logo
اخذ اقامت بعد از تحصیل در ترکیه

اقامت بعد از تحصیل در ترکیه

آنچه در این مقاله خواهید خواند

اخذ اقامت بعد از تحصیل در ترکیه یکی از موضوعات حائز اهمیت و در عین حال جذاب برای دانشجویانی است که این کشور را به عنوان مقصد تحصیلی خود انتخاب کرده‌اند. سالانه افراد زیادی دانشگاه‌های ترکیه را به دلیل شهریه مناسب، کیفیت آموزشی عالی و مدرک معتبر برای تحصیل انتخاب می‌کنند؛ اما سؤالی که به ذهن می‌رسد این است: چرا باید بعد از تحصیل در ترکیه اقامت دائم آن را دریافت کرد؟ این نوع اقامت به شما امکان می‌دهد در ترکیه زندگی کرده و از تمام حقوق و مزایای شهروندی آن بهره‌مند شوید. علاوه بر این زندگی در ترکیه راهی ساده برای دریافت اقامت کشورهای اروپایی است.

در این مقاله از آرتان بورس تاپ، روش‌های اخذ اقامت دائم پس از تحصیل در ترکیه را معرفی می‌کنیم و همچنین شرایط مورد نیاز و مدارک لازم برای درخواست این نوع اقامت را بررسی خواهیم کرد.

روش های اخذ اقامت بعد از تحصیل در ترکیه

چنانچه تحصیلات عالی خود را در دانشگاه‌های ترکیه به پایان رسانده باشید به چندین روش می‌توانید برای اخذ اقامت این کشور اقدام کنید. در ادامه هر یک از راه‌های دریافت اقامت پس از تحصیل در ترکیه را به طور کامل توضیح خواهیم داد.

تبدیل ویزای دانشجویی به ویزای کاری

اگر قصد اقامت در ترکیه به منظور ادامه تحصیل را داشته باشید نیاز به ویزای دانشجویی دارید. مدت اعتبار این ویزا بعد از اتمام دوره آموزشی شما به پایان خواهد رسید. در این صورت تبدیل ویزای دانشجویی به ویزای کاری می‌تواند راهی برای اخذ اقامت ترکیه باشد. به این منظور بعد از گذشت 6 ماه از فارغ‌التحصیلی می‌توانید برای اخذ اقامت کوتاه مدت این کشور که حداکثر می‌تواند یک سال به طول بینجامد، اقدام کنید. توجه داشته باشید که برای اخذ ویزای کاری، موقعیت شغلی که قصد انجام آن را در ترکیه دارید ارزیابی خواهد شد و در صورت تأیید اجازه کار در این کشور را خواهید داشت. به طور مثال برای انجام امور مربوط به مهندسی لازم است مدارک دانشگاهی خود را به سازمان مربوطه ارائه دهید. لازم به ذکر است که افراد خارجی بیشتر درخواست کار در حوزه‌های فروش، درمانگری، ورزش و ماساژ می‌دهند.

دریافت اقامت بعد از تحصیل از طریق سرمایه گذاری

دریافت اقامت از طریق سرمایه گذاری

اقامت دائم و همچنین شهروندی ترکیه را می‌توانید از طریق وارد کردن مبلغ هنگفتی پول به صورت دلار یا لیر به این کشور دریافت کنید. به بیان دیگر سرمایه گذاری یکی دیگر از راه‌های اخذ اقامت ترکیه است که می‌توانید به روش‌های زیر آن را انجام دهید:

  1. خرید یا پیش خرید ملک به ارزش 400 هزار دلار آمریکا
  2. کارآفرینی در ترکیه برای حداقل 50 نفر نیروی انسانی
  3. داشتن حداقل 500 هزار دلار آمریکا در یکی از بانک‌های معتبر ترکیه
  4. خرید سهام از صندوق سرمایه گذاری مستغلات ترکیه به ارزش 500 هزار دلار
  5. داشتن اموال مسکونی غیر منقول به ارزش 75 هزار دلار و استفاده از آن در همین جهت. (عدم استفاده از ملک مسکونی به عنوان ملک اداری و…)

