logo
تحصیل رشته مهندسی فیزیک در ترکیه

مهندسی فیزیک در ترکیه

آنچه در این مقاله خواهید خواند

مهندسی فیزیک یک رشته دانشگاهی است که با یافته‌های بنیادی و نتایج تحقیقات از علوم طبیعی، به ویژه فیزیک و شیمی و استفاده از آن‌ها در فناوری سروکار دارد. رشته مهندسی فیزیک طیف گسترده‌ای از دانش و شایستگی‌های اساسی را برای حل مسائل فنی بین‌رشته‌ای آموزش می‌دهد. این رشته پایه تمام برنامه‌های مهندسی است و دانشجویان را برای استفاده از فیزیک در مقابله با چالش‌های مهندسی قرن 21 آماده می‌کند. مهندسی فیزیک یک انتخاب خوب برای دانشجویانی است که می‌خواهند در زمینه ایده‌های پیشرو در علم و فناوری، در دانشگاه دولتی یا خصوصی کار کنند. در این مقاله به بررسی تمام جوانب مهندسی فیزیک در ترکیه خواهیم پرداخت.

تفاوت رشته فیزیک و مهندسی فیزیک در ترکیه

تفاوت بین فیزیک و مهندسی آن اساساً این است که رشته فیزیک قصد دارد افراد با دانش نظری را پرورش دهد، در حالی که مهندسی فیزیک قصد دارد افرادی را تربیت کند که دانش نظری را با حوزه صنعتی تطبیق دهد. دپارتمان مهندسی فیزیک دقیقاً همان مفاد دپارتمان فیزیک را دارد، اما دارای چند ویژگی است که این دو را از هم متمایز می‌کند: آزمایشگاه‌ها و دوره‌های مهندسی/ کاربردی. در مجموع 10 آزمایشگاه اجباری در رشته فیزیک از سال اول تا سوم وجود دارد. این بدان معنی است که یک دانشجو باید حداقل 70 تا 80 آزمایش را در طول دوران کارشناسی خود انجام دهد. همچنین در مهندسی فیزیک حوزه‌های کاربردی نسبت به سایر بخش‌های فیزیک برجسته‌تر هستند.

نکات بیشتر
بیشتر بخوانید:

اگر قصد تحصیل فیزیک در ترکیه را دارید، برای آشنایی بهتر با این رشته و بهترین دانشگاه‌های ارائه دهنده آن، به مقاله مربوطه مراجعه فرمایید.

مزایای تحصیل مهندسی فیزیک در ترکیه

تحصیل مهندسی فیزیک در ترکیه

مهندسی فیزیک در ترکیه یکی از رشته‌هایی است که در این کشور با متدهای مدرن تدریس می‌شود. دانشگاه‌های ترکیه به افرادی که مشغول به تحصیل در این رشته هستند، برترین و جدیدترین امکانات روز دنیا را ارائه می‌دهند تا دانشجویان در بهترین شرایط به تکنسین‌هایی زبده تبدیل شوند. از سایر مزایای این رشته می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کیفیت آموزشی بالا
  • اعتبار بالای مدارک دانشگاه‌های ارائه دهنده مهندسی فیزیک
  • امکان کار در کشور
  • امکان اخذ اقامت پس از تحصیل
  • فرصت‌های کاری کم نظیر
  • دریافت حقوق بالا
  • بورسیه‌های متنوع
  • امکانات علمی، تحقیقی و رفاهی؛ آزمایشگاه‌های مجهز، سالن‌های ورزشی بزرگ و…
  • هزینه پایین‌تر تحصیل مهندسی فیزیک در ترکیه

