logo
تحصیل رشته شهرسازی در ترکیه

شهرسازی در ترکیه

آنچه در این مقاله خواهید خواند

خبر خوب ما برای طرفداران رشته شهرسازی در ترکیه این است که در بسیاری از دانشگاه ­های تاپ ترکیه، این رشته ارائه می­ شود. رشته­ ای که با مباحث شهری، برنامه ریزی شهری، مدیریت شهری، طراحی شهری، جغرافیا، معماری و عمران در ارتباط است. همان‌طور که در داخل کشور خودمان، مهندسی شهرسازی عموماً در دانشکده های هنر و معماری قرار دارد، در ترکیه نیز به همین ترتیب است. مهندسی شهرسازی در ترکیه یکی از رشته های پرمتقاضی است، چرا که روز به روز بر گسترش شهرها و مسائل مربوط به شهرنشینی از جمله نیاز مردم به ساختمان ها و اقامتگاه­ های جدید بیشتر می شود. با ما در دپارتمان آرتان بورس تاپ همراه باشید تا هرآنچه در مورد این رشته نیاز است بدانید را به شما بگوییم.

تحصیل شهرسازی در ترکیه

مهندسی شهرسازی یک دوره 4 ساله (کارشناسی) است که داوطلبان گروه ریاضی می توانند آن را برای تحصیل در کشور ترکیه انتخاب کنند. برای تحصیل در این رشته دانشجویان باید در زمینه های ریاضی، فیزیک، توانایی طراحی، تفکر مسئولانه و جامعه شناسی، توانا باشند. در این رشته مقیاس طراحی دانشجویان و تصمیم گیری آنها از واحدهای محله تا بافت کلی شهر را شامل می­ شود. امروزه در تمام جوامع، حضور مهندسان شهرسازی در کنار دیگر گرایش ها برای ایجاد یک بافت منسجم شهری الزامی است. برای ادامه تحصیل در رشته شهرسازی در ترکیه می­ توانید گرایش های مختلف، معماری، طراحی شهری، مدیریت شهری، برنامه ریزی شهری و … را انتخاب کنید. در هر کدام از این گرایش ها، بر روی مسائل تخصصی تر، متمرکز خواهید شد. شما بعنوان یک مهندس شهر ساز در زمینه های زیر مشغول خواهید شد:

  • برنامه ریزی منطقه ای در روستاها و شهرها
  • تصمیم گیری در مورد تراکم ساختمان ها و شکل ساختمان ها
  • برنامه ریزی اراضی و تصمیم گیری در مورد نحوه استفاده از زمین
  • تعیین کاربری و مشاوره در تهیه طرح تفصیلی
  • انجام هماهنگی های مورد نظر با کمترین بودجه
  • همکاری با ارگان ها و واحدهای مرتبط با شهرسازی و برنامه ریزی شهری

هزینه تحصیل شهرسازی در ترکیه

بسته به اینکه در دانشگاه دولتی یا خصوصی پذیرش بگیرید، میزان شهریه رشته شهرسازی متفاوت است. در حالت کلی تحصیل در دانشگاه های خصوصی ترکیه و تحصیل به زبان انگلیسی گران تر تمام می شود. از طرفی رشته شهرسازی در ترکیه عموماً به زبان ترکی ارائه می شود؛ اما همواره این را به یاد داشته باشید که نرخ شهریه دانشگاه ­های ترکیه بسیار مناسب است. شما برای تحصیل به زبان انگلیسی حدود 600 تا 5000 دلار و برای تحصیل به زبان ترکی حدود 240 تا 730 دلار پرداخت خواهید کرد. این میزان شهریه برای دانشگاه های دولتی در اوایل بازه قرار دارد.

البته می توانید برای کسب اطلاعات دقیق در مورد شهریه رشته شهرسازی در دانشگاه مورد نظر خود با کارشناسان ما در آرتان بورس تاپ تماس بگیرید.

