logo
برنامه بورسیه اراسموس پلاس

اراسموس پلاس

آنچه در این مقاله خواهید خواند

شما با شرکت در برنامه اراسموس پلاس ترکیه یکی از بهترین دوره‌های تحصیلی و زندگی خود را سپری خواهید کرد. با به دست آوردن تجربیات بی‌شماری مانند آشنایی با فرهنگ‌های مختلف، دوستان جدید، فرصت تبادلات بین فرهنگی، ایجاد ارتباطات حرفه‌ای برای زندگی پس از تحصیل، کسب تجربه آموزشی و کاری در یک پلتفرم بین‌المللی، قطعاً درهای جدیدی را بر روی داوطلبان این برنامه خواهد گشود. در این مقاله قصد داریم به طور مفصل برنامه اراسموس پلاس برای شما شرح دهیم. با ما همراه باشید.

برنامه اراسموس پلاس ترکیه چیست؟

یکی از مزیت‌های تحصیل در ترکیه بهره‌مندی از برنامه‌های تبادل دانشجویی این کشور، مانند اراسموس پلاس است. اراسموس پلاس برنامه‌ای که توسط اتحادیه اروپا برای توسعه و بهبود فرایند تحصیلی دانشجویان در زمینه‌هایی مانند آموزش، کارآموزی و فعالیت‌های ورزشی تهیه شده است. اراسموس سیستمی است که این امکان را در اختیار دانشجویان، کارکنان آموزشی دانشگاه‌ها و فارغ‌التحصیلان می‌گذارد که در دانشگاه‌های خارج از کشور مبدأ ادامه تحصیل دهند و فرصت‌های شغلی جدیدی را تجربه کنند. همچنین متقاضیان این برنامه فرصت یادگیری زبان‌های خارجی را پیدا می‌کنند.

برنامه اراسموس پلاس بین سال‌های 2021 تا 2027 اجرا می‌شود. بسیاری از برنامه‌های عملیاتی تحت عنوان آموزش مادام‌العمر اکنون در زیر چتر سازمان +Erasmus قرار گرفته‌اند؛ کامنیوس، اراسموس، لئوناردو داوینچی، برنامه‌های گروندویگ و برنامه جوانان و 5 برنامه همکاری بین‌المللی Erasmus Mundus، Tempus، Alfa، Edulink و همکاری با کشورهای صنعتی ازجمله این برنامه‌ها هستند.

تفاوت اراسموس و اراسموس پلاس چیست؟

بورس تبادل دانشجو اتحادیه اروپا

زمانی که طرح برنامه اراسموس عملی شد، صرفاً مربوط به دوره‌های تحصیلی و برنامه‌های آموزشی بود. در ادامه با توجه به محبوبیت و افزایش تقاضا برای شرکت در آن، این برنامه بخش دیگری را برای فرصت کارآموزی دانشجویان اضافه کرد. به همین دلیل این برنامه جدید اراسموس پلاس نام گرفت. برای اطلاع از شرایط برنامه اراسموس، می‌توانید به مقاله مربوطه در سایت آرتان بورس تاپ مراجعه فرمایید.

برنامه تبادل کارآموز اراسموس پلاس، برنامه‌ای است که دانشجویان می‌توانند دوره‌های کارآموزی اجباری یا غیراجباری خود را در شرکت‌هایی بگذرانند که در کشورهایی قرار دارند که عضو برنامه اراسموس پلاس در اروپا هستند. برنامه کارآموزی اراسموس توسط آژانس ملی وابسته به وزارت اتحادیه اروپا در ترکیه مدیریت می‌شود. به عبارت دیگر، مرجع اصلی برنامه، آژانس ملی است. در این مرحله، کشورهای عضو یا نامزد اتحادیه اروپا باید طبق توافقات انجام شده، مبالغ مشخصی از بودجه را به اتحادیه اروپا اختصاص دهند. اتحادیه اروپا این وجوه را مطابق با معیارهای خاصی مطابق با طرح اراسموس پلاس یا برنامه‌های مشابه به کشورها منتقل می‌کند.