شرایط پذیرش رشته مهندسی فیزیک در ترکیه

رشته مهندسی فیزیک در ترکیه هم در دانشگاه‌های خصوصی و هم در دانشگاه‌های دولتی ارائه می‌شود. غالباً در مراکز خصوصی پذیرش از نوع بدون کنکور است و تنها لازم است معدل دیپلم دبیرستان داوطلب از حد خواسته شده پایین‌تر نباشد. در خصوص دانشگاه‌های دولتی باید گفت که اغلب این مؤسسات تنها با شرط آزمون دانشجو می‌پذیرند. به صورت کلی قوانین تحصیل در کشور ترکیه و شرایط پذیرش دانشگاه‌ها به شرح زیر است:

  • داشتن مدرک دیپلم با حداقل معدل خواسته شده
  • شرکت در آزمون ورودی یوس و یا آزمون‌های معادل بین‌المللی؛ در صورت درخواست
  • داشتن مدرک مهارت زبان با توجه به زبان تدریس دانشگاه

شرایط پذیرش ارشد و دکتری مهندسی فیزیک در ترکیه

رشته مهندسی فیزیک در ترکیه، در مقاطع تحصیلات تکمیلی نیز دانشجو می‌پذیرد. شرایط تحصیل در آن‌ها به شرح زیر است:

  • داشتن لیسانس یا فوق لیسانس با حداقل معدل
  • گواهی مدرک زبان بسته به زبان تدریس دانشگاه
  • شرکت در آزمون و کسب حداقل نمره GRE 149 یا نمره GMAT حداقل 450

مدارک لازم برای ثبت نام در رشته مهندسی فیزیک

پس از اخذ پذیرش باید مدارک خواسته شده را به دانشگاه ارائه دهید. این مدارک به شرح زیر است:

  • سند نتیجه آزمون
  • اصل دیپلم دبیرستان و گواهینامه رسمی مدرسه (باید به ترکی ترجمه شود)
  • پاسپورت
  • 2 قطعه عکس بیومتریک (باید در 6 ماه گذشته گرفته شود و به‌گونه‌ای باشد که بتوان به راحتی دانشجو را شناخت)
  • ریز نمرات و ترجمه رسمی آن

آزمونهای لازم جهت پذیرش در رشته مهندسی فیزیک

همان‌طور که گفته شد، دانشگاه‌های دولتی شرط پذیرش با آزمون دارند، این آزمون‌ها به شرح زیر هستند؛ گفتنی است که مدرک یکی از این آزمون‌ها کفایت می‌کند و نیازی به شرکت در همه آن‌ها نیست.

  • TR-YÖS
  • SAT
  • ACT
  • GCE
  • IB
  • Matura
  • Abitur
نکات بیشتر
بیشتر بدانید:

برای تحصیل مهندسی فیزیک به زبان انگلیسی، داوطلبان باید مدرک تافل و یا مدرک معادلی که مورد تأیید دانشگاه مورد نظر است، ارائه کند.

شرایط پذیرش بدون کنکور رشته مهندسی فیزیک در ترکیه

مهندسی فیزیک در ترکیه، دوره‌ای ۴ساله در مقطع کارشناسی دارد. تنها دانشگاهی که در ترکیه امکان پذیرش بدون کنکور در رشته مهندسی فیزیک را فراهم کرده، دانشگاه قاضی آنتپ است. برای اخذ پذیرش در این مؤسسه، باید حداقل معدل دیپلم خواسته شده را داشته باشید. شرط معدل در دانشگاه‌های مختلف متفاوت است، اما حداقل از 12 شروع می‌شود.

شرایط اخذ بورسیه رشته مهندسی فیزیک در ترکیه

دانشجوی بورسیه مهندسی فیزیک ترکیه

افرادی که مشغول تحصیل مهندسی فیزیک در ترکیه هستند و می‌خواهند از مخارج خود بکاهند، می‌توانند از بورسیه‌های دانشگاه‌ها استفاده کنند. این بورسیه‌ها به شرح زیر هستند:

