logo
تحصیل رشته اعضای مصنوعی در ترکیه

رشته اعضای مصنوعی در ترکیه

آنچه در این مقاله خواهید خواند

رشته اعضای مصنوعی در ترکیه به دانشجویان اجازه می‌دهد که کار آزمایشگاهی انجام دهند، تکنیک‌های مختلف شامل ساخت ارتز – پروتز را یاد بگیرند و مباحث تئوری را به بهترین نحو فرابگیرند. فارغ‌التحصیلان این رشته فرصت‌های شغلی مختلفی در بخش‌های دولتی و خصوصی دارند. آن‌ها می‌توانند در بیمارستان‌ها، مراکز توان‌بخشی، کارگاه‌ها و دانشگاه‌ها مشغول به کار شوند. همچنین چون مدرک این رشته در ترکیه از اعتبار دیپلم ویژه برخوردار است، با آن می‌توان در تمام اروپا کار کرد. به صورت کلی کسانی که به دنبال تحصیل این رشته هستند باید دارای ویژگی‌های زیر باشند:

  • عاشق کار گروهی بودن
  • دقیق و تمیز بودن
  • عدم داشتن حساسیت؛ به خصوص به گردوغبار و مواد شیمیایی
  • مطالعه سازمان یافته
  • مولد بودن
  • داشتن ذهنیت راه‌حل محور
  • عدم تبعیض بین بیماران
  • احترام گذاشتن و تبادل اطلاعات با حفظ روابط خوب

با ما همراه باشید تا در ادامه مقاله به مزایای رشته اعضای مصنوعی بپردازیم و کلیه اطلاعاتی که در خصوص این رشته به آن نیاز دارید را ارائه دهیم.

مزایای تحصیل رشته اعضای مصنوعی در ترکیه

تحصیل اعضای مصنوعی در ترکیه

فارغ‌التحصیلان رشته اعضای مصنوعی در ترکیه از فرصت‌های شغلی بسیاری در بخش‌های دولتی و خصوصی بهره‌مند خواهند شد. علاوه بر این آن‌ها می‌توانند کسب و کار خود را راه‌اندازی کنند و یا به ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر بپردازند. به صورت کلی مزایای تحصیل رشته اعضای مصنوعی در ترکیه به شرح زیر است:

  • امکان اقامت پس از تحصیل
  • فرصت‌های کاری کم نظیر
  • بورسیه‌های متنوع تحصیلی
  • قراردادن امکانات علمی، تحقیقی و رفاهی در اختیار دانشجویان؛ مانند آزمایشگاه‌های مجهز، سالن‌های ورزشی بزرگ و…
  • هزینه پایین‌تر رشته اعضای مصنوعی در ترکیه به نسبت تحصیل در دانشگاه‌های اروپایی و آمریکایی

شرایط پذیرش رشته اعضای مصنوعی در ترکیه

به صورت کلی پذیرش رشته اعضای مصنوعی در ترکیه به 2 صورت است؛ با آزمون و یا بدون آزمون. ممکن است دانشگاه نتیجه آزمون یوس (YOS) و یا آزمون‌های معادل بین‌المللی را از شما درخواست کند که حداقل نمره این آزمون بسته به شهر متفاوت است. در ادامه شرایط کلی پذیرش را به اطلاع شما می‌رسانیم:

  • حداقل معدل دیپلم 12
  • کسب امتیاز 60 از آزمون یوس یا امتیاز معادل آن در آزمون‌های بین‌المللی برای شهرهای بزرگ
  • کسب امتیاز 50 از آزمون یوس یا امتیاز معادل آن در آزمون‌های بین‌المللی برای شهرهای متوسط
  • کسب امتیاز 40 از آزمون یوس یا امتیاز معادل آن در آزمون‌های بین‌المللی برای شهرهای کوچک
  • ارائه نتیجه مهارت زبان ترکی یا انگلیسی بسته به زبان آموزشی دانشگاه
قابل توجه داوطلبان
بیشتر بدانید:

ثبت نام در رشته اعضای مصنوعی در ترکیه شرط سنی خاصی ندارد و تنها مشروط به تمام کردن دوره تحصیلی ۱۲ساله است.