دانشگاه های شهرسازی در ترکیه

تعدادی از بهترین دانشگاه ­های ترکیه، برنامه مهندسی شهرسازی را ارائه می­ دهند. شما بعد از فارغ التحصیلی باید هم از نظر دانش تئوری و هم از نظر توانایی عملی به سطح قابل قبولی رسیده باشید. دوره شهرسازی در ترکیه نیز عموماً حول همین دو، یعنی واحدهای تئوری و واحدهای عملی است. یک مهندس شهر ساز باید توانایی برنامه ریزی داشته باشد. با نرم افزارها و برنامه­ های روز دنیا آشنایی داشته باشد. بتواند به راحتی برنامه ­های کامپیوتری را به کار ببرد و به عنوان یک عضو از تیم بزرگتر فعالیت داشته باشد. از جمله دانشگاه­ های مطرح برای تحصیل مهندسی شهرسازی در ترکیه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. دانشگاه فنی استانبول
  2. دانشگاه تد آنکارا (TED)
  3. دانشگاه فنی ییلدیز
  4. دانشگاه چانکایا
  5. دانشگاه معمارسینان
  6. دانشگاه فنی عالی ازمیر
  7. دانشگاه قاضی
  8. دانشگاه دوکوز ایلول
  9. دانشگاه گبزه
  10. دانشگاه مدیترانه
  11. دانشگاه فنی بورسا
  12. دانشگاه فنی کارادنیز
  13. دانشگاه دموکراسی ازمیر
  14. دانشگاه  Canakkale Onsekiz Mart
  15. دانشگاه Muğla Sıtkı Koçman
  16. دانشگاه Ondokuz Mayıs
  17. دانشگاه پاموکاله
  18. دانشگاه konya
  19. دانشگاه سلیمان دمیرل
  20. دانشگاه آتاتورک
  21. دانشگاه مرسین
  22. دانشگاه آرسیس
  23. دانشگاه Necmettin Erbakan
  24. دانشگاه اوساک
  25. دانشگاه آماسیا
  26. دانشگاه کرکلارالی
  27. دانشگاه فنی اسکندرون
  28. دانشگاه Gaziantep
  29. داشگاه جمهوری سیواس
  30. دانشگاه یوزگات بوزوک
  31. دانشگاه Van Yüzüncüyıl
  32. دانشگاه سیرت
  33. دانشگاه یزگات بوزوک

مقاطع شهرسازی در ترکیه

منظور از مقاطع مختلف شهرسازی، تحصیل در دوره کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری است. در هر کدام از این دوره ­ها، تعداد واحدها و دروس متفاوتی ارائه می ­شود. در اولین دوره که مقطع کارشناسی شهرسازی در ترکیه است، شما 143 واحد درسی را انتخاب خواهید کرد. امکان بورسیه شدن در این منطقه برای رشته شهرسازی، بر جذابیت آن نزد دانشجویان خارجی افزوده است. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه؛ مقاله مربوط به شرایط بورسیه تحصیلی ترکیه را حتما بخوانید. از جمله دروس ارائه شده در مقطع کارشناسی شهرسازی در ترکیه می ­توان به ترسیم مقدماتی، مبانی شهرسازی، هندسه و پرسپکتیو، بیان معماری، ترسیم پیشرفته، تاریخ شهر و شهرسازی در جهان، روانشناسی محیطی، اقتصاد شهری، آشنایی با جامعه شناسی شهری، مبانی مدیریت شهری و تأسیسات و زیرساخت های شهری اشاره کرد.

ارشد شهرسازی در ترکیه

کارشناسی ارشد شهرسازی در ترکیه

دوره کارشناسی ارشد شهرسازی در ترکیه نیز در قالب گرایش های طراحی شهری، برنامه ریزی شهری و مدیریت شهری ارائه می شود. طول مدت تحصیل نیز دوساله و عموماً 32 واحد درسی است. هر کدام از این گرایش ها نیز دروس و حوزه کاری خاص خود را دارند. البته که دانشجویان دیگر رشته ها از جمله معماری، جغرافیا، عمران و … نیز می توانند این گرایش ها را در دوره ارشد انتخاب کنند.

  • دروس برنامه ریزی شهری: برنامه ریزی مسکن، کارگاه برنامه ریزی شهری، برنامه ریزی حمل و نقل شهری، روش های برنامه ریزی زمین، برنامه ریزی کاربری زمین، سیر اندیشه های شهرسازی، کاربرد نظام اطلاعات و …
  • دروس طراحی شهری: برنامه ریزی کاربری زمین، طراحی شبکه حمل و نقل درون شهری، شهر و شهرسازی معاصر ایران، زیبایی شناسی شهری، روش ها و فنون طراحی شهری 1 و 2، مبانی نظری طراحی شهری و …

دکتری شهرسازی در ترکیه

دکتری شهرسازی از گرایش­ های جدید و بسیار تخصصی است که اتفاقاً دانشجویان متقاضی زیادی نیز دارد. شما اگر کارشناس ارشد گرایش های مختلف کارشناسی ارشد شهرسازی در ترکیه از جمله مدیریت شهری، برنامه ریزی شهری و طراحی شهری هستید، می توانید وارد دکتری شهرسازی در ترکیه شوید. البته دانشجویان دیگر رشته ها از جمله کارشناسی ارشد مرمت، کارشناسی ارشد برنامه ریزی منطقه ای و جغرافیا نیز می توانند در دوره دکتری شهرسازی مشغول به تحصیل شوند. آزمون های قبولی دوره دکتری Ales و GRE می باشد.

