logo
تحصیل رشته فیزیک ترکیه

فیزیک در ترکیه

آنچه در این مقاله خواهید خواند

یکی از رشته‌های شاخه علوم ریاضی رشته فیزیک است که با توجه به گرایش‌های کاربردی خود در مقاطع فوق‌لیسانس و دکترا از اهمیت بالایی برخوردار است. با پیشرفت تکنولوژی و نیاز به تجهیزات نیاز به رشته فیزیک برای حل این مسائل بسیار احساس می‌شود. از این رو دانشگا‌ه‌های بسیاری از کشور‌های جهان این رشته را در مقاطع تحصیلی کارشناسی تا دکترا ارائه می‌دهند. یکی از این کشور‌ها، کشور ترکیه است. برای تحصیل رشته فیزیک در ترکیه دانشگا‌ه‌های مختلفی وجود دارند. می‌توان به عنوان بهترین دانشگاه ترکیه برای تحصیل در رشته فیزیک دانشگاه بغاز ایچی را معرفی کرد که در پایتخت این کشور قرار دارد.

دانش‌اموزانی که مدرک دیپلم دارند یا دارای مدرک لیسانس هستند با داشتن مدرک مناسب می‌توانند درخواست ورود به این دانشگا‌ه‌ها را بدهند. ادامه تحصیل در ترکیه با مدرک لیسانس رویای خیلی هاست که با یک مشاور درست به سادگی محقق می شود. در ادامه این مطلب اطلاعات لازم درباره مدارک و شرایط لازم برای تحصیل در رشته فیزیک بیان شده اند.

شرایط تحصیل رشته فیزیک در ترکیه

برای تحصیل در رشته فیزیک در یکی از دانشگاه‌های ترکیه مانند هزاران رشته دیگر شرایط خاصی وجود دارد که در ادامه به بیان برخی از آنها می‌پردازیم. دانشجوی رشته فیزیک در مرحله اول یعنی کارشناسی بطور پایه‌ایی با رشته فیزیک اشنا می‌شود. صرفا اموری ابتدایی از این رشته با مجموعه اعداد و قانون‌هایی که به کمک آن‌ها می‌توان پدیده‌های این جهان را بهتر درک کرد. با ادامه تحصیل در این رشته می‌توان گرایش‌های متفاوت‌تری را در مقطع فوق‌لیسانس و دکترا انتخاب کرد. بطور کل با توجه به اهمیت این رشته شرایط کاری نیز در همان کشور یا کشور‌های خارجی وجود خواهد داشت. معمولا دانشجویانی که مدرک رشته فیزیک خود را از این دانشگاه دریافت می‌کنند در بخش‌های مختلفی می‌توانند مشغول به کار شوند. مهم ترین نکات تحصیل در این رشته در ترکیه:

  • افرادی که قصد ادامه تحصیل در رشته فیزیک را دارند باید مدرک دیپلم با معدل خیلی خوبی را دارا باشند. تمامی نمرات مربوط به فیزیک و شیمی و ریاضیات انها به طور کامل بررسی می‌شود و افرادی که سطح بالاتری از نمرات را داشته باشند امتیاز بیشتری نیز خواهند داشت.
  • دانشجویانی که برای تحصیل در رشته فیزیک پذیرفته شده اند می‌توانند پس از ورود به دانشگاه طی ۸ ترم یا چهار سال مدرک کارشناسی خود را دریافت کنند.
  • برخی از دانشجویان متقاضی دریافت بورسیه ترکیه از این دانشگا‌ه‌ها هستند. برای دریافت بورسیه بهتر است علاوه بر معدل بالا رزومه مناسبی نیز در اختیار داشته باشید. هر گونه فعالیت علمی به همراه مدرک زبان می‌تواند در دریافت بورسیه موثر باشد.

معمولا زبانی که دانشگاه‌های ترکیه در ان تدریس می‌کنند انگلیسی است اما به زبان ترکی یا زبان‌های دیگر نیز تدریس می‌شود. یک فیزیکدان می‌تواند درامد خیلی خوبی با توجه به مقطع تحصیلی خود داشته باشد. از حدود هشت هزار لیر تا بیست و پنج هزار لیر متوسط درامد یک فیزیکدان ماهر در رشته خود است. در بسیاری از دانشگاه‌های ترکیه هم به صورت عملی و هم نظری شرایط تحصیل رشته فیزیک در ترکیه وجود دارد. با وجود ۲۸ رشته مختلف فیزیک در مقطع کارشناسی، و دو سال آموزش و تحقیق در مقطع فوق‌لیسانس و همچنین همکاری‌های مختلف در زمینه‌های تز دکترا و پایان نامه امکان موفقیت در این رشته خاص زیاد خواهد بود.