مدارک لازم برای ثبت نام در رشته اعضای مصنوعی

ارائه مدارک یکی از مهم‌ترین بخش‌های ثبت نام است و نقص آن‌ها یکی از بزرگ‌ترین دلایل تاخیر در ثبت نام یا حتی رد درخواست است. به صورت کلی برای ثبت نام دانشگاه باید مدارک زیر را ارائه دهید:

  • دیپلم دبیرستان و ترجمه ترکی یا انگلیسی مدرک که به تأیید مراجع رسیده باشد.
  • ریزنمرات و ترجمه ترکی یا انگلیسی مدرک که به تأیید مراجع رسیده باشد.
  • مدرک مهارت زبان (در صورت وجود)
  • عکس
  • کپی ترجمه ترکی پاسپورت

آزمون های لازم جهت پذیرش در رشته اعضای مصنوعی

برای اخذ پذیرش در دانشگاه‌های دولتی ترکیه غالبا شرکت در آزمون ورودی الزامی است که حداقل نمرات آن بسته به درجه شهر محل دانشگاه تفاوت دارد و بین 60 تا 40 متغیر است. از طرف دیگر اغلب دانشگاه‌های خصوصی شرط آزمون ندارند و تنها با مدرک دیپلم دانشجو می‌پذیرند.

شرایط پذیرش بدون کنکور رشته اعضای مصنوعی در ترکیه

پذیرش بدون کنکور رشته اعضای مصنوعی ترکیه

همان‌طور که در بخش قبلی گفتیم، برعکس دانشگاه‌های دولتی، دانشگاه‌های خصوصی عموما شرط پذیرش بدون آزمون دارند. اما این به معنای امکان‌پذیر نبودن پذیرش بدون کنکور در بخش دولتی نیست. برخی از مؤسسات دولتی ترکیه برای تکمیل ظرفیت خود و یا به صورت کلی برای دانشجویان بین‌المللی شرط آزمون را برمی‌دارند. در این نوع پذیرش معدل بالا، خصوصا در دروس زیست‌شناسی، شیمی، فیزیک و ریاضی ملاک است.

شرایط اخذ بورسیه رشته اعضای مصنوعی در ترکیه

بورسیه‌ها به دو دسته عمومی و بورسیه ویژه رشته اعضای مصنوعی در ترکیه تقسیم می‌شوند:

  1. بورسیه‌های عمومی برنامه‌هایی هستند که همه دانشجویان رشته‌های مختلف می‌توانند از آن‌ها بهره‌‌مند شوند و تابع شرایطی هستند که از سوی کمیسیون بورس دانشگاه‌ها تعیین می‌گردد.
  2. بورسیه‌های ویژه نیز به صورت انحصاری برای دانشجویان رشته اعضای مصنوعی در ترکیه در نظر گرفته شده است که شامل شرایط خاصی است.
نکات بیشتر
قابل توجه داوطلبان:

برای قبولی در رشته اعضای مصنوعی در ترکیه معدل بالای 14 برای دانشگاه‌های خوب و بالای 12 برای دانشگاه‌های متوسط کافی است. البته باید در نظر داشت که اهمیت نمره آزمون ورودی بیشتر از معدل است.

شهریه رشته اعضای مصنوعی در ترکیه در دانشگاه های برتر

شهریه رشته اعضای مصنوعی در ترکیه بسته به دانشگاه متفاوت است و کمیسیون هر مؤسسه نرخ مخصوص به خود را تصویب می‌کند. در جدول زیر می‌توانید شهریه برترین دانشگاه‌های ترکیه در این رشته را مشاهده فرمایید:

شهریه رشته اعضای مصنوعی در ترکیه
نام دانشگاه طول دوره (سال) شهریه رشته اعضای مصنوعی
مدیپول استانبول 4 2072 دلار
آنکارا 4 25000 لیر
علوم بهداشت 4 5000 لیر
اسکودار 4 4000 دلار
آجی بادم 2 3500 دلار
حاجت تپه 2 75000 لیر
گلیشیم 2 2750 دلار
فنرباغچه 2 3500 دلار
آیدین 2 2700 دلار
بیکنت 2 3400 دلار
نیشانتاشی 2 1600 دلار
بزم عالم 2 50000 دلار

هزینه های تحصیل رشته اعضای مصنوعی در ترکیه

علاوه بر شهریه رشته اعضای مصنوعی در ترکیه، دانشجویان مخارج دیگری نیز دارند که نباید در محاسبات خود از یاد ببرند. این مخارج شامل موارد زیر می‌شوند:

  • خوابگاه
  • هزینه خورد و خوراک
  • خرید لوازم آموزشی
  • هزینه پوشاک
قابل توجه داوطلبان
مدت زمان تحصیل:

رشته اعضای مصنوعی در ترکیه به صورت 2 و ۴ ساله ارائه می‌شود. دوره ۲ ساله مربوط به کاردانی و دوره ۴ساله مربوط به مقطع کارشناسی است.