دوره دکتری 4 تا 5 سال طول خواهد کشید. در این دوره شما به طور تخصصی و علمی وارد فازهای مختلف تصمیم گیری ها و سیاست گذاری های خرد و کلان شهری خواهید شد. این مقطع از شما یک پژوهشگر شهرسازی خواهد ساخت که قادر به ارائه نظریه و داده ی جدید در این زمینه است. تألیف کتاب، مقاله و اقدامات پژوهشی از کارهای مهم در طول دوره دکتری شهرسازی است. در پایان تحصیل نیز باید از تز دکتری خود دفاع کنید.

نکات بیشتر
پیشنهاد خواندنی:

اگر به دنبال تحصیل در رشته بازیگری در ترکیه هستید، مقاله آن را از دست ندهید.

بازار کار شهرسازی در ترکیه

فرصت های شغلی بسیار خوبی در انتظار فارغ التحصیلان رشته شهرسازی در ترکیه است. ترکیه کشوری پیشرفته با اقتصاد رو به رشد است. این کشور یکی از قطب های اصلی گردشگری به حساب می آید و صنعت توریسم در آن بسیار رونق دارد. البته به جز دوران حال حاضر که کرونا ضربه های زیادی به صنعت توریسم وارد کرده است. یکی از مشاغل مرتبط و بسیار تأثیرگذار بر روی این صنعت نیز، شهرسازی است. برای همین توجه زیادی به این حرفه چه در بخش آموزشی و چه در بخش بازار کار شده است. شما می توانید به عنوان کارشناس شهرسازی یا متخصص برنامه ریزی شهری و طراحی شهری در مشاغل زیر مشغول به کار شوید:

  • وزارت محیط زیست و شهرسازی
  • جنگلداری و امور آب
  • فرهنگ و جهانگردی
  • شرکت های دولتی و خصوصی
  • دفاتر معماری
  • دانشگاه ها و موسسه های آموزشی
  • شرکت های ارائه دهنده خدمات زیرساخت شهری

درآمد شهرسازی در ترکیه

یک مهندس برنامه ریز شهری یا شهرسازی به طور متوسط 7550 لیر در ماه درآمد خواهد داشت. این یعنی درآمد متوسط سالانه شما در ترکیه 90500 لیر خواهد بود. این مقدار درآمد در کمترین مقدار به 3700 لیر در ماه و در بیشترین حالت به 11800 لیر در ماه نیز خواهد رسید. این آمار با توجه به پایگاه salary explorer و بر اساس درآمد افراد مشغول به کار در این رشته اعلام شده است. قطعاً میزان درآمد واقعی شما به میزان توانایی و تخصص شما بستگی خواهد داشت. از طرفی نرخ درآمد در شهرهای مختلف ترکیه مقداری با هم متفاوت است. بیشترین درآمد مربوط به شهر استانبول است. درآمد رشته شهرسازی در ترکیه بر اساس میزان سابقه:

  • سابقه تا دو سال: 4380 لیر
  • دو تا پنج سال: 29 درصد افزایش درآمد، 5640 لیر
  • 5 تا 10 سال: 38 درصد افزایش درآمد، 7770 لیر
  • 10 تا 15 سال: 24 درصد افزایش درآمد، 9630 لیر
  • 15 تا 20 سال: 7 درصد افزایش درآمد، 10300 لیر
  • 20 سال به بالا: 7 درصد افزایش درآمد، 11000 لیر

حال در میان فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد شهرسازی نیز تفاوت درآمد وجود دارد. به طوری که درآمد مدرک کارشناسی ارشد 60 درصد بیشتر از کارشناسی است. درآمد فارغ التحصیل کارشناسی حدود 5470 و درآمد کارشناسی  ارشد حدود 8780 لیر است.

جمع بندی

همان‌طور که مشاهده کردید، تحصیل در رشته شهرسازی در ترکیه یک فرصت خوب برای طرفداران این رشته است. شما می توانید در مقاطع مختلف به تحصیل در دانشگاههای برتر این کشور از جمله دانشگاه فنی استانبول، دانشگاه چانکایا، دانشگاه آتاتورک، دانشگاه معمار سینان و … بپردازید. شهریه شما نیز در دانشگاههای دولتی حدود 2500 تا 3000 لیر خواهد بود. از جمله مزیت های تحصیل در این رشته این است که بازار کار بسیار خوبی در انتظار شما است و از طرفی برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر نیز می توانید از فرصت های مطالعاتی و بورسیه های دانشجویی نیز بهره مند شوید.

Telegram WhatsApp Twitter
دیدگاهتان را بنویسید

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://artanburstap.com/?p=6768
آرتان بورس تاپ تمایل دارید از جدیدترین ظرفیت ها و فرصت های مهاجرتی باخبر شوید.
نه بعدا
بله حتما