دریافت اقامت خانوادگی

یکی دیگر از راه‌های اقامت دائم بعد از تحصیل در ترکیه، اقامت خانوادگی این کشور است که پس از ازدواج با یکی از شهروندان ترکیه می‌توان برای دریافت آن اقدام کرد. این نوع اقامت شامل اتباع ترکیه، دارندگان حمایت ثانویه، خارجی‌ها و پناهندگان دارای مجوز می‌شود. اخذ اقامت خانوادگی ترکیه مستلزم داشتن شرایط زیر است:

  1. کل درآمد خانواده باید حداقل به اندازه دستمزد اعلام شده از سوی وزارت کار باشد. سهم هر یک از اعضای خانواده نباید کمتر از یک سوم دستمزد فرد درخواست کننده باشد.
  2. لازم است مسکن مطابق با شرایط بهداشتی و ایمنی با توجه به جمعیت خانواده تأمین شود.
  3. همه افراد خانواده باید بیمه شوند.
  4. داشتن حق اقامت حداقل 1 ساله در ترکیه (این شرط برای کسانی که با یک شهروند ترکیه ازدواج کرده‌اند الزامی نیست)
  5. نام‌نویسی در سامانه ثبت آدرس.
نکات بیشتر
خوب است بدانید:

بعد از اتمام دوره تحصیل در ترکیه با تمدید ویزای کاری، دانشجویی یا سرمایه گذاری خود به مدت 8 سال می‌توانید برای اقامت دائم این کشور اقدام کرده و بعد از گذراندن مدت زمان قانونی، شهروندی ترکیه را دریافت کنید.

شرایط اخذ اقامت پس از تحصیل در ترکیه

شرایط اخذ اقامت پس از تحصیل در ترکیه برای دانشجویان

در بخش قبل خواندید که برای اخذ اقامت پس از تحصیل در ترکیه می‌توانید سرمایه گذاری کنید، با یکی از شهروندان این کشور ازدواج کرده و یا مجوز کار در ترکیه را دریافت نمایید. اکثر افراد سومین راه یعنی اخذ مجوز کار را ترجیح می‌دهند زیرا راحت‌ترین و سریع‌ترین روش اقامت دائم در ترکیه است. درخواست مجوز کار به دو صورت انجام می‌شود؛ درخواست از داخل کشور و درخواست از خارج ترکیه. در ادامه توضیح خواهیم داد که برای دریافت مجوز کار در ترکیه به هر کدام از دو روش چگونه باید عمل کرد.

برای درخواست مجوز کار جهت اقامت بعد از تحصیل در ترکیه از خارج کشور لازم است مراحل زیر طی شود:

  1. افراد باید به کنسولگری ترکیه در کشور مبدأ مراجعه کرده و با ارائه قرار داد همکاری، دعوت‌نامه و یا گواهی شراکت، درخواست اخذ مجوز کار دهند.
  2. بر اساس آیین‌نامه اجرایی قانون مجوز کار اتباع خارجی، کارفرما در ترکیه باید با ورود به آدرس سایت دولت الکترونیکی ظرف مدت 10 روز کاری فرم درخواست مجوز کار را پر کند. این فرم باید توسط کارفرما و درخواست دهنده امضا شده و به وزارت کار و تأمین اجتماعی ترکیه ارائه شود.
  3. درخواست مجوز کار مورد ارزیابی قرار گرفته و نتیجه به صورت آنلاین و کتبی اعلام خواهد شد.
  4. بعد از دریافت مجوز کار در ترکیه فرد درخواست کننده باید طی 90 روز کاری آن را به کنسولگری ترکیه در کشور مبدأ ارائه داده و همچنین تا 30 روز پس از ورود به ترکیه درخواست مجوز اقامت دهد.
  5. بعد از دریافت مجوز کار و ورود فرد خارجی به ترکیه، کارفرما باید با مراجعه به اداره تأمین اجتماعی ترکیه نسبت به بیمه کردن فرد اقدام نماید.