شرایط تحصیل رشته فیزیک به گونه‌ایی است که دانشگا‌ه‌های بزرگ ترکیه با ایجاد مراکز تحقیقاتی و عملی و آموزش‌های عالی راه را برای فیزیکدانان جوانی که به تازگی فارغ‌التحصیل شده اند باز می‌کنند. البته برای تحصیل بحث هزینه نیز مطرح است که در ادامه درباره این موضوع به بحث خواهیم پرداخت‌.

ثبت نام فیزیک در ترکیه

مدارک لازم برای ثبت نام رشته فیزیک در ترکیه

برای ثبت نام رشته فیزیک در ترکیه دانش‌آموزان باید ابتدا مدارک دبیرستان خود را به همراه مدرک دیپلم و ریزنمرات بخصوص نمرات فیزیک و ریاضی که در سطح o و A قرار دارد، گواهی زبان انگلیسی خود را به همراه کپی و اسکن پاسپورت برای دانشگاه مورد نظر بفرستند.  البته می‌توان هنگام ارسال مدارک از مدرک زبان ترکی نیز استفاده کرد و این بسته به انتخاب خود دانش‌اموز به شکل دلخواه است‌.

برای ورود به مقطع کارشناسی ارشد در رشته فیزیک نیز حتما باید مدرک کارشناسی و مدرک دیپلم و نمرات ریاضی و فیزیک در همان سطح قبلی، کپی پاسپورت و مدرک زبان برای دانشگاه فرستاده شود. و سطح دکترا نیز شامل تمام مدارک قبلی بعلاوه مدرک کارشناسی ارشد است.

بنابراین در مجموع مدارک هویتی زیر باید هنگام ثبت نام ارسال شود:

  • کپی و اسکن مدرک دیپلم و نمرات ریاضی و فیزیک
  • کپی و اسکن پاسپورت
  • کپی و اسکن مدرک کارشناسی( برای متقاضیان فوق لیسانس)
  • کپی و اسکن مدرک کارشناسی ارشد( برای متقاضیان دکترا)
  • مدرک زبان ترکی یا انگلیسی
  • توصیه نامه
  • انگیزه نامه
  • و هر موفقیت و گواهی دیگری که می‌تواند در تسریع روند بررسی ثبت نام شما تاثیر بگذارد بهتر است درمتن رزومه قرار گیرد. در این بین برخی موارد حتما نیاز به ارسال ندارند اما وجود انها می‌تواند باعث تقویت بهتر رزومه ارسالی شما شود.
نکات بیشتر
راستی:

هنگام تحصیل رشته فیزیک دانشگاه آنکارا در ترکیه، با استفاده از بورسیه‌های این دانشگاه میزان هزینه تحصیل بسیار کم خواهد شد.

هزینه تحصیل فیزیک در ترکیه

مقدار دقیق هزینه ماهانه یا سالانه هر دانشجو رشته فیزیک در ترکیه به عوامل مختلفی مثل دانشگاه محل تحصیل، شهر محل تحصیل، مخارج جزیی زندگی، هزینه رفت و امد، هزینه تحصیل، هزینه محل زندگی و بسیاری از موارد دیگر وابسته است که همین موضوع باعث می‌شود که هزینه یک دانشجو در یکی از شهرهای ترکیه با هزینه دانشجوی دیگر متفاوت باشد. اما با این همه می‌توان یک مقدار متوسط برای هزینه ماهیانه دانشجو بیان کرد. به طور تقریبی میانگین شهریه دانشگاه‌هایی که در ترکیه وجود دارند در حدود دوهزار و پانصد یورو است. معمولا هزینه تحصیل در دانشگا‌ه‌های شهر استانبول بیشتر از سایر شهر‌های این کشور است. اما این در حالی است که میزان امکانات این شهر نیز بهتر است.

نکته مهم:در شهر استانبول حدود شش دانشگاه با رشته فیزیک وجود دارد و تعداد ان در شهرهای دیگر کمتر از چهار عدد است. اگر از هزینه شهریه دانشگاه فاکتور بگیریم، هزینه یک زندگی معمولی و کم خرج برای دانشجو زیر هزار دلار است. این در حالی است که یک دانشجو با زندگی و مخارج تقریبا خوب در ترکیه نزدیک دو هزار دلار هزینه خواهد داشت. بنا براین یک دانشجو با ۸۰۰ دلار و دانشجویی دیگر با ۱۸۰۰ دلار هر دو با برنامه ریزی قادر به سکونت در این کشور خواهند بود.