بهترین دانشگاه های رشته اعضای مصنوعی در ترکیه

دانشگاه‌های زیادی در ترکیه رشته اعضای مصنوعی را ارائه می‌دهند. در جدول زیر بهترین دانشگاه‌های ارائه دهنده این رشته را به همراه نوع دانشگاه و رتبه آن‌ها در ترکیه آورده‌ایم. سپس به معرفی دانشگاه‌های اول لیست به صورت مجزا می‌پردازیم:

لیست بهترین دانشگاه های ترکیه در رشته هوشبری
اسم دانشگاه رتبه شهر نوع دانشگاه مورد تایید ایران
دانشگاه مدیپول استانبول 1 استانبول خصوصی وزارت بهداشت و علوم
دانشگاه آنکارا 2 آنکارا دولتی وزارت بهداشت و علوم
دانشگاه علوم بهداشت 3 آنکارا دولتی مورد تأیید نیست
دانشگاه اسکودار 4 استانبول استانبول مورد تأیید نیست
دانشگاه آجی بادام 5 استانبول خصوصی وزارت بهداشت
دانشگاه حاجت تپه 6 آنکارا دولتی وزارت علوم و بهداشت
دانشگاه گلیشیم 7 استانبول خصوصی وزارت علوم
دانشگاه فنرباغچه 8 استانبول خصوصی مورد تأیید نیست
دانشگاه آیدین 9 استانبول خصوصی وزارت علوم و بهداشت
دانشگاه بیکنت 10 استانبول خصوصی وزارت علوم
دانشگاه نیشانتاشی 11 استانبول خصوصی مورد تأیید نیست
دانشگاه بزمی عالم 12 استانبول خصوصی وزارت علوم و بهداشت

بهترین دپارتمان اعضای مصنوعی در دانشگاه مدیپول استانبول

بخش ارتز و پروتز برای اولین بار در ترکیه در دانشگاه مدیپول استانبول افتتاح شد و اولین فارغ‌التحصیلان رشته اعضای مصنوعی در ترکیه در سال 2018 شروع به کار کردند. این دپارتمان با مشارکت دکتر جاندان آلگون تأسیس شد. گروه ارتز و پروتز در پردیس شمالی دانشگاه در سال 2015 آموزش را در مقطع کارشناسی ارائه داد و برنامه کارشناسی ارشد در سال 2018 – 2017 و برنامه دکتری در سال تحصیلی 2022 – 2023 کار خود را آغاز کرد. همچنین دانشجویان و اساتید در مرکز ارتز و پروتز دانشگاه مدیپول استانبول که با حمایت آژانس توسعه استانبول در پردیس جنوبی بنا شد، مشغول به مطالعه، تحقیق و آموزش بالینی هستند.

دپارتمان اعضای مصنوعی دانشگاه  آنکارا

 در سال 2018 دانشکده علوم بهداشت دانشگاه آنکارا  از بخش ارتز و پروتز خود بهره‌برداری کرد. فارغ‌التحصیلان رشته اعضای مصنوعی در ترکیه افرادی‌اند که قادر به ارزیابی ناتوانی جسمی فرد، طراحی پروتز و ارتز فرد، تعیین قسمت‌های اتصال و ایجاد آن و دارای مهارت‌های ارتوتیک هستند. این دانشگاه راهبردهای پژوهشی خود را در بخش عضو مصنوعی به صورت زیر تعریف کرده است:

  • انتشار تحقیقات در سطح ملی و بین‌المللی
  • افزایش صلاحیت‌های پژوهشی
  • حمایت از اعضای هیئت علمی
  • تحقیقات بین‌رشته‌ای

دپارتمان اعضای مصنوعی دانشگاه علوم بهداشتی آنکارا

دانشگاه علوم بهداشتی آنکارا با هدف ترکیب ارتز و پروتز با جدیدترین فناوری و علوم پایه انسانی مانند آناتومی، فیزیولوژی و تربیت نیروهای متخصص در سال 2020 فعالیت خود را شروع کرد. آموزش این دپارتمان که در رده 1 انجمن بین‌المللی ارتز و پروتز (ISPO) قرار دارد، ارتباط تنگاتنگی با بخش صنعت دارد و با محیط چندرشته‌ای به سرعت خود را هماهنگ کرده است.