افراد طی مدت 6 ماه بعد از فارغ‌التحصیلی جهت دریافت مجوز کار از داخل ترکیه باید مراحل زیر را انجام دهند:

  1. افراد در ابتدا برای دریافت مجوز کار ضمن اقامت‌،‌ پس از تحصیل در ترکیه باید درخواست خود را به صورت آنلاین در سامانه csgb ثبت کرده و سپس امضا کاغذی خود را به همراه سایر مدارک مندرج در پیوست آیین‌نامه به صورت حضوری یا پستی به وزارت کار و تامین اجتماعی ترکیه بفرستند.
  2. در طول مدت اجازه اقامت کارفرما باید فرم درخواست مجوز کار را در سامانه الکترونیک دولت پر کند. این فرم لازم است که به صورت کاغذی چاپ شده و توسط کارفرما و شخص درخواست کننده امضا شود و سپس ظرف 6 روز کاری به وزارت کار و تأمین اجتماعی ترکیه ارسال شود.
  3. اتباع خارجی در صورت مثبت بودن نتیجه دریافت مجوز باید ظرف مدت حداکثر 30 روز برای دریافت اقامت کاری ترکیه اقدام کنند.
  4. پس از دریافت پروانه‌، ‌کارفرما باید با مراجعه به اداره کل استان مربوطه سازمان تأمین اجتماعی نسبت به ثبت محل کار و شروع بیمه فرد اقدام کند.
نکات بیشتر
پیشنهاد مقاله:

دریافت اقامت تحصیلی ترکیه چه شرایطی دارد؟

مدارک لازم برای اخذ اقامت پس از تحصیل در ترکیه

مدارک مورد نیاز اخذ اقامت پس از تحصیل در ترکیه

بعد از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه با ارائه مدارکی که در این بخش نام می‌بریم می‌توانید برای دریافت اقامت دائم بعد از تحصیل در ترکیه اقدام کنید. در نظر داشته باشید با توجه به نوع اقامتی که درخواست می‌دهید مدارک متفاوتی از شما درخواست می‌شود.

اگر درخواست اقامت شما از نوع کاری باشد، مستلزم ارائه مدارک زیر هستید:

  • مجوز اقامت کوتاه مدت (حداقل 6 ماه)
  • کپی پاسپورت به همراه ترجمه ترکی آن
  • عکس بیومتریک با پس زمینه سفید
  • مدرک دیپلم و سایر مدارک دانشگاهی

همچنین کارفرمای شما برای درخواست مجوز استخدام نیاز به ارائه مدارک زیر دارد:

  • اطلاعات دقیق و آدرس محل کار به همراه امضای الکترونیکی
  • قرارداد کاری امضا شده توسط کارمند و کارفرما
  • سند فعالیت جاری شرکت

اگر درخواست اقامت برای سرمایه گذاری در ترکیه را دارید باید با در دست داشتن مدارک زیر اقدام کنید:

  • مدارک هویتی اخذ شده از کشور مبدأ
  • پر کردن فرم درخواست اقامت
  • در صورت متأهل بودن، مدارک هویتی همسر فرد درخواست می‌شود.
  • در صورت داشتن فرزند زیر 18 سال ارائه مدارک هویتی فرزند الزامی است.
  • در صورت متأهل بودن، فرد باید گواهی ازدواج خود را ارائه دهد.
  • اگر متقاضی طلاق گرفته باشد، سند رسمی مبنی بر اثبات این موضوع درخواست می‌شود.
  • مجوز اقامت یا ویزای توریستی صادر شده برای درخواست‌کننده
  • درصورتی‌که همسر یا سایر بستگان متقاضی، شهروند ترکیه باشند، فتوکپی شناسنامه و اطلاعات اقامت خواسته می‌شود.
  • مدارک یا رسید بانکی مبلغ پرداختی جهت انجام سرمایه‌گذاری

توجه داشته باشید در صورتی که سرمایه‌گذاری از نوع خرید ملک باشد ارائه مدارک زیر برای درخواست اقامت کوتاه مدت ترکیه الزامی است:

  • فرم درخواست مطابق با نوع اقامت
  • اصل و کپی پاسپورت
  • 4 قطعه عکس بیومتریک (عکسی که در 6 ماه گذشته گرفته شده باشد)
  • بیمه نامه درمانی معتبر برای پوشش مدت زمان اقامت
  • سند ملک خریداری شده
  • رسید بانکی مبنی بر پرداخت هزینه درخواست اقامت