آیا شرکت هم زمان در دو برنامه اراسموس و اراسموس پلاس امکان پذیرش است؟

دانشجو می‌تواند هم در برنامه تحصیلی اراسموس و هم در برنامه کارآموزی اراسموس شرکت کند. ملاک این است که مدت زمان کل 2 برنامه حداکثر 12 ماه باشد. به عبارت دیگر، دانشجو می‌تواند حداکثر 12 ماه در محدوده برنامه‌های اراسموس پلاس کمک هزینه دریافت کند. اگر دانشجو نیازی به کمک هزینه نداشته باشد، می‌تواند با هزینه شخصی بدون محدودیت زمانی در این برنامه حضور داشته باشد.

دوره ۱۲ماهه تحصیل و کارآموزی این‌گونه است که دانشجویی که به مدت 9 ماه در اراسموس پلاس شرکت می‌کند، می‌تواند به مدت 3 ماه دوره کارآموزی را بگذراند. دوره ۱۲ماهه در دوره‌های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری به طور جداگانه در نظر گرفته می‌شود.

قوانین برنامه اراسموس پلاس ترکیه

قوانین برنامه آراسموس پلاس

دانشجویانی که در سال اول تحصیل در مقطع کارشناسی تحصیل می‌کنند، نمی‌توانند از این برنامه بهره‌مند شوند و هنگام درخواست، آن‌ها باید حداقل دانشجوی ترم دوم باشند. درخواست‌ها به طور منظم برای سال تحصیلی بعدی در نظر گرفته می‌شود، یعنی دانشجوی سال اول پذیرفته شده در طرح اراسموس پلاس، در ترم پاییز یا بهار سال دوم خود در یک دانشگاه اروپایی امکان تحصیل پیدا می‌کند. دانشجویان می‌توانند حداکثر برای یک سال تحصیلی (12 ماه) در برنامه اراسموس (چه تحصیلی و چه کارآموزی) شرکت کنند. دانشجویان باید در پایان‌ترم برنامه اراسموس به مؤسسات خود برگردند و درس‌های خود را بگذرانند.

دانشجویان شرکت‌کننده در برنامه اراسموس پلاس ملزم به ادامه پرداخت شهریه به دانشگاه مبدأ هستند ، اما این افراد همچنان واجد شرایط کمک هزینه‌های تحصیلی و مالی هستند. از جمله این کمک‌ها، کمک هزینه تبادل دانشجویی اراسموس است که از طریق آژانس ملی ترکیه ارائه زیر نظر توسط کمیسیون اروپا تأمین می‌شود. اما باید در نظر داشت که تمامی هزینه‌های دیگر مانند اسکان و مخارج روزمره از جمله هزینه رفت‌وآمد بین ترکیه و دانشگاه میزبان به عهده دانشجو است. همچنین به دانشجویان این فرصت داده می‌شود که در برنامه اراسموس بدون دریافت هیچ کمکی (با تمکن مالی شخصی) شرکت کنند.

طول مدت تحصیل با بورسیه اراسموس پلاس

دوره اراسموس پلاس ترکیه می‌تواند حداقل 3 ماه و حداکثر 12 ماه باشد. دوره‌هایی که کمتر از 3 ماه به طول می‌انجامد، در محدوده اراسموس گنجانده نشده‌اند. برنامه تبادل کارآموز اراسموس نیز می‌تواند حداقل 2 ماه و حداکثر 12 ماه به طول بینجامد. توجه داشته باشید، هنگامی که دانشجو تحصیلات خود را در سطح مقطع فعلی به پایان می‌رساند و به مقطع بالاتر می‌رود (کارشناسی به مقاطع تحصیلات تکمیلی)، امکان حضور مجدد برای حداکثر 12 ماه در این مرحله هم برای او فراهم است؛ بنابراین، امکان شرکت یک فرد برای حداکثر 36 ماه در مجموع وجود دارد.

نکات بیشتر
خوب است بدانید:

هر دانشجو در مجموع 7 روز به استثنای تعطیلات رسمی حق خروج از کشور را دارد.