دپارتمان اعضای مصنوعی دانشگاه اسکودار

دانشجویان رشته اعضای مصنوعی در دانشگاه اسکودار در سال اول تحصیل با دروس پایه مانند آناتومی، فیزیولوژی و فیزیک و ریاضیات سروکار دارند. دروس تخصصی این رشته از ترم دوم شروع شده و تا سال سوم ادامه دارد. در سال دوم بیومکانیک و حرکت‌شناسی، طراحی سه بعدی و طراحی کامپیوتری، علم مواد و بیماری‌های داخلی – عصبی – ارتوپدی را مطالعه می‌کنند. دوره‌های طراحی مدل از سال سوم شروع می‌شود و دروس تکنیک محور مانند بیو مواد، بیو الکترونیک و مهندسی معکوس به دانشجویان تدریس می‌شود. در نهایت در سال چهارم دانشجویان باید در دوره‌های بالینی شرکت کنند. این دپارتمان، بخشی معتبر و مبتکر است که آموزش تحقیقاتی و کاربردی را در این زمینه به علاقه‌مندان ارائه می‌کند.

دپارتمان اعضای مصنوعی دانشگاه حاجت تپه

تحصیل رشته اعضای مصنوعی در دانشگاه حاجت تپه

کسانی که قصد تحصیل رشته اعضای مصنوعی در ترکیه را دارند و می‌خواهند در دانشگاه حاجت تپه مشغول به تحصیل شوند، در همین ابتدا باید بدانند که این رشته در این دانشگاه تنها در مقطع کاردانی تدریس می‌شود. این برنامه تکنسین‌هایی را آموزش می‌دهد که می‌‌توانند به افرادی که اعضای خود را از دست داده‌اند کمک کنند و صلاحیت ساخت ارتزهای بادوام، زیبایی‌شناختی و کاربردی را به منظور کاهش درد و افزایش عملکرد بدنی داشته باشند. این دوره در دانشگاه حاجت تپه، ۲ساله است و در آن دانشجویان دروس تئوری و عملی را به صورت فشرده می‌گذرانند.

شرایط پذیرش کارشناسی ارشد رشته اعضای مصنوعی در ترکیه

به دلیل پیشرفت‌های علمی و فناورانه در زمینه بیومکانیک و توان‌بخشی، رشته اعضای مصنوعی هر روزه گسترده‌تر بوده و در حال حاضر این رشته در مقاطع تحصیلات تکمیلی نیز تدریس می‌شود. شرایط تحصیل رشته اعضای مصنوعی در ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد به شرح زیر است:

  • داشتن مدرک لیسانس با حداقل معدل 2.50 از 4.00 (15 از 20)
  • شرکت در آزمون ALES و کسب حداقل امتیاز 55
  • مدرک مهارت زبان خارجی بسته به زبان تدریس دانشگاه
  • مدرک مهارت زبان ترکی بسته به زبان دانشگاه

شرایط پذیرش دکتری رشته اعضای مصنوعی در ترکیه

در ادامه گفتن شرایط پذیرش تحصیلات تکمیلی رشته اعضای مصنوعی در ترکیه به سراغ مقطع دکتری می‌رویم. شرایط این مقطع نیز مشابه کارشناسی ارشد است، اما طبیعتا نمرات خواسته شده از داوطلب بالاتر است.

  • داشتن مدرک فوق لیسانس از رشته‌های گروه فیزیوتراپی و توان‌بخشی
  • شرکت در آزمون ALES
  • مدرک مهارت زبان خارجی بسته به زبان تدریس دانشگاه
  • مدرک مهارت زبان ترکی بسته به زبان تدریس دانشگاه
نکات بیشتر
بیشتر بخوانید:

برای آشنایی با نحوه تحصیل در ترکیه به مقاله‌ای که به این موضوع اختصاص داده شده سر بزنید و تمامی اطلاعات لازم را دریافت کنید.

اعتبار مدرک رشته اعضای مصنوعی در ترکیه

اکثر دانشگاه‌های ترکیه عضو برنامه تبادل دانشجویی اراسموس پلاس و مولانا هستند. این مشارکت به این معناست که دانشجویان دانشگاه‌های این کشور به راحتی می‌توانند در اروپا درس بخوانند و مدرک آن‌ها از اعتبار بالایی در جوامع بین‌المللی برخوردار است. مدرک رشته اعضای مصنوعی در ترکیه از اعتبار دیپلم ویژه برخوردار است و کار پیدا کردن در اروپا با این مدرک بسیار ساده محسوب می‌شود. در خصوص اعتبار مدرک در ایران باید گفت که اگر معتبر بودن مدرک دانشگاه در کشور ایران برایتان مهم است، حتما باید در دانشگاه‌هایی که وزارت بهداشت تأیید کرده، تحصیل کنید. خوشبختانه بسیاری از دانشگاه‌های مطرح ترکیه مورد تأیید این وزارتخانه است.