هزینه دریافت اقامت پس از تحصیل در ترکیه

هزینه دریافت اقامت بعد از تحصیل در ترکیه به عوامل مختلفی بستگی دارد که در این بخش به آن‌ها اشاره می‌کنیم. در نظر داشته باشید که هر یک از این مبالغ در گذر زمان ممکن است تغییر کنند اما می‌توان گفت در سال 2023 که این مطلب نوشته شده است هزینه اقامت ترکیه به شرح زیر است:

  • 1040 لیر برای هزینه اجازه اقامت
  • هزینه بیمه درمانی با توجه به سن متقاضی اقامت بین 500 تا 1750 لیر متغیر است.
  • 450 لیر هزینه دفتر اسناد رسمی و ترجمه
  • 23 لیر هزینه تأیید آپوستیل به ازای هر صفحه

مدت زمان دریافت اقامت پس از تحصیل در ترکیه

زمان دریافت اقامت پس از تحصیل در ترکیه

در صورت اتمام مدت زمان اقامت بعد از تحصیل در ترکیه لازم است برای ماندن در این کشور اقامت خود را تمدید نمایید. افراد دارای مجوز که اقامت کاری دارند بایستی حداقل 60 روز قبل از به پایان رسیدن مدت زمان اقامت خود، درخواست تمدید آن را دهند.

چگونه پس از تحصیل در اقامت ترکیه را بگیریم؟

با توجه به آنچه که تابه‌حال گفتیم، برای دریافت اقامت پس از تحصیل در ترکیه باید بعد از تعیین نوع اقامت مدارک لازم را آماده کرده و درخواست خود را ثبت نمایید. می‌دانیم که داشتن یک راهنمای کاربلد در این مسیر کمک بسیاری برایتان خواهد کرد. به همین جهت با اطمینان به شما قول می‌دهیم که آرتان بورس تاپ بهترین راهنمای شما برای دریافت اقامت در ترکیه خواهد بود. کافیست با مشاوران ما تماس گرفته و سؤالات خود را با آن‌ها در میان بگذارید.

جمع بندی

در این مطلب خواندید که سه روش مرسوم برای گرفتن اقامت بعد از تحصیل در ترکیه وجود دارد. اگر تصمیم دارید به عنوان یک فارغ‌التحصیل در این کشور به کار بپردازید، می‌توانید ویزای دانشجویی خود را به ویزای کاری تبدیل کنید. همچنین، اقامت دائم ترکیه را می‌توانید از طریق سرمایه‌گذاری در این کشور به دست آورید. خرید ملک، کارآفرینی، سرمایه‌گذاری مالی در بانک‌های ترکیه، خرید سهام و داشتن اموال مسکونی غیر منقول از انواع سرمایه گذاری در ترکیه به شمار می‌رود. اقامت خانوادگی را هم در صورت ازدواج با یک شهروند ترکیه می‌توانید دریافت کنید.

در هر سه حالت، داشتن شرایط لازم و فراهم کردن مدارک درخواستی از اهمیت زیادی برخوردار است که در مقاله فوق به طور مفصل در این خصوص صحبت کردیم. شما می‌توانید سؤالات خود را از کارشناسان مهاجرت در هلدینگ بین المللی آرتان بورس تاپ بپرسید.

سوالات متداول:

حداکثر تا 10 روز بعد از اتمام دوره آموزشی از دانشگاه فرصت درخواست اخذ اقامت بعد از تحصیل در ترکیه دارید.
ویزای کاری برای بار اول تا یک سال اعتبار دارد، سپس به مدت سه سال تمدید و بار سوم به مدت 6 سال تمدید می‌شود.
بله. شما می‌توانید حین تحصیل در ترکیه برای دریافت مجوز کار در این کشور درخواست دهید.
این موضوع بسته به نوع اقامت شما می‌تواند متفاوت باشد. به طور مثال بعد از 8 سال کار در ترکیه می‌توانید اقامت دائم آن را دریافت کنید. شهروندی ترکیه برای افرادی که در این کشور سرمایه گذاری می‌کنند زودتر صادر می‌شود.
Telegram WhatsApp Twitter
دیدگاهتان را بنویسید

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://artanburstap.com/?p=29955
آرتان بورس تاپ تمایل دارید از جدیدترین ظرفیت ها و فرصت های مهاجرتی باخبر شوید.
نه بعدا
بله حتما