تحصیل در رشتههای پزشکی در دانشگاههای پزشکی ترکیه به دلایل زیادی از جذابیتهای خاصی برخوردار است. استانداردهای بالای آموزشی – پژوهشی ، گذراندن واحدهای عملی در مجهزترین بیمارستانها، و نهایتاً ارائه خدمات آموزشی، رفاهی بینظیر، فقظ بخشی از این جذابیتها است.در این مقاله سعی میکنیم جهت آگاهی بیشتر شما عزیزان، اطلاعات مفیدی در مورد شرایط سنی متقاضیان تحصیل در رشتههای پزشکی عمومی و تخصصی ارائه کنیم.
شرایط سنی تحصیل پزشکی در ترکیه چیست؟
قبل از پرداختن به مسئله شرایط سنی در رشته پزشکی لازم است تا نیمنگاهی هم به شرایط لازم برای ورود به این رشته در دانشگاههای ترکیه داشته باشیم. خارجیانی که علاقهمند به تحصیل در رشته پزشکی در دانشگاههای دولتی و خصوصی ترکیه هستند، با رعایت شرایط عمومی مانند داشتن مدرک دیپلم و و یا مدرک زبان بایستی همچنین در یکی از آزمونهای YÖS و یا SAT شرکت کرده و نمره بالایی از آن کسب کنند.
توجه: شما همچنین میتوانید اطلاعات با ارزشی درباره این دو آزمون در مقالات آزمون YÖS و SAT بدست آورید.
توجه: برخی از دانشگاههای ترکیه ممکن است نتیجه هر دوی این آزمونها را بهعنوان شرط پذیرش در رشتههای پزشکی از شما بخواهند؛ ولی اکثر آنها خصوصاً دانشگاههای پزشکی غیردولتی، نتیجه آزمون بینالمللی SAT را ملاک پذیرش قرار میدهند.
دررابطهبا شرایط سنی تحصیل پزشکی در ترکیه، خبر خوب این است که بههیچوجه محدودیت سنی خاصی برای متقاضیان خارجی علاقهمند برای تحصیل در رشته پزشکی از سوی دانشگاههای ترکیه در نظر گرفته نشده است (به علاقهمندان تحصیل در رشته دندانپزشکی پیشنهاد میکنیم مطلب مشابه شرایط سنی تحصیل دندانپزشکی در ترکیه را که قبلاً برایتان در سایتمان آماده کردهایم را از دست ندهید).
پس کلیه کسانی که دارای مدرک دیپلم دبیرستانی بوده و امتیاز حداقل 90 از آزمون یوس و نمره بین 1300-1100(بسته به دانشگاه) از آزمون اسایتی را کسب کنند میتوانند برای رشتههای پزشکی پذیرش دریافت کنند. تنها نکتة قابل اشاره که در خصوص شرایط سنی باید گفت این که هنگامی که امتیاز آزمونهای یوس و یا اسایتی دو متقاضی یکسان باشد، اولویت در بیشتر موارد با شخصی است که سن کمتری داشته باشد و خب میدانیم احتمال وقوع چنین حالتی واقعاً خیلی ضعیف بوده و از این روی شرط سنی در بیشتر موارد هیچ مشکلی در راه اپلای شما ایجاد نخواهد کرد.
شرایط سنی تحصیل تخصص پزشکی در ترکیه چیست؟
متقاضیان ادامه تحصیل در بُرد تخصصی پزشکی در دانشگاههای ترکیه، باید پیش از همه، خود را برای شرکت در آزمونی به نام توس(TUS ) آماده کنند و در صورت کسب امتیاز لازم برای رشته تخصصی موردنظر (کف امتیاز مورد پذیرش 45 از 100 است که البته نسبت به رشته تخصصی و دانشگاه ممکن است متغیر باشد) در این دورهها شرکت نمایند. شما همچنین میتوانید جهت آشنایی بهتر با رشته پزشکی، مقاله ما با عنوان تحصیل پزشکی در ترکیه را نیز در سایت آرتانبورستاپ مطالعه کنید.
توجه: متقاضیان همچنین ملزم هستند مدرک زبان معتبر جهت اثبات توانایی زبان انگلیسی با امتیاز موردنیاز برای ورود به دوره توس را به دانشگاه ارائه نمایند.
در پاسخ این پرسش که آیا برای ورود به دورههای تخصصی پزشکی، محدودیتی در سن متقاضیان از سوی دانشگاهها اعمال میشود یانه؟ باید بگوییم، خوشبختانه برای ورود به دورههای تخصصی پزشکی نیز هیچ محدودیت سنی خاصی وجود ندارد و متقاضیان میتوانند با ارائه مدارک لازم برای شرکت در آزمون توس و کسب امتیاز لازم در این آزمون برای گذراندن دوره تخصصی پزشکی در دانشگاههای ترکیه اقدام نمایند.
نکته: هر پزشک فارغالتحصیل از دانشکده پزشکی حق شرکت در آزمون تخصصی پزشکی را دارد. (علاوه بر این، دانشجویان پزشکی از جمله پزشکان کارورز هم میتوانند در این آزمون شرکت کنند)
توجه: سهمیه اتباع خارجی در بیمارستانهای آموزشی و تحقیقاتی وابسته به وزارت بهداشت ترکیه و در دانشکدههای پزشکی دانشگاهها برای داوطلبان خارجی محفوظ است.
آیا آزمونهای لازم برای پذیرش پزشکی شرایط سنی دارند؟
کقتیم که برای ورود به رشته پزشکی، متقاضیان خارجی خیلی وقتا باید در یکی از آزمونهای یوس(برای دانشگاههای دولتی که زبان تحصیل در آنها زبان ترکی است) و یا آزمون SAT برای برخی دانشگاههای دولتی که زبان تدریس در انها انگلیسی است و اکثر دانشگاههای خصوصی شرکت کند. ولی باید بدانیم تنها شرط شرکت در این آزمونهای ورودی داشتن مدرک دیپلم دبیرستانی برای متقاضیان بوده و شرط سنی خاصی برای ثبت نام در این آزمونها وجود ندارد. تقریبا تمام کسانی که سال آخر دبیرستان و یا فارغالتحصیل این مقطع باشند مجوز شرکت در هر دو آزمون را خواهند داشت.
جمع بندی
باتوجهبه نکات مهمی که در متن این مقاله به آنها پرداختیم، مشخص شد که برای تحصیل در رشتههای پزشکی عمومی و تخصصی، به لحاظ سنی هیچ پیششرط خاص و بازدارندهای برای متقاضیان این رشتهها وجود ندارد. تنها پیشنیازهای لازم در این مورد، ارائه مدارک لازم، اعم از نتایج آزمونهای خواسته شده و مدرک زبان است.
و خبر خوب اینکه شما تنها با کسب امتیازات خوب در آزمونهای یوس و توس، بهراحتی میتوانید از سهمیههای خاصی که برای دانشجویان خارجی لحاظ شده استفاده و در بهترین دانشگاههای دولتی و خصوصی ترکیه مشغول تحصیل در این رشته شوید.