هزینه اجاره خانه و خابگاه، هزینه های خوراک و پوشاکو حمل و نقل و سایر هزینه های تحصیل در ترکیه از جمله شهریه، لوازم تحریر، کتاب و .. نسبت به دیگر کشورهای اروپایی و همچنین امریکا کمتر است. میانگین شهریه چند دانشگاه شهرهای مختلف طبق جدول زیر:

نام دانشگاه  شهر شهریه رشته فیزیک
استانبول استانبول 30.000 لیر
اژه ازمیر 29.090 لیر
چوکوروا آدانا 13.700 لیر
یدی تپه استانبول 19.000 دلار
کوچ استانبول 21.500 دلار

شرایط اخذ ویزای دانشجویان رشته فیزیک ترکیه

افرادی که قصد دارند بیشتر از سه ماه در ترکیه اقامت داشته باشند، حتما باید پس از سکونت اولیه در ترکیه برای گرفتن اقامت دوازده ماهه درخواست دهند. این افراد برای اینکه با رفت و امد و ورود و خروج به ترکیه مشکلی نداشته باشند باید قبل از ورود درخواست ویزا بدهند. جدیدترین مسیر دریافت ویزای کشور ترکیه به این صورت است : ابتدا دانشجو باید از دانشگاه مورد نظر پذیرش در رشته فیزیک دریافت کند، سپس با مراجعه و دریافت وقت سفارت مدارک لازم را ارائه میدهد. در مرحله بعد ویزا به شخص داده شده و فرد مطابق با زمان سکونت درخواست اقامت می‌کند.

مدارک لازم برای دریافت ویزای دانشجویی به صورت زیر است:

  • برگه ای شامل درخواست ویزای تحصیلی با امضای دانشجو
  • پاسپورت
  • دو قطعه عکس سه در چهار
  • گواهی پذیرش ترکیه
  • برگه بیمه مسافرت
  • دو عدد بلیط برای مسیر رفت و بازگشت
  • گواهی تمکن مالی
  • مدرک تحصیلاتی دوره‌های قبل
  • مدرک محل سکونت در ترکیه
  •  رسید پرداخت هزینه ویزا

دانشگاه‌های رشته فیزیک در ترکیه

دانشگاه‌های مختلفی برای تحصیل رشته فیزیک در ترکیه وجود دارند که می‌توان در رشته‌های مختلفی مثل فیزیک مهندسی، اختر فیزیک، فیزیک شیمی، هواشناسی، فیزیک اتمی، ژئو فیزیک، ترمودینامیک  و…. در آن تحصیل کرد. برای تحصیل در این گرایش‌ها دانشگاه‌های خوبی مثل دانشگاه بغازیچی در استانبول با بالاترین رنکینگ و امتیاز ۷۶ و سپس دانشگاه فنی خاورمیانه در رده دوم با امتیاز ۶۵.۴ و سومین دانشگاه برتر نیز دانشگاه انکارا است که با امتیاز ۶۵.۳ بهترین امکانات را در اختیار دانشجو قرار می‌دهد.

کار فیزیک در ترکیه

بازار کار رشته فیزیک در ترکیه

علم فیزیک یک علم کاملا فراگیر و گسترده است که ناخود آگاه با علوم دیگر در ارتباط است. بنابراین ورود به این رشته و همچنین موفقیت و تحصیلات عالیه در آن می‌تواند همراه با علم ثروت زیادی را نصیب فیزیکدان کند. درصد کاریابی پس از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه‌های معتبر این رشته بسیار مناسب است و در صورت تلاش هم درامد و هم موفقیت‌های زیادی برای دانشجو بوجود خواهد امد.

محل کار فیزیکدانان می‌تواند شرکت‌ها و صنایع، کارخانه‌ها و مراکز تحقیقاتی و علمی و پژوهشی، دانشگاه‌ها و مراکز دیگر اموزشی، ازمایشگاه ها و هواشناسی باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر صفحه شرایط کار در ترکیه را بخوانید و هر تمامی سوالات خود را از مشاوران ما بپرسید.

درامد رشته فیزیک در ترکیه

فارغ‌التحصیلان رشته فیزیک در ترکیه می‌توانند در بهترین مراکز تحقیقاتی مشغول به کار شوند یا مسیری دیگر را در پیش گیرند.  میانگین درامد حداقل از ۸۰۰۰ تا ۲۶۰۰۰ لیر برای فیزیکدانان خواهد بود که البته در کشورهای دیگر نیز فیزیکدانان از ۶۰ تا ۸۰ هزار دلار درامد دارند و نشان‌دهنده این است که رشته فیزیک از موقعیت کاری خوبی برخوردار است.

سخن پایانی

علم فیزیک یک علم کهن و بزرگ است که تحصیل در آن علاوه بر موفقیت اینده‌ایی وسیع را پیش روی شخص ایجاد خواهد کرد. بنابراین بهتر است با تمرکز بر محل تحصیل و انتخاب یک گزینه درست تحصیلی که از امکانات کافی برخوردار باشد و تلاش بی وقفه بهترین دستاورها را نصیب خود کنید.

Telegram WhatsApp Twitter
دیدگاهتان را بنویسید

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://artanburstap.com/?p=6903
آرتان بورس تاپ تمایل دارید از جدیدترین ظرفیت ها و فرصت های مهاجرتی باخبر شوید.
نه بعدا
بله حتما