  1. تخفیف خواهر و برادر
  2. تخفیف موفقیت
  3. تخفیف شایستگی
  4. تخفیف هیئت امنا

شهریه رشته مهندسی فیزیک در ترکیه در دانشگاه های برتر

مهندسی فیزیک در ترکیه، در دانشگاه‌های مدرن با امکانات و تجهیزات بالا، تدریس می‌شود. شهریه این دانشگاه‌ها یکسان نیستند و در جدول زیر می‌توانید این اطلاعات را کسب کنید:

شهریه رشته مهندسی فیزیک
نام دانشگاه شهر شهریه
استانبول استانبول 30.000 لیر
اژه ازمیر 29.090 لیر
چوکوروا آدانا 13.700 لیر
یدی تپه استانبول 19.000 دلار
کوچ استانبول 21.500 دلار

هزینه های تحصیل مهندسی فیزیک در ترکیه

علاوه بر شهریه، فاکتورهای دیگری در خرج و مخارج افراد تأثیرگذار هستند. این فاکتورها بسته به فرد و سبک زندگی‌اش دارند و نمی‌توان مبلغی را برای آن در نظر گرفت. در ادامه برخی از عوامل را برای شما لیست کرده‌ایم:

  • شهر محل تحصیل
  • لوازم تحصیل
  • کتاب
  • خورد و خوراک
  • خوابگاه و مسکن
  • حمل و نقل

بهترین دانشگاه های رشته مهندسی فیزیک در ترکیه

در این بخش به معرفی برترین دانشگاه‌های ارائه دهنده رشته مهندسی فیزیک در ترکیه خواهیم پرداخت:

بهترین دانشگاه‌ های رشته مهندسی فیزیک در ترکیه
نام دانشگاه شهر رتبه نوع دانشگاه مورد تایید ایران
دانشگاه آنکارا آنکارا 1 دولتی مورد تأیید وزارت علوم و بهداشت
دانشگاه قاضی آنتپ قاضی آنتپ 2 دولتی مورد تأیید وزارت علوم
دانشگاه حاجت تپه آنکارا 3 دولتی مورد تأیید وزارت علوم و بهداشت
دانشگاه استانبول مدنیت استانبول 4 دولتی مورد تأیید نیست
دانشگاه فنی استانبول استانبول 5 دولتی مورد تأیید وزارت علوم

دانشگاه آنکارا

برنامه آموزش مهندسی فیزیک در دانشگاه آنکارا در سال 1954 آغاز شد و در سال 1982، به عنوان یک بخش مستقل، معرفی شد. ساختار انعطاف پذیر برنامه دانشگاه این امکان را برای دانشجویان با استعداد و مشتاق فراهم می‌کند تا در زمینه تحقیقاتی مورد نظر خود فعالیت کنند. فیزیک مواد، اپتیک غیرخطی، فیزیک پزشکی، فیزیک نیمه هادی، فیزیک انرژی بالا و شتاب دهنده، فیزیک حالت جامد، تاریخ‌گذاری لومینسانس، فیزیک ریاضی و فیزیک آماری گروه‌های اصلی تحقیقاتی هستند که در دانشگاه آنکارا ارائه می‌شوند.

اهداف و مقاصد برنامه مهندسی فیزیک دانشگاه آنکارا عبارت‌اند از: ارائه دانش پایه ریاضی و فیزیک، تقویت توانایی بیان نوشتاری و شفاهی به زبان ترکی و انگلیسی، آشنا کردن دانشجویان با فناوری و کاربردهای کامپیوتر.