چگونه بورسیه اراسموس پلاس بگیریم؟

بورسیه اراسموس پلاس به دانشجویان عضو برنامه اعطا می‌شود و برای درخواست بورسیه نیازی به اقدام جداگانه ندارند. مراحل دریافت این بورسیه به شرح زیر است؛

  1. اگر پس از احراز شرایط لازم آماده درخواست برنامه اراسموس پلاس هستید، مطمئن شوید که در دانشگاهی که می‌خواهید برای آن درخواست بدهید، رشته مورد نظر ارائه شده باشد.
  2. به یاد داشته باشید که تنها واسطه شما برای درخواست اراسموس پلاس دانشگاهتان است.
  3. اطلاعیه‌های مربوط به فرم درخواست آنلاین دانشگاه را دنبال کنید.
  4. اطمینان حاصل کنید که شرایط لازم برای درخواست برنامه را دارید.
  5. مهلت درخواست معمولاً بین دسامبر و ژانویه است، اما توصیه می‌شود که پیش از اقدام، تاریخ‌ها چک شوند.
  6. پس از درخواست آنلاین منتظر اطلاعیه‌های آزمون زبان باشید.
  7. پس از اعلام نتایج آزمون، وضعیت رتبه خود را در لیست ارزیابی کنید.
  8. از میان مؤسساتی که دانشگاه با آنها قرارداد دارد، محل تحصیل و کشور مورد نظر خود را انتخاب کنید.
  9. مشاور دانشگاه شما با مؤسسه‌ای که برای آن درخواست دادید، تماس خواهد گرفت و در صورت تأیید نامه پذیرش توسط مؤسسه ارسال می‌شود.
  10. باید فرم توافق‌نامه اراسموس پلاس را پر و یک دوره را انتخاب کنید.
  11. فرم توافق‌نامه باید به امضای مقامات هر دو مؤسسه مبدأ و مقصد باید برسد.
  12. مدارک مورد نیاز برای قرار گرفتن در برنامه اراسموس پلاس را باید ارائه دهید.

کمک های مالی اراسموس پلاس را چگونه دریافت کنیم؟

مشاوره شرکت در طرح اراسموس پلاس

کمک هزینه‌ها بر اساس تاریخ‌های نوشته شده در دعوت‌نامه‌های ارسال شده به دانشجویان از دانشگاه‌هایی که آنها حق تحصیل در خارج از کشور را دارند، داده می‌شود. این تاریخ‌ها از کشوری به کشور دیگر و از دانشگاهی به دانشگاه دیگر متفاوت است و پیش‌پرداخت آن 80 درصد کل هزینه است. پرداخت نهایی پس از اتمام دوره تحصیلی دانشجویان صورت می‌گیرد. به این ترتیب پرداخت نهایی بعد از ارائه نامه تأییدیه‌ای که در هنگام بازگشت دانشجویان دریافت می‌کنند و تاریخ دوره‌ها دقیقاً در آن آورده شده است، انجام می‌شود.

برنامه های آموزشی اراسموس پلاس

فعالیت‌هایی که می‌توانید به‌عنوان یک فرد در محدوده برنامه “Erasmus Plus” بهره ببرید عبارت‌اند از:

  • فعالیت‌های داوطلبانه
  • تبادل دانشجو در برنامه‌های آموزشی
  • تبادل کارآموزان جوان؛ آموزش و شبکه‌سازی
  • برگزاری سمینار

اهداف بورس تبادل دانشجو اتحادیه اروپا

بورس تبادل دانشجو اتحادیه اروپا به منظور ارائه فرصت تحصیلی بین‌المللی به دانشجویان و افزایش همکاری بین کشورها ایجاد شد. علاوه بر برنامه‌های تبادل آکادمیک و تبادل جوانان، بورس تبادل دانشجو، پروژه‌های همکاری در زمینه کارآموزی، تجاری و ورزشی را نیز شامل می‌شود. هدف کلی بورسیه اراسموس پلاس حمایت از رشد آموزشی، حرفه‌ای و شخصی افراد در اروپا است که در نهایت به رشد پایدار، اشتغال‌زایی و انسجام اجتماعی کمک می‌کند. از دیگر اهداف این برنامه عبارت‌اند از:

  • ارتقای سطح افراد و گروه‌ها در زمینه‌های یادگیری، همکاری، خلاقیت و نوآوری در سطح سازمانی و سیاست‌گذاری در زمینه آموزش و پرورش
  • تقویت فرصت‌های یادگیری غیررسمی و مشارکت فعال در بین جوانان
  • تقویت فرصت‌های یادگیری و مشارکت کارکنان در بخش‌های آموزشی و ورزشی

شرایط تحصیل دانشجویان با بورسیه اراسموس پلاس

همان‌طور که قبلاً اشاره کردیم، برای رفتن به خارج از کشور با طرح اراسموس پلاس، پیش‌نیازهایی وجود دارد که باید آن‌ها را داشته باشید. البته قبل از هر چیز نباید فراموش کرد که سطح موفقیت تحصیلی و تسلط زبان 50 درصد شرایط برنامه اراسموس پلاس را تحت تأثیر خود قرار می‌دهد. سایر شرایط را به اختصار به شرح زیر است:

  • تکمیل سال اول تحصیل در مقطع کارشناسی یا کارشناسی ارشد
  • حداقل معدل 2 از 4 برای دانشجویان مقطع کارشناسی
  • حداقل معدل 2.5 از 4 برای دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری
  • حداقل نمره 70 از آزمون‌های مهارت زبان خارجی مانند تافل یا آیلتس

مدارک لازم برای ثبت نام بورسیه اراسموس پلاس

اصولاً مدارک درخواستی برای ثبت نام در بورسیه اراسموس پلاس ممکن است از دانشگاهی به دانشگاه دیگر متفاوت باشد. به همین دلیل می‌توانید دقیق‌ترین اطلاعات را از امور دانشجویی دانشگاه و یا قسمت اطلاعیه‌ها در سایت بیابید. اما به‌طورکلی، مدارک شامل موارد زیر است:

  • کپی برگه پذیرش
  • کپی امضا شده از توافق‌نامه آموزشی
  • یک قطعه عکس
  • کپی از گذرنامه
  • کپی از بیمه درمانی و ویزا
  • کپی از دفترچه حساب بانکی پس از ارسال مدارک

مزایای برنامه اراسموس پلاس برای دانشجویان

مزایای تحصیل با بورسه اراسموس +

در این قسمت به برخی از مهم‌ترین مزایای شرکت در برنامه اراسموس پلاس ترکیه اشاره می‌کنیم:

  • شرکت در برنامه اراسموس پلاس فرصت کار و زندگی در کشورهای اروپایی را فراهم می‌کند.
  • افزایش مهارت‌های ارتباطی، زبانی و بین فرهنگی خود که تأثیر بسزایی در آینده حرفه‌ای فرد دارد.
  • افزایش فرصت‌های استخدامی در شرکت‌های معتبر بین‌المللی
  • حمایت مالی در طول ترم تحصیلی فرد در خارج از کشور
  • دسترسی به دانشگاه‌های پژوهشی و سطح بالا
  • شبکه‌سازی و گسترش روابط دوستانه و حرفه‌ای

کشورهای عضو برنامه اراسموس پلاس

در این قسمت کلیه کشورهایی که برنامه بورس تبادل دانشجو اتحادیه اروپا مشارکت دارند را نام می‌بریم:

  • کشورهای عضو اتحادیه اروپا: آلمان، اتریش، بلژیک، بلغارستان، جمهوری چک، دانمارک، استونی، فنلاند، فرانسه، قبرس، کرواسی، هلند، بریتانیا، ایرلند، اسپانیا، سوئد، ایتالیا، لتونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، مجارستان، مالت، لهستان، پرتغال، رومانی، اسلواکی، اسلوونی، یونان
  • کشورهای خارج از اتحادیه اروپا: انگلستان، نروژ، ایسلند، لیختن اشتاین، سوئیس، مقدونیه و ترکیه
  • کشورهای ثالث: آلبانی، بوسنی و هرزگوین، کوزوو، جمهوری مونته نگرو، صربستان، ارمنستان، آذربایجان، بلاروس، گرجستان، مولداوی، اوکراین، روسیه، الجزایر، مصر، اسرائیل، اردن، لبنان، لیبی، مراکش، فلسطین، سوریه و تونس

فهرست دانشگاه های طرف قرارداد اراسموس پلاس

می‌توان گفت اکثر دانشگاه‌ های ترکیه، اعم از دولتی و خصوصی، در برنامه اراسموس پلاس عضویت دارند که ما در اینجا به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم؛

  1. دانشگاه استانبول
  2. دانشگاه آنکارا
  3. دانشگاه حاجت تپه
  4. دانشگاه آتیلیم
  5. دانشگاه فنی خاورمیانه
  6. دانشگاه بوغازایچی
  7. دانشگاه اژه
  8. دانشگاه مدیپول
  9. دانشگاه اوسکودار
  10. دانشگاه استانبول فنی
  11. دانشگاه یلدیز
  12. دانشگاه یدی تپه
  13. دانشگاه باغچه شهیر
  14. دانشگاه فاتیح
  15. دانشگاه کوچ
  16. دانشگاه مال تپه
  17. دانشگاه بیکنت
  18. دانشگاه معمار سینان
  19. دانشگاه مارمارا
  20. دانشگاه آجی بادم
  21. دانشگاه اوسکودار
  22. دانشگاه استانبول مدنیت
  23. دانشگاه بیکوز
  24. دانشگاه یرمی دوکوز مایس
  25. دانشگاه ینی یوزیل
  26. دانشگاه ایستینیه
  27. دانشگاه ایشیک
  28. دانشگاه آلتین باش
  29. دانشگاه آناتولی
  30. دانشگاه قاضی
  31. دانشگاه پاموک کاله
  32. دانشگاه سلجوق
  33. دانشگاه اون دوکوز مایس
  34. دانشگاه آکدنیز
  35. دانشگاه ساکاریا
  36. دانشگاه کوجاایلی
  37. دانشگاه بیلکنت

مدرک پایان دوره اراسموس پلاس

قبل از تکمیل برنامه اراسموس پلاس ترکیه و بازگشت به آن کشور، باید گواهی شرکت در این برنامه را از مؤسسه‌ای که رفته‌اید دریافت کنید. همچنین ریزنمرات را هنگام بازگشت باید به دفتر روابط خارجی دانشگاه بدهید. به‌طورکلی ممکن است زمانی که 20 درصد از کمک هزینه اراسموس پلاس را دریافت می‌کنید به این اسناد نیاز داشته باشید.

شرایط اراسموس پلاس برای دانشجویان دو رشته‌ای

دانشجویان می‌توانند با هر یک از رشته‌های خود در برنامه تبادل دانشجویی اراسموس پلاس شرکت کنند ولی آن‌ها نمی‌توانند به عنوان بخشی از برنامه فرعی (مینور) خود به برنامه تبادل بروند. تنها زمانی مجاز هستند که مشغول تحصیل در برنامه دو رشته اصلی (ماژور) باشند.

جمع بندی

سعی کردیم در قالب یک مقاله کلیه اطلاعاتی که باید هر دانشجویی در خصوص، برنامه اراسموس پلاس ترکیه بداند را جمع‌آوری کنیم. این برنامه زیر نظر اتحادیه اروپا قرار دارد که از طریق آن دانشجویان داوطلب می‌توانند بخشی از تحصیل خود را در کشورهای اروپایی و یا برخی دیگر از کشورهای جهان بگذرانند. همچنین برنامه اراسموس پلاس امکان دوره‌های کارآموزی را در اختیار دانشجویان قرار می‌دهد.

سؤالات متداول کاربران درباره برنامه اراسموس پلاس

در کشورهایی اروپایی و برخی دیگر از کشورهای جهان که در بخش مربوطه آن‌ها را نام بردیم.
بله. شما از طریق این برنامه فرصت کارآموزی در شرکت‌های بین‌المللی را دارید که اطلاعات آن در بخش مربوطه توضیح داده شده است.
حداقل 3 ماه و حداکثر 12 ماه برای مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری.
بله. شما می‎توانید از طریق دانشگاه خود برای دریافت بورسیه اقدام کنید که در همین مقاله توضیح داده شده است.
Telegram WhatsApp Twitter
دیدگاهتان را بنویسید

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://artanburstap.com/?p=18773
آرتان بورس تاپ تمایل دارید از جدیدترین ظرفیت ها و فرصت های مهاجرتی باخبر شوید.
نه بعدا
بله حتما