذیرش بدون کنکور رشته تکنسین سیستم های اطلاعات سلامت

به صورت کلی برای ورود به برنامه تکنسین سیستم های اطلاعات سلامت در ترکیه 2 روش وجود دارد. روش اول که با آزمون ورودی است را در بخش‌های قبلی شرح دادیم. اما در خصوص پذیرش بدون آزمون باید گفت که اکثر دانشگاه‌های خصوصی ترکیه و برخی از دانشگاه‌های دولتی این کشور، بدون کنکور دانشجو می‌پذیرند و تنها کافی است که دیپلم خود با حداقل معدل درخواستی را به دانشگاه ارائه دهید.

شرایط اخذ بورسیه سیستم های اطلاعات سلامت در ترکیه

دانشجویان سیستم های اطلاعات سلامت در ترکیه

بورسیه‌هایی که در ترکیه وجود دارند را می‌توان در 2 دسته‌بندی کلی قرار داد؛ بورس‌های عمومی و تخفیف مخصوص رشته. این بورسیه‌ها توسط دانشگاه‌ها و بنیادهای ترکیه ارائه می‌شود. بورس‌های عمومی‌ که تکنسین سیستم های اطلاعات سلامت در ترکیه نیز می‌توانند از آن‌ها بهره‌مند شوند به شرح زیر هستند:

  1. تخفیف خواهر و برادر
  2. تخفیف موفقیت
  3. تخفیف شایستگی

شرط معدل برای اخذ پذیرش هر دانشگاه متفاوت است، اما به طور کلی افراد دارای معدل زیر 12 نمی‌توانند بدون کنکور پذیرش بگیرند و باید حتماً در آزمون ورودی شرکت کنند.

شهریه رشته تکنسین سیستم های اطلاعات سلامت در دانشگاه های برتر

یکی از سؤالاتی که ذهن تمامی داوطلبان را به خود مشغول می‌کند، هزینه شهریه دانشگاه است. به همین دلیل برای کسانی که قصد تحصیل تکنسین سیستم های اطلاعات سلامت در ترکیه را دارند، در جدول زیر شهریه مهم‌ترین دانشگاه‌هایی که این رشته را ارائه می‌دهند، آورده‌ایم:

شهریه تکنسین سیستم های اطلاعات سلامت
دانشگاه شهریه
دانشگاه اوسکودار 2.675 دلار
دانشگاه باشکنت 7.475 دلار
دانشگاه مصطفی کمال 3.750 لیر
دانشگاه آماسیا 3.750 لیر
دانشگاه جمهوریت 4.000 لیر
دانشگاه سلجوق 5.600 لیر
دانشگاه آرداهان 1.880 لیر
دانشگاه بایبورت 3.750 لیر
دانشگاه بینگول 1.880 لیر

هزینه های تحصیل تکنسین سیستم های اطلاعات سلامت در ترکیه

هزینه‌های زندگی در ترکیه برای مهاجران تحصیلی، متغیرهای زیادی دارد و نمی‌توان بدون دانستن سبک زندگی و شرایط افراد، مبلغ مشخصی را ارائه داد. اما در زیر می‌توانید عمده عواملی که بر هزینه تأثیر دارند را ببینید:

  • نوع دانشگاه
  • شهریه دانشگاه
  • شهر محل تحصیل
  • لوازم تحصیل
  • کتاب‌ها
  • غذا و خورد و خوراک
  • خوابگاه و محل سکونت
  • حمل‌ونقل به دانشگاه

بهترین دانشگاه های تکنسین سیستم های اطلاعات سلامت

بسیاری از دانشگاه‌ها رشته تکنسین سیستم های اطلاعات سلامت در ترکیه را ارائه می‌دهند. اما تمامی آن‌ها کیفیت عالی‌ ندارند و به نسبت سایر دانشگاه‌ها از مزایا، امکانات و سطح علمی کمتری برخوردارند. در این بخش به معرفی بهترین دانشگاه‌های این کشور می‌پردازیم:

بهترین دانشگاه‌ های تکنسین سیستم های اطلاعات سلامت ترکیه
مورد تایید ایران نوع دانشگاه رتبه شهر دانشگاه
مورد تأیید نیست خصوصی 1 استانبول دانشگاه اوسکودار
مورد تأیید نیست خصوصی 2 آنکارا دانشگاه باشکنت
مورد تأیید نیست دولتی 3 آنتاکیا دانشگاه مصطفی کمال
مورد تأیید نیست دولتی 4 آماسیا دانشگاه آماسیا
مورد تأیید نیست دولتی 5 سیواس دانشگاه جمهوریت
مورد تأیید نیست دولتی 6 قونیه دانشگاه سلجوق
مورد تأیید نیست دولتی 7 آرداهان دانشگاه آرداهان
مورد تأیید نیست دولتی 8 بایبورت دانشگاه بایبورت
مورد تأیید نیست دولتی 9 بینگول دانشگاه بینگول
مورد تأیید نیست دولتی 10 بیتلیس دانشگاه بیتلیس ارن