دانشگاه قاضی آنتپ

تحصیل مهندسی فیزیک در دانشگاه قاضی آنتپ

هدف گروه مهندسی فیزیک دانشگاه قاضی آنتپ تربیت دانشجویانی است که دانش و مهارت کافی در زمینه فیزیک مدرن و کاربرد آن در فناوری دارند. دپارتمان مهندسی فیزیک آموزش‌های حرفه‌ای را در مورد مفاهیم اولیه مهندسی فیزیک ارائه می‌دهد و دانشجویان را به سمت تحقیقات کاربردی و نظری هدایت می‌کند. برنامه دپارتمان به گونه‌ای سازماندهی شده است که دانشجویان را قادر می‌سازد خلاق و مدبر باشند. دانشجویان تجربیات خود در موضوعات مختلف و متنوع مهندسی فیزیک در ترکیه را با به‌کارگیری آموخته‌های خود در آزمایشگاه‌ها و مطالعات پروژه توسعه می‌دهند و این فرصت را دارند تا با دوره‌های کارآموزی تابستانی از نزدیک با کاربردهای فیزیک در صنعت آشنا شوند. دپارتمان مهندسی فیزیک در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری برنامه‌های خود را ارائه می‌دهد. فارغ‌التحصیلان می‌توانند فرصت‌های شغلی در زمینه‌هایی مانند مخابرات، آزمایشگاه‌های تحقیق و توسعه، بیمارستان‌ها، نیروگاه‌ها و مدارس پیدا کنند.

دانشگاه حاجت تپه

گروه مهندسی فیزیک دانشگاه حاجت تپه توسط گروهی از فیزیک‌دانان که اکثر آن‌ها فارغ‌التحصیلان همان دانشگاه بودند، تأسیس شد. در دانشگاه حاجت تپه از سال تحصیلی 1969 – 1968 دو برنامه آموزشی کاملاً مجزا به اجرا گذاشته شد که یکی از آن‌ها برنامه “مهندسی عالی فیزیک” نام دارد. رشته‌های مهندسی از سوی دیگر، برنامه آموزشی‌‌ای است که بر مطالعات تجربی و برنامه‌های کاربردی تمرکز دارد. شروع تدریس این رشته، نقش مهمی در تثبیت مفهوم «مهندسی فیزیک» در کشور ترکیه و جایگاه آن در زندگی اقتصادی شهروندان، از دهه 60 تا به امروز داشته است. با تأسیس دانشکده تحصیلات تکمیلی دانشگاه حاجت تپه  (MESEF)، برنامه کارشناسی ارشد فیزیک که توسط مؤسسه فیزیک دانشگاه حاجت تپه ارائه می‌شد، به مرور زمان کارکرد خود را از دست داد و جای آن را برنامه‌هایی تحت عنوان «تخصص علوم در فیزیک» و «دکترای فیزیک» گرفت.

بیش از 1100 دانشمند/ مهندس فیزیک، 200 فارغ‌التحصیل و 80 دانشجوی دکترا در این دپارتمان درس‌ خوانده‌اند. و حداقل یک سوم از دوره‌های برنامه آموزشی حاجت تپه به زبان انگلیسی ارائه می‌شود.

اعتبار مدرک مهندسی فیزیک در ترکیه

کسانی که قصد بازگشت به ایران و ادامه تحصیل و یا مشغول به کار شدن در کشور را دارند، باید دانشگاه خود را از میان مؤسساتی انتخاب کنند که مورد تأیید وزارت علوم ایران باشد. با مراجعه به جدول بخش‌های قبلی می‌توانید از این اطلاعات مطلع شوید. اگر هم قصد بازگشت به ایران را ندارید و می‌خواهید به کشور ثالثی مهاجرت کنید، باید بدانید که خوشبختانه دانشگاه‌هایی که این رشته را ارائه می‌دهند، از برترین مؤسسات آموزش عالی ترکیه هستند و در کشورهای اروپا و آمریکایی معتبر شناخته می‌شوند. به همین دلیل به راحتی می‌توانید در سایر کشورها مشغول به کار شوید.

موقعیت شغلی و بازار کار مهندسی فیزیک در ترکیه

برای رفع مشکلات فنی که در مطالعات مهندسی به وجود می‌آید، معمولاً به افرادی که به شغل مهندسی فیزیک در ترکیه مشغول هستند، مراجعه می‌کنند. فارغ‌التحصیلان این رشته در تمام زمینه‌های زنجیره توسعه علمی و فناوری کار می‌کنند. این زمینه‌ها شامل فعالیت‌های تولیدی، برنامه‌ریزی، فروش و خدمات در مؤسسات تحقیقاتی، واحدهای توسعه شرکت‌ها، صنعت خودرو و هوافضا، مهندسی مکانیک و کارخانه، صنایع نیمه هادی، فناوری ارتباطات، صنعت نوری یا در زمینه‌های فناوری لیزر و فناوری پزشکی هستند.