موقعیت شغلی و بازار کار رشته اعضای مصنوعی در ترکیه

بازار کار رشته اعضای مصنوعی در ترکیه

افرادی که تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی به پایان رسانده‌اند و به دنبال شغل رشته اعضای مصنوعی در ترکیه می‌گردند، می‌توانند برای کار در بیمارستان‌های دولتی یا خصوصی دارای کارگاه ارتز – پروتز درخواست دهند و مشغول به کار شوند. فارغ‌التحصیلان این فرصت را نیز دارند که در شرکت‌های بیوتکنولوژی و به عنوان کادر علمی در دانشگاه‌ها کار کنند. به‌طورکلی این افراد می‌توانند در مراکز زیر استخدام شوند:

  • مراکز توان‌بخشی
  • بیمارستان‌های خصوصی
  • کارگاه‌های اختصاصی
  • بیمارستان‌های دولتی
  • کارخانه‌های تولید کننده دستگاه‌های مصنوعی
  • بیمارستان‌های دانشگاهی

درآمد شغل رشته اعضای مصنوعی در ترکیه

تکنسین‌های مبتدی رشته اعضای مصنوعی در ترکیه در بخش‌های دولتی حدود 8,750 تا 12,500 لیر در آمد خواهند داشت اما در صورت حرفه‌ای‌تر بودن فرد این مبلغ بین 12,300 تا 14,500 لیر خواهد بود. حق بیمه و کسورات بازنشستگی برای این افراد حدود 1000 تا 1200 لیر است و با در نظر گرفتن این مبلغ حقوق ناخالص یک تکنسین جدید حدود 9300 تا 12,700 خواهد بود.

در خصوص بخش خصوصی باید گفت که طبق داده‌های سایت “eleman.net” در سال 2023 به طور متوسط 23,200 لیر دریافتی دارند. درآمد فارغ‌التحصیلانی که رشته اعضای مصنوعی در ترکیه را به پایان رسانده‌اند، در سال‌های گذشته به شرح زیر است:

درآمد فارغ‌التحصیلان رشته اعضای مصنوعی ترکیه (لیر)
سال کمترین حقوق متوسط حقوق دریافتی بالاترین حقوق دریافتی
2017 2,000 2,700 4,200
2018 2,200 3,100 4,900
2019 2,800 3,960 6,200
2020 3,200 4,620 7,300
2021 4,000 5,670 8,900
2022 (ژانویه) 5,800 8,500 13,600
2022 (جولای) 7,500 11,000 17,700
2023 (ژانویه) 13,000 18,000 28,000
2023 (جولای) 16,500 23,000 34,700

جمع بندی

رشته اعضای مصنوعی در ترکیه دارای بازار کار بسیار خوبی و درآمد بالایی است. تکنسین‌های این حوزه امکان کار در بسیاری از مراکز سلامت و دانشگاهی را نه تنها در این کشور، بلکه در اروپا را دارند. این رشته در ترکیه در 4 مقطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تدریس می‌شود. در این مقاله به شرح کامل این رشته پرداختیم و تمامی اطلاعات لازم را آورده‌ایم.

پاسخ به سؤالات کاربران در این زمینه رشته اعضای مصنوعی در ترکیه

در بخش شهریه‌ها که در این مقاله آورده شده است، هزینه سالانه دانشگاه‌های برتر ترکیه ذکر شده است.
برای قبولی در این رشته بسته به مقطع درخواستی باید در آزمون YOS یا ALES شرکت کنید.
برای اخذ بورسیه می‌توان از طریق خود دانشگاه محل تحصیل یا بنیادهای خصوصی و دولتی ترکیه اقدام کرد.
بله. در اغلب دانشگاه‌های خصوصی و در برخی از دانشگاه‌های دولتی این امکان وجود دارد.
خیر. شرط سنی وجود ندارد.
طول دوره تحصیل در مقطع کاردانی 2 سال و در مقطع کارشناسی 4 سال است.
بله. برخی از دانشگاه‌ها این رشته را به زبان انگلیسی ارائه می‌کنند.
متوسط حقوق در بخش دولتی حدود 9300 تا 12,700 لیر است و در بخش خصوصی 23,200 لیر حساب می‌شود.
Telegram WhatsApp Twitter
دیدگاهتان را بنویسید

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://artanburstap.com/?p=26475
آرتان بورس تاپ تمایل دارید از جدیدترین ظرفیت ها و فرصت های مهاجرتی باخبر شوید.
نه بعدا
بله حتما