دانشگاه اسکودار

در برنامه تکنسین سیستم های اطلاعات سلامت دانشگاه اسکودار دروس فناوری اطلاعات، فناوری نوین در بهداشت، نصب و مدیریت نرم افزار، مدیریت خدمات سلامت، قانون‌گذاری سلامت، برنامه نویسی بصری، تجزیه، تحلیل و طراحی سیستم و بسیاری از دروس مربوط به انفورماتیک آموزش داده می‌شود. فارغ‌التحصیلان این برنامه می‌توانند در شغل تکنسین سیستم ‌های اطلاعات سلامت در ترکیه مشغول به کار شوند. به این افراد در تمامی بیمارستان‌های دولتی، دانشگاه خصوصی و سایر مؤسسات و سازمان‌های بهداشتی نیاز است. دانشگاه اسکودار هدف خود را بر روی تربیت کادری با دانش و تجربه کافی در زمینه فناوری کامپیوتر گذاشته است.

دانشگاه باشکنت

تکنسین اطلاعات سلامت دانشگاه باشکنت

در مدرسه عالی حرفه‌ای دانشگاه باشکنت، دانشجویان در دوره 2 ساله کاردانی تکنسین سیستم های اطلاعات سلامت در ترکیه مشغول به تحصیل می‌شوند. برنامه درسی این دانشگاه شامل دروس نظری و عملی در زمینه انفورماتیک سلامت، تجزیه و تحلیل سیستم‌های اطلاعات بیمارستان و مدیریت و نگه‌داری پایگاه‌های داده است.

دانشگاه جمهوریت

هدف رشته تکنسین سیستم های اطلاعات سلامت دانشگاه جمهوریت آموزش پرسنل کافی برای کار در انواع مؤسسات بهداشتی است که استفاده از کامپیوتر و تجهیزات بهداشتی جزء نقاط قوتشان محسوب شود. فارغ التحصیلان می‌توانند در مشاغلی مانند برنامه نویسی و راه‌اندازی کامپیوتر، آموزش، نگهداری و تعمیر وسایل پزشکی مشغول شوند و عمدتاً در بخش فناوری اطلاعات و سایر بخش‌های مبتنی بر کامپیوتر بیمارستان‌ها استخدام می‌شوند.

دانشگاه سلجوق

دانشگاه سلجوق مؤسسه آموزش عالی است که به دلیل پروژه‌های بین‌المللی خود شناخته می‌شود و می‌تواند با زیرساخت‌ها و تجربیات خود به نیاز تمامی بخش‌ها پاسخ دهد. این دانشگاه با در نظر گرفتن نیازهای ملی و جهانی رشته تکنسین سیستم‌های اطلاعات سلامت را در مقطع کاردانی ارائه می‌دهد. هدف از این برنامه آموزش پرسنل واحد پردازش اطلاعات بیمارستان‌ها است که در این زمینه دانشجویان را پرورش می‌دهد.

دانشگاه بینگول

برنامه تکنسین سیستم‌های اطلاعات سلامت دانشگاه بینگول به طور کلی شبیه برنامه‌نویسی است. دروسی مانند فناوری‌های نوین در سلامت، پروژه تحت وب در سلامت، مدیریت خدمات سلامت، اسناد پزشکی و سیستم‌های اطلاعاتی در این رشته تدریس می‌شوند. برنامه تکنسین سیستم‌های اطلاعات سلامت درصدد تربیت متخصصان واجد شرایطی است که صلاحیت‌های حرفه‌ای لازم را در راستای پیشرفت‌های علمی و فناوری به دست آورده‌اند.

تکنسین اطلاعات سلامت دانشگاه بینگول

شرایط پذیرش کارشناسی ارشد و دکتری

رشته تکنسین سیستم های اطلاعات سلامت در ترکیه تنها در مقطع کاردانی ارائه می‌شود. دانشجویانی که از این برنامه فارغ‌التحصیل می‌شوند، می‌توانند در آزمون انتقال عمودی (DGS) شرکت کرده و در رشته‌های کامپیوتر – انفورماتیک، آموزش کامپیوتر و فناوری‌های آموزشی، سیستم‌های اطلاعات و مهندسی، مهندسی کامپیوتر و نرم افزار، فیزیک، مهندسی، مشغول به تحصیل شوند.

اعتبار مدرک تکنسین سیستم های اطلاعات سلامت ترکیه

اعتبار مدرک تکنسین سیستم های اطلاعات سلامت در ترکیه برای ایران، بستگی به دانشگاه محل تحصیل فرد دارد. اگر دانشگاه مورد تأیید وزارتخانه‌های ایران باشد، مدرک آن هم در ایران معتبر است و امکان کار در کشور وجود دارد. در خصوص اعتبار جهانی مدارک دانشگاه‌های ترکیه نیز باید گفت که اکثر دانشگاه‌های این کشور در جهان شناخته شده‌اند و به راحتی می‌توانید در سایر کشورهای جهان با مدرک خود مشغول به کار شوید.

موقعیت شغلی و بازار کار تکنسین های سیستم اطلاعات سلامت

تکنسین‌هایی که از بخش تکنسین سیستم های اطلاعات سلامت در ترکیه فارغ‌التحصیل شده‌اند، وظایفی مانند راه‌اندازی، نگهداری و تعمیر دستگاه‌های پزشکی به کمک کامپیوتر را در مؤسسات بهداشتی دولتی و خصوصی بر عهده می‌گیرند. تکنسین‌های سیستم‌های اطلاعات سلامت، کار با دستگاه‌های پزشکی و فناوری‌های بهداشتی مؤسسه محل کار کیفیت خدمات را بهبود می‌بخشند.

فرصت‌های شغلی تکنسین اطلاعات سلامت شامل بسیاری از زمینه‌های کاری و عمدتاً در مؤسسات بهداشتی بخش دولتی و خصوصی است. فارغ‌التحصیلان این دپارتمان می‌توانند در بیمارستان‌های دولتی و مؤسسات دولتی مرتبط با امور سلامت استخدام شوند مشروط بر اینکه از KPSS (آزمون انتخاب پرسنل عمومی) نمره خوبی کسب کنند. شرکت‌های بیمه، شرکت‌های تولید و توزیع کننده داروهای پزشکی، مؤسسات تأمین اجتماعی و تمامی شرکت‌های فناوری اطلاعات در بخش سلامت از جمله مکان‌هایی هستند که فرصت شغلی را به این قشر ارائه می‌کنند.

درآمد شغل تکنسین سیستم های اطلاعات سلامت در ترکیه

دستمزد فردی که به عنوان تکنسین سیستم‌ های اطلاعات در ترکیه کار می‌کند با توجه به معیارهای زیادی مانند سابقه کار، نوع شرکت و سازمان و شرح وظایف متفاوت است. متوسط حقوق یک تکنسین سیستم‌های اطلاعاتی طبق داده‌های سال 2024 حدود 17000 لیر محاسبه می‌شود. همچنین حقوق به طور متوسط 17,000 لیر در بیمارستان‌های دولتی و 15,000 لیر در بیمارستان‌های خصوصی است.

دروس گروه تکنسین سیستم های اطلاعات سلامت

دوره‌های تکنسین سیستم های اطلاعات سلامت در ترکیه بر اساس دانشگاه‌ها متفاوت است. دروسی مانند سواد کامپیوتر، برنامه‌نویسی، پایگاه داده، ریاضیات حرفه‌ای، انفورماتیک سلامت و سیستم‌های مدیریت اطلاعات بیمارستانی از جمله مفاد درسی‌ است که دانشجویان باید در این گروه آموزش ببینند. علاوه بر دروس نظری مربوط به دپارتمان، دروس عملی نیز ارائه می‌شود و برای فارغ‌التحصیلی از این دپارتمان، نیاز به شرکت در دوره کارآموزی وجود دارد.

جمع بندی

در مقاله‌ای که خواندید به تمامی موضوعات مربوط به رشته تکنسین سیستم های اطلاعات سلامت در ترکیه پرداختیم. این رشته تنها در مقطع کاردانی ارائه می‌شود، اما امکان انتقال عمودی به رشته‌های دیگر وجود دارد. در این مقاله بهترین دانشگاه‌های ترکیه که رشته سیستم‌های اطلاعات سلامت را ارائه می‌دهند، بررسی کردیم و به شما پیشنهاد می‌کنیم اگر قصد تحصیل این رشته را دارید، برای دریافت اطلاعات بیشتر با مشاوران آرتان بورس تاپ گفت‌وگو کنید.

پاسخ به سؤالات کاربران در این زمینه

در بخش شهریه‌های این مقاله به بررسی میزان شهریه بهترین دانشگاه‌های ترکیه پرداخته‌ایم.
برای اخذ پذیرش در رشته تکنسین سیستم های اطلاعات سلامت در ترکیه باید در آزمون ورودی شرکت کرد.
در این مقاله این موضوع را بررسی کرده‌ایم، حتمأ بخش مربوط را بخوانید.
بله. در اکثر دانشگاه‌های خصوصی و برخی از دانشگاه‌های دولتی این امکان فراهم است.
خیر. همه می‌توانند فارغ از سن خود، اقدام به اخذ پذیرش کنند.
این رشته تنها در مقطع کاردانی ارائه می‌شود و طول دوره 2 سال است.
بله. برخی از دانشگاه‌های این رشته را با زبان انگلیسی ارائه می‌دهند.
حقوق تکنسین های اطلاعات سلامت در ترکیه به طور متوسط 17,000 لیر در بیمارستان‌های دولتی و 15,000 لیر در بیمارستان‌های خصوصی است.
Telegram WhatsApp Twitter
دیدگاهتان را بنویسید

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://artanburstap.com/?p=34294
آرتان بورس تاپ تمایل دارید از جدیدترین ظرفیت ها و فرصت های مهاجرتی باخبر شوید.
نه بعدا
بله حتما