درآمد شغل مهندسی فیزیک در ترکیه

درامد مهندسان فیزیک در ترکیه

بر اساس اطلاعات سایت eden.net، یک مهندس فیزیک در سال 2023 در مراکز دولتی به طور متوسط ​​​​33,800 لیر و در مراکز خصوصی 29000 لیر دریافت می‌کند. در سال‌های قبل، مهندس فیزیک در ژانویه 2023 به طور متوسط ​​27,280 لیر و در ژوئیه 2022 میانگین 16,896 لیر دریافت می‌کرد که این نشان‌دهنده بالا رفتن هر روزه درآمد این شغل است.

دروس گروه مهندسی فیزیک چیست؟

دانشجویانی که مهندسی فیزیک در ترکیه می‌خوانند، در طول 8 ترم تحصیل مقطع کارشناسی خود، باید دروس زیر را بگذرانند:

  • مکانیک
  • فیزیک پیوسته
  • الکتریسیته و مغناطیس
  • ریاضیات مهندسی
  • تکنیک‌های نمادین و عددی در فیزیک
  • روش‌های ریاضی در فیزیک
  • روش‌های تجربی در فیزیک
  • معادلات دیفرانسیل
  • فیزیک آماری و ترمودینامیک
  • مکانیک کوانتومی
  • طراحی مهندسی فیزیک
  • فیزیک مدرن

جمع بندی

مهندسی فیزیک در ترکیه یکی از رشته‌های آینده‌دار است که به علت بالا رفتن هر روزه درآمد آن، در سال‌های اخیر طرفداران بسیاری را به سمت خود جذب کرده است. در این مقاله ما به بررسی شرایط تحصیل، مزایا، آزمون‌ها، شهریه‌ها و درآمد و بهترین دانشگاه‌های ارائه دهنده این رشته پرداختیم. رشته مهندسی فیزیک در ترکیه دوره‌ای ۴ساله در مقطع کارشناسی دارد و پس از فارغ‌التحصیلی از آن می‌توانید در مقاطع تحصیلات تکمیلی ثبت نام کنید.

پاسخ به سؤالات کاربران در این زمینه

شهریه رشته مهندسی فیزیک در ترکیه بسته به دانشگاه مورد نظر متفاوت است. ما در بخش مربوطه در قالب جدولی به تفکیک دانشگاه مبالغ را گفته‌ایم.
برای اخذ پذیرش در رشته مهندسی فیزیک باید نتیجه آزمون یوس و یا آزمون‌های معادل بین‌المللی را در اختیار دانشگاه قرار دهید.
افرادی که مشغول تحصیل در رشته مهندسی فیزیک هستند و قصد دارند مخارج خود را کاهش دهند، می‌توانند از بورسیه‌های دانشگاه‌ها استفاده کنند.
تنها دانشگاه قاضی آنتپ شرط پذیرش بدون کنکور را در این رشته دارد.
خیر. در هر سنی می‌توانید برای تحصیل در این رشته اقدام کنید.
مهندسی فیزیک دوره‌ای ۴ساله در مقطع کارشناسی است.
بله. بعضی از دانشگاه‌های این رشته را به زبان انگلیسی ارائه می‌دهند.
درآمد در مراکز دولتی به طور متوسط 33,800 لیر و در مراکز خصوصی 29000 لیر است.
Telegram WhatsApp Twitter
دیدگاهتان را بنویسید

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://artanburstap.com/?p=34254
آرتان بورس تاپ تمایل دارید از جدیدترین ظرفیت ها و فرصت های مهاجرتی باخبر شوید.
نه بعدا
بله حتما