logo
انواع هزینه تحصیل در ترکیه

هزینه تحصیل در ترکیه

آنچه در این مقاله خواهید خواند

ترکیه کشوری است که اروپا و آسیا را توسط میراث فرهنگی و مناظر طبیعی خود به متصل می‌کند. این کشور با داشتن دانشگاه‌های مطرح در جهان، هر ساله بسیاری از دانشجویان بین‌المللی را به خود جذب می‌کند. این کشور در مقام دوم در جهان، در زمینه دسترسی دانشجویان به تحصیلات تکمیلی، با 94.2 درصد، ایستاده است. همچنین هزینه تحصیل در ترکیه نسبت به سایر کشورهای اروپایی بسیار مقرون به صرفه است. در این مقاله به بررسی این جنبه از تحصیل در ترکیه خواهیم پرداخت و مخارج زندگی دانشجویی را به اطلاع شما خواهیم رساند.

هزینه تحصیل در ترکیه چقدر است؟

هزینه تحصیل در ترکیه به موارد زیادی بستگی دارد. بیشترین این هزینه‌ها را شهریه دانشگاه به خود اختصاص می‌دهد. شهریه دانشگاه‌های خصوصی غالباً به دلار دریافت می‌شود و اگر جزء افرادی باشید که موفق به اخذ پذیرش در دانشگاه‌های دولتی شده‌اند، به نسبت دانشگاه‌های خصوصی شهریه کمتری پرداخت خواهید کرد.

همچنین هزینه زندگی در ترکیه با توجه به شهری که قصد اقامت در آن را دارید متغیر است. کلان‌شهرها هزینه‌های بیشتری را می‌طلبند و در شهرهای کوچک‌تر اجاره خانه و خوابگاه کمتر و همچنین هزینه حمل و نقل بسیار پایین‌تری را پرداخت خواهید کرد. به همین دلیل تحصیل در ترکیه در شهرهای کوچک‌تر از لحاظ اقتصادی بسیار به صرفه‌تر است.

هزینه مواد غذایی با توجه به یکسان بودن قیمت محصولات در سوپرمارکت‌های زنجیره‌ای در تمام ترکیه تقریباً به یک میزان است. تنها می‌توان برخی از میوه و سبزیجات را به طور هفتگی از بازارهای محلی تهیه کرد و هزینه‌های نسبتاً کمتری را پرداخت کرد.

هزینه گرفتن پاسپورت

مهاجرت تحصیلی به ترکیه نیازی به دریافت ویزا ندارد و برای انجام مراحل اولیه مانند درخواست پذیرش و ارائه مدارک برای ثبت نام اولیه تنها داشتن پاسپورت کافی است. در مجموع هزینه صدور گذرنامه در سال ۱۴۰۲، به علاوه هزینه اداره پست، به منظور ارسال مدارک برای شخص متقاضی، مبلغی حدود 470‌000 تومان می‌شود. هر فرد برای دریافت گذرنامه باید مبالغ زیر را پرداخت کند:

  • پرداخت مبلغ 5000 تومان برای دریافت فرم‌های ثبت نام و شناسه گذرنامه
  • پرداخت 20000 تومان در وجه سازمان شهرداری
  • پرداخت 15000 تومان هزینه انگشت نگاری
  • پرداخت 20000 تومان هزینه دادرسی
  • پرداخت 18000 تومان هزینه عکس
  • پرداخت 42000 تومان برای احراز هویت
  • پرداخت 134000 تومان هزینه دفتر
  • پرداخت 200,000 تومان هزینه چاپ و هزینه‎های دفتری

هزینه ویزای دانشجویی

هزینه ویزای دانشجویی برای تحصیل در ترکیه

چنانچه فرد پس از اخذ پذیرش از دانشگاه ملزم به دریافت ویزای دانشجویی از کنسولگری ترکیه باشد این را هم باید در هزینه تحصیل در ترکیه خود لحاظ کند. هزینه‌های ویزا مطابق آنچه از سوی کنسولگری اعلام می‌شود، باید پرداخت گردد. برخی از این هزینه‌ها عبارتند از:

