logo
رشته های مهندسی ترکیه

رشته های مهندسی در ترکیه

آنچه در این مقاله خواهید خواند

رشته های مهندسی در ترکیه در چند سال اخیر پیشرفت چشمگیری داشتند و با استقبال بی‌سابقه‌ای همراه بودند. دانش آموزان و دانشجویان زیادی هستند که دوست دارند برای تحصیلات لیسانس و یا فوق‌لیسانس خود در یکی از دانشگاه‌های معتبر ترکیه ثبت‌نام کنند. در این مقاله زیر و بم رشته های فنی در ترکیه را بررسی خواهیم کرد و سعی می‌کنیم یک راهنمای جامع در اختیار متقاضیان قرار دهیم. اگر پرسشی در این زمینه دارید می‌توانید در بخش نظرات مطرح کنید تا در اسرع وقت پاسخ دهیم.

در سال‌های اخیر، به دلیل نیاز بسیار شدید دولت ترکیه به خودکفایی، هزینه و توجه زیادی صرف پیشرفت رشته های مهندسی در ترکیه مانند رشته های کامپیوتر، برق، مکانیک و … شده است. از این رو بیشتر دانشگاه‌ها به طور کامل مجهز شدند تا فارغ‌التحصیلان رشته های فنی در ترکیه بتوانند به طور عملی با دستگاه‌های مورد نیاز خود کار نموده و مهارت کسب کنند. همچنین با افزایش اشتغال برای نیروهای متخصص و دادن مزایای فوق‌العاده نتایج مطلوبی به دست آمده است. دانش آموزان و دانشجویان علاقه‌مند به رشته های فنی هم این فرصت را غنیمت شمرده و برای مهاجرت تحصیلی و اعزام دانشجو به ترکیه اقدام کرده‌اند.

تحصیل در رشته های مهندسی در ترکیه

اگر بخواهیم روش‌های تحصیل در رشته های مهندسی در ترکیه را دسته‌بندی کنیم، می‌توان گفت به دو آزمون YOS، آزمون SAT و بورسیه تحصیلی ترکیه می‌رسیم؛ برای تحصیل کارشناسی نیازی به قبولی در آزمون تومر نخواهید داشت؛ اما بهتر است قبل از اقدام برای تحصیل مدرک تومر خود را دریافت نمایید و این آزمون را تنها در صورت نداشتن زمان کافی به بعد موکول کنید.

مهندسی در ترکیه

رشته های فنی در ترکیه با آزمون یوس

یوس مهم‌ترین آزمون کشور ترکیه برای تحصیل در رشته های فنی در ترکیه است که منحصر به همین کشور بوده و به نوعی معادل با کنکور سراسری ایران است. سؤالات یوس نسبت به سؤالاتی که در کنکور سراسری ایران مطرح می‌شود آسان‌تر است و زمان لازم برای قبولی در این آزمون 4 ماه و برای گرفتن یک نتیجه عالی 9 ماه است (البته این مدت زمان نسبت به توانایی شما می‌تواند کمتر یا بیشتر باشد).

یوس برای آن دسته از دانش جویانی است که می‌خواهند رشته های مهندسی در ترکیه را به زبان ترکی بخوانند. البته با این آزمون می‌توانید به زبان انگلیسی هم تحصیل کنید؛ اما این موضوع زیاد شایع نیست. نکته مهمی که باید به یاد داشته باشید این است که هر دانشگاه در زمان مخصوص به خود، آزمون را برگزار می‌کند؛ به‌عبارت‌دیگر