  • هزینه بیمه مسافرتی: فرد برای انجام این مورد باید حدوداً 30,000 لیر ترکیه پرداخت کند.
  • هزینه پردازش درخواست و وقت گرفتن سفارت: هزینه این مورد تقریبا ً700 لیر است.
  • هزینه‌های مربوط به تمکن مالی: بسته به موردی که فرد برای آن درخواست تمکن مالی می‌دهد بین 4,000 تا 5,000 لیر باید هزینه گردد.
  • هزینه پرداخت وجه ویزا: بسته به نوع ویزا حدود 60 تا 100 لیر
  • هزینه ارسال مدارک: متغیر (بسته به روش ارسال)

هزینه عکس 3×4

هزینه عکس 3 در 4 در ایران برای هر 6 قطعه 100 هزار تومان و در ترکیه حدودا 90 لیر است. هزینه های تحصیل در ترکیه با وجود ارزان بودن، نسبت به سایر کشورهای جهان، باز هم مبلغ کمی برای ایرانی‌ها نیست. به همین دلیل بسیاری از افراد به دنبال بورسیه می‌گردند تا هزینه‌های خود را به مقدار قابل توجهی کاهش دهند. ما در مقاله بورسیه ترکیه به شما اطلاعات جامع و کاملی در خصوص این برنامه‌ها داده‌ایم.

هزینه مدارک پزشکی دانشجو مبنی بر سلامت وی

مدارک پزشکی مبنی بر سلامت دانشجو دو دسته هستند:

  • سلامت جسمی
  • سلامت روحی

تأییدیه سلامت جسمی بر اساس چکاپ کلی فرد و از سوی پزشک متخصص صادر می‌شود. هزینه چکاپ کلی در سال 1402 در ایران بالغ بر 2 میلیون تومان است و در صورت انجام این فرآیند در ترکیه، فرد باید مبلغی در حدود 4 تا 5 هزار لیر پرداخت کند. برخی خوابگاه‌ها از دانشجو تأییدیه سلامت روحی می‌خواهند که این گواهی از سوی مراکز معتبر در داخل یا خارج از ایران با انجام معاینات مربوطه به دانشجو داده می‌شود. هزینه آن بسته به مرکزی که گواهی را ارائه می‌دهد، متغیر است.

هزینه ثبت نام آزمون های مورد تایید دانشگاه های ترکیه

اکثر دانشگاه های ترکیه در بخش دولتی و بعضی از مؤسسات خصوصی برای پذیرفتن دانشجو، شرط آزمون گذاشته‌اند. این آزمون می‌تواند آزمون یوس ترکیه و یا آزمون‌های معادل بین‌المللی باشد. هزینه تحصیل در ترکیه و ثبت نام در این آزمون‌ها به شرح زیر است:

  • مهم‌ترین آزمونی که مورد تأیید دانشگاه‌های ترکیه است آزمون ملی YÖS است که هزینه ثبت نام در این آزمون از طرف دانشگاه‌های برگزارکننده پیش از آغاز ثبت نام اعلام می‌گردد و غالباً مبلغی بین 800 تا 1500 لیر از دانشجو دریافت می‌شود.
  • هزینه آزمون SAT برای افرادی که در سال 2023 آزمون می‌دهند 109 دلار آمریکا است.
  • هزینه آزمون ACT  بدون بخش writing 55 دلار و با بخش writing 70 دلار است.

هزینه ترجمه مدارک برای تحصیل در ترکیه

هزینه تأیید دفتر اسناد رسمی برای یک سند ترجمه تک صفحه‌ای 565 لیر است. این قیمت در تمامی دفاتر اسناد رسمی ترکیه یکسان محسوب می‌شود. این مبلغ شامل هزینه ترجمه نیست و هزینه ترجمه ریز نمرات دیپلم، مدارک، گواهینامه‌ها و… مبلغی حدوداً 3.5 تا 4 میلیون تومان خواهد بود.

هزینه معادل سازی مدرک دیپلم دبیرستان

هزینه معادل سازی مدرک در کنسولگری ترکیه مبلغ 150 لیر است. این بخش از هزینه تحصیل در ترکیه به تومان با احتساب هر لیر با ارزش  1805 تومان، حدوداً 270,750 خواهد بود.

هزینه آزاد سازی مدرک دانشگاه برای تحصیل در ترکیه

هزینه آزادسازی مدرک دانشگاهی بسته به مقطع، رشته تحصیلی و سال فارغ‌التحصیلی فرد متغیر است. در سال 1402 این مبلغ بین 6 تا 40 میلیون تومان متغییر تخمین زده می‌شود. برای مثال هزینه گروه علوم انسانی در مقطع کاردانی۵۹,۷۴۳,۶00 ریال است. برای آزادسازی مدرک تحصیلی افراد می‌توانند به سامانه سجاد مراجعه کنند و این مبلغ را متناسب با دوره تحصیلی خود ببینند.

هزینه وثیقه سربازی

وثیقه سربازی برای تحصیل در ترکیه

یکی دیگر از هزینه‌هایی که پسران باید به فکر آن باشند، وثیقه سربازی است. کسانی که مشمول به خدمت هستند و قصد خروج از کشور را دارند، باید مبلغی را به عنوان وثیقه بازگشت به کشور گرو بگذارند. وثیقه باید به مبالغ زیر باشد:

  •  وثیقه سفرهای مطالعاتی: 8 میلیون تومان و دوره‌های مشترک مبلغ 15 میلیون تومان
  • سفر جهت ادامه تحصیل (معافیت تحصیلی خارج از کشور): 40 میلیون تومان وجه نقد

هزینه اثبات تمکن مالی برای تحصیل در ترکیه

اخذ ویزای ترکیه برای دانشجویان و سایر اقشاری که توان مالی داشته باشند، راحت است. اگر فرد مبلغی حدود 6000 دلار در حساب بانکی خود داشته باشد که بیان‌گر استطاعت وی جهت تامین مخارج زندگی به مدت یک سال در ترکیه است، به راحتی می‌تواند ویزای تحصیلی این کشور را دریافت کند. برگه تمکن مالی سندی است که از سوی بانکی که فرد در آن حساب بانکی دارد بنابر تقاضای فرد داده می‌شود. هزینه این برگه از سوی بانک اعلام می‌شود که معمولا نیز هزینه بالایی ندارد بنابراین اگر کسی تمایل داشته باشد از تمکن مالی استفاده کند این را هم باید به هزینه تحصیل در ترکیه اضافه کند.

هزینه بلیت هواپیما

هزینه بلیت هواپیما برای سفر به ترکیه با توجه به فصل، میزان مسافر، خطوط مسافربری موجود و شهر مقصد متفاوت است ولی ارزان‌ترین بلیت به مقصد استانبول از مبلغ 4 میلیون و 500 هزار تومان آغاز می‌شود. با برنامه‌ریزی بهتر و اقدام به موقع ممکن است بتوانید بلیط‌های ارزان‌تری به مقصد مورد نظر پیدا کنید.

هزینه خرید سیم کارت ترکیه

برای خرید سیم کارت در ترکیه باید پاسپورت معتبر یا مدارک مسافرتی معتبر داشته باشید. همچنین سیم کارتی که استفاده می‌کنید باید در پاسپورت شما ثبت شده باشد. توجه داشته باشید که خارجی‌ها می‌توانند تا 120 روز بدون ثبت نام از گوشی خود استفاده کنند. پس از اتمام این مدت اگر می‌خواهید از تلفن همراه خود در ترکیه استفاده کنید باید آن را ثبت کنید. معمولاً سیم کارت‌های توریستی 90 روز فعال هستند. اگر قصد دارید شماره خود را حفظ کنید، باید مجوز اقامت و شماره شناسایی خارجی داشته باشید. در زیر می‌توانید هزینه خرید سیم کارت اپراتورهای مختلف را ببینید:

  • Turkcell: هزینه خرید سیم کارت 600 لیر (شامل 20 گیگابایت اینترنت و 200 دقیقه مکالمه در ماه اول) است. اگر می‌خواهید اینترنت اضافی بخرید 20 گیگابایت 140 لیر است.
  • Vodafone: هزینه سیم کارت 450 لیر (شامل 15 گیگابایت اینترنت، 250 پیامک و 750 دقیقه مکالمه در ماه اول) است. اگر می‌خواهید اینترنت اضافی بخرید، 9 گیگابایت 110 لیر است.
  • Türk Telekom: هزینه خرید سیم کارت 350 لیر (شامل 30 گیگابایت اینترنت، 750 پیامک و 750 دقیقه مکالمه در ماه اول) است. اگر می‌خواهید اینترنت اضافی بخرید، 10 گیگابایت 65 لیر است.

هزینه اینترنت و شارژ

هزینه های خرید اینترنت و شارژ

اگر از سیم کارت‌های اعتباری استفاده می‌کنید، پس از اتمام اعتبار باید سیم کارت خود را شارژ کنید. برای شارژ اینترنت و مکالمه می‌توان از بسته‌های مکالمه و اینترنت اقتصادی استفاده کرد. این بسته از 130 لیر تا 1000 لیر متغیر است. همچنین بسته‌های متنوع دیگری نیز ارائه می‌شوند که می‌توانید بسته به مصرف خود از آن‌ها استفاده کنید. البته در لیست هزینه تحصیل در ترکیه این مبلغ چندان به چشم نمی آید.

شهریه مقطع کارشناسی دانشگاه های ترکیه

همان‌طور که در ابتدای مقاله گفتیم، شهریه یکی از تأثیرگذارترین عوامل هزینه زندگی در ترکیه برای یک دانشجو است. در جدول زیر این هزینه را در دانشگاه‌های مختلف بررسی کرده‌ایم:

هزینه و شهریه مقطع کارشناسی دانشگاه های ترکیه
نام دانشگاه شهر حداقل شهریه کارشناسی (لیر) حداکثر شهریه کارشناسی (لیر)
دانشگاه استانبول استانبول 22,000 150,000
دانشگاه حاجت تپه آنکارا 93,840 252,910
دانشگاه آنکارا آنکارا 32,600 195,600
دانشگاه فنی خاورمیانه آنکارا 56,278 84,417
دانشگاه فنی استانبول استانبول 31,000
دانشگاه بغازیچی استانبول 40,000 45,000
دانشگاه قاضی آنکارا 12,279 165,000
دانشگاه اژه ازمیر 28,000 281,000
دانشگاه دوکوز ایلول ازمیر 12,000 100,000
دانشگاه بیلکنت آنکارا 408,019

شهریه مقطع ارشد و دکتری دانشگاه های ترکیه

تحصیلات تکمیلی شامل دو مقطع کارشناسی ارشد و دکتری می‌شود. در جدول زیر، مانند بخش قبلی، شهریه دانشگاه‌های مختلف ترکیه را آورده‌ایم.

نام دانشگاه شهر شهریه تحصیلات تکمیلی (لیر)
دانشگاه استانبول استانبول 25,000
دانشگاه حاجت تپه آنکارا 25,000
دانشگاه آنکارا آنکارا 30,000
دانشگاه فنی خاورمیانه آنکارا 22,000
دانشگاه فنی استانبول استانبول 30,000
دانشگاه بغازیچی استانبول 11,689
دانشگاه قاضی آنکارا 25,000
دانشگاه اژه ازمیر 40,000
دانشگاه دوکوز ایلول ازمیر 30,000
دانشگاه بیلکنت آنکارا 455,000

هزینه ثبت نام آزمون های لازم برای تحصیلات تکمیلی

آزمون های لازم برای تحصیلات تکمیلی

برای ثبت نام در مقاطع تحصیلات تکمیلی، بعضی از دانشگاه‌ها شرط آزمون دارند. این آزمون می‌تواند  ALES و یا GRE و GMAT باشد. هزینه دلاری ثبت نام آزمون GRE 220 دلار است. همچنین بنا بر سیاست‌های تعیین شده از سوی هر دانشگاه ممکن است از فرد متقاضی مدرک مهارت در ترکی یا انگلیسی درخواست شود.

هزینه خوابگاه برای تحصیل در ترکیه

خوابگاه‌های دانشجویی به دو دسته دولتی و خصوصی تقسیم می‌شوند. خوابگاه‌های دولتی عموماً وابسته به سازمان اعتبار و امور خوابگاه‌های ترکیه هستند و شهریه آن‌ها بین ماهیانه 400 تا 800 لیر متغیر است. این خوابگاه‌ها عموماً بسیار زود تکمیل ظرفیت می‌شوند. خوابگاه‌های خصوصی با توجه به امکانات، شهر، نزدیکی به دانشگاه، ظرفیت و.. قیمت‌گذاری می‌شوند. در کمترین حالت شهریه سالانه یک خوابگاه خصوصی در حدود 20 هزار لیر و حداکثر 320 هزار لیر است.

هزینه یادگیری زبان ترکی یا انگلیسی

قیمت دوره‌های ترکی بسته به ساعت و مدت دوره، برنامه دوره، تعداد کارآموزان در کلاس و سایر ویژگی‌ها متفاوت است، به طور مثال برای یک دوره مجموعاً 50 ساعته در مرکز آموزش زبان در منطقه پندیک استانبول باید 10,000 لیر پرداخت کنید و یا برای آموزش مجازی ترکی در یک مرکز برای 48 ساعت آموزش باید حدوداً 150 دلار کنار بگذارید. اگر تصمیم به یادگیری زبان ترکی در دانشگاه محل تحصیل را داشته باشید با توجه به شهریه‌ای که از سوی دانشگاه اعلام می‌شود، باید این هزینه را بپردازید.

هزینه تحصیل در ترکیه در دوره‌های آموزش زبان انگلیسی بسته به تعداد ساعات، تعداد دوره‌ها، محتوای آموزشی و تعداد کارآموزان کلاس، قیمت‌های مختلفی دارد. به خصوص دوره‌های انگلیسی، برنامه‌های آموزشی سطح 1 به طور کلی بین 72 تا 180 ساعت طول می‌کشد که قیمت آن بین 4000 لیر تا 15000 لیر متغیر است.

هنگامی که افراد آموزش زبان انگلیسی دریافت می‌کنند، مهم است که ابتدا در برنامه‌ای متناسب با سطح خود شرکت کنند. علاوه بر این، عواملی مانند کیفیت آموزش، کیفیت معلمان و کیفیت مفاد آموزشی نیز ممکن است بر قیمت دوره تأثیر بگذارد. دانشگاه‌هایی که مدرسه عالی زبان‌های خارجی دارند غالباً دوره‌های زبان ترکی و انگلیسی برگزار می‌کنند که دانشجو می‌تواند پیش از شروع به تحصیل حداقل به مدت 1 سال در این دوره‌ها شرکت نماید.

هزینه کلاس های زبان مورد تایید دانشگاه های ترکیه

هزینه کلاس‌های تومر به صورت آزاد و خارج از دانشگاه عموماً بین 32000 تا 36000 لیر برای کل دوره متغیر است ولی با ثبت نام در دوره‌های تومر و توانایی ترکی وابسته به دانشگاه می‌توانید در هزینه‌های خود صرفه جویی کنید. به عنوان مثال دانشگاه چوکوروا تخفیف 10 درصدی و 20 درصدی به دانشجویان و کادر اداری خود ارائه می‌کند و دانشجویان بین‌المللی می‌توانند با پرداخت 18810 لیر دوره تومر را بگذرانند. همچنین دانشجویان بین‌المللی دانشگاه قاضی برای هر ساعت آموزش در دوره‌های تومر 2.21 دلار پرداخت می‌کنند.

هزینه تحصیل در ترکیه به زبان ترکی ارزان تر است یا انگلیسی؟

هزینه تحصیل در ترکیه به زبان ترکی ارزان‌تر است. دانشگاه‌هایی که به زبان انگلیسی تدریس می‌کنند غالباً دانشگاه‌های خصوصی و یا دولتی سطح بالا هستند که هزینه‌های خود را به صورت دلار دریافت می‌کنند. فرد داوطلب در صورتی که دارای سطح زبان مورد نیاز دانشگاه نباشد باید با پرداخت هزینه در دوره‌های آموزش زبان انگلیسی که از طرف دانشگاه برگزار می‌شود شرکت نماید.

هزینه بیمه دانشجویی در ترکیه

هزینه بیمه دانشجویی برای دانشجویان خارجی بر اساس بخش‌نامه اداره کل حق بیمه‌های سازمان خدمات اجتماعی ترکیه برای سال 2023 ماهیانه 536.58 لیر است. داشتن بیمه دانشجویی یکی از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین هزینه‌ها محسوب می‌شود. با استفاده از بیمه دانشجویی می‌توانید در مواقع بیماری و سوانح جانی، از هزینه‌های خود به طرز قابل توجهی بکاهید و تمرکز خود را تنها برای بهبود بگذارید.

هزینه غذا و وعده های روزانه در ترکیه

هزینه غذا خوراک در ترکیه

قیمت وعده‌های غذایی در ترکیه بسته به نوع رستوران، محله و نوع غذا متغیر است. در کل صرف غذا در رستوران‌های ارزان‌تر و یا گران‌تر ترکیه و نوع غذایی که انتخاب می‌کنید به کاهش و یا افزایش هزینه‌ها کمک بزرگی می‌کند. مثلاً شما می‌توانید یک وعده غذای ارزان در غذاخوری‌های معمولی را با هزینه‌ای بین 30 تا 50 لیر خریداری کنید، در حالی که همین وعده در رستوران‌های گران قیمت تر بین 280 تا 300 لیر است.

هزینه رفت و آمد در ترکیه

هزینه رفت و آمد در شهرهای کوچک و بزرگ ترکیه متفاوت است. هر شهر سیستم حمل و نقل مخصوص به خود را دارد که با تهیه کارت بلیت می‌توانید از سیستم حمل و نقل آن شهر استفاده کنید و هزینه تحصیل در ترکیه را کاهش دهید. این هزینه‌ها به شرح زیر هستند:

  • هزینه بلیت کامل الکترونیکی: 15 لیر
  • هزینه بلیت الکترونیکی دانشجویی: 7.32 لیر
  • هزینه بلیت الکترونیکی معلمین: 10.74 لیر
  • هزینه ماهانه کارت بلیت کامل: 1177 لیر
  • هزینه ماهانه کارت بلیت دانشجویی: 212 لیر
  • هزینه ورودی تاکسی: 19.17 لیر
  • هزینه تاکسی برای مسافت کوتاه: 70 لیر
  • هزینه مینی بوس/ون: 12 لیر

هزینه پوشاک در ترکیه

با توجه به وجود برندهای معتبر و غالباً گران قیمت دنیا در ترکیه افراد هم می‌توانند از این برندها به قیمت‌های بالا خرید کنند و هم می‌توانند از برندهای معمولی‌تر و تولید داخل ترکیه که قیمت‌های بسیار مناسب‌تری دارند، خرید کنند. در کل در ترکیه و به ویژه شهرهای بزرگ مانند استانبول و ازمیر و آنکارا گزینه‌های زیادی برای خرید پوشاک به صرفه وجود دارد. بازارهای اوتلت و تخفیفی فصلی از بهترین گزینه‌ها برای خرید در ترکیه هستند. همچنین بازارهای محلی و هفتگی برای خرید ارزان گزینه‌های بهتری هستند.

هزینه تفریح در ترکیه

فعالیت‌های تفریحی زیادی در ترکیه وجود دارد که می‌توانید در آن‌ها شرکت کنید. غالباً هزینه تفریحات در ترکیه آن‌چنان بالا نیست. شما می‌توانید در هر کجا از کشور ترکیه رستوران‌هایی با موزیک زنده پیدا کنید که با پرداخت هزینه یک وعده غذایی معمولی از موسیقی زنده هم لذت ببرید. به طور مثال می‌توانید هزینه‌های مختلف را در لیست زیر ببینید:

  • هزینه ماهانه ثبت نام در باشگاه ورزشی و تناسب اندام برای یک فرد بزرگسال: 1000 – 350 لیر
  • اجاره زمین تنیس برای 1 ساعت: 250 لیر
  • قیمت بلیت سینما: 40 تا 50 لیر

هزینه های درمان در ترکیه

هزینه های درمانی ترکیه

اتباع خارجی که اجازه اقامت در ترکیه را دریافت کرده‌اند یا بیش از یک سال بدون وقفه در ترکیه اقامت داشته‌اند، می‌توانند از بیمه سلامت عمومی بهره‌مند شوند. برای این امر اتباع خارجی باید به اداره کل تأمین اجتماعی درخواست دهند. همسر فردی که از بیمه سلامت عمومی بهره‌مند شده، فرزندان زیر 18 سال، والدین، فرزندان مجرد از کار افتاده و فرزندان زیر سن 25 که ازدواج نکرده و دارای تحصیلات عالی هستند نیز می‌توانند از بیمه سلامت استفاده کنند. افرادی که می‌خواهند بیمه درمانی خصوصی داشته باشند، بسته به شرکت بیمه خود از خدمات درمانی با میانگین هزینه سالانه 7000 لیر بهره‌مند می‌شوند. همچنین برای ویزیت در بیمارستان‌های دولتی ترکیه بین 50 تا 90 لیر هزینه پرداخت می‌شود و بیمارستان‌های خصوصی برای ویزیت و معاینه هزینه‌های بالاتری دریافت می‌کنند. در آخر باید گفت که هزینه بیمه درمانی تکمیلی بستگی به سن دارد و برای سن‌های مختلف متفاوت است اما به طور کلی از سن 25 تا 64 بین 5000 تا 8000 متغیر است.

10 تا از برترین و ارزان ترین دانشگاه های ترکیه

در این بخش به معرفی برترین و ارزان‌ترین دانشگاه‌های کشور ترکیه خواهیم پرداخت. در ابتدا به سراغ برترین دانشگاه‌ها خواهیم رفت:

  1. دانشگاه استانبول
  2. دانشگاه حاجت تپه
  3. دانشگاه آنکارا
  4. دانشگاه فنی خاورمیانه
  5. دانشگاه فنی استانبول
  6. دانشگاه بغازیچی
  7. دانشگاه قاضی
  8. دانشگاه اژه
  9. دانشگاه دوکوز ایلول
  10. دانشگاه بیلکنت

در ادامه می‌توانید از ارزان‌ترین دانشگاه‌های ترکیه مطلع شوید:

  1. دانشگاه آماسیا
  2. دانشگاه قهرمان مرعش
  3. دانشگاه ساکاریا
  4. دانشگاه کاراتای
  5. دانشگاه ارجیس
  6. دانشگاه آرتوکلو ماردین
  7. دانشگاه تراکیا
  8. دانشگاه حسن کالیونجو
  9. دانشگاه سلیمان دمیرل
  10. دانشگاه گبزه

چطور هزینه تحصیل در ترکیه را کاهش دهیم؟

برای کاهش هزینه تحصیل در ترکیه راه‌های بسیاری وجود دارد که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • استفاده از بورسیه تحصیلی
  • ثبت نام در دانشگاه‌های دولتی
  • اسکان در خوابگاه‌های دولتی
  • شرکت در دوره‌های با زبان ترکی

بورسیه ترکیه بهترین راه کاهش هزینه ها

همان‌طور که در بخش‌های قبلی اشاره شد، دریافت بورسیه ترکیه بهترین روش برای کاهش هزینه های تحصیل در ترکیه است. اگر شما هم می‌خواهید از این نوع برنامه‌ها بهره‌مند شوید، با کارشناسان ما در مجموعه آرتان بورس تاپ تماس حاصل فرمایید تا برای شما، با توجه به شرایطتان، بهترین بورسیه‌های ممکن را اخذ کنند.

جمع بندی

در این مقاله به بررسی هزینه تحصیل در ترکیه پرداختیم. هزینه تحصیل در ترکیه بسته به موارد زیادی است. اما بیشترین هزینه به شهریه دانشگاه تعلق دارد. به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم که دانشگاه خود را از میان دانشگاه‌های دولتی انتخاب کنید تا در هزینه‌های خود را به طرز قابل توجهی کاهش دهید. از سایر هزینه های تحصیل در ترکیه می‌توان به هزینه خورد و خوراک، پوشاک، لوازم ضروری، مسکن و خوابگاه و سایر مخارج اشاره کرد.

سوالات متداول کاربران

برنامه‌های آموزشی سطح 1 بین 72 تا 180 ساعت زمان می‌برد و قیمت آن بین 4000 لیر تا 15000 لیر تخمین زده می‌شود.
داوطلبان ایرانی تحصیل در ترکیه نیازی به اخذ ویزا ندارند.
هزینه آزاد سازی مدرک بین 6 تا 40 میلیون متغییر است.
فرد مبلغی حدود 6000 دلار برای اثبات تمکن مالی خود نیاز دارد.
در بخش مربوطه در قالب جدولی به تفکیک دانشگاه این موضوع را بیان کرده‌ایم.
Telegram WhatsApp Twitter
دیدگاهتان را بنویسید

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://artanburstap.com/?p=34265
آرتان بورس تاپ تمایل دارید از جدیدترین ظرفیت ها و فرصت های مهاجرتی باخبر شوید.
نه بعدا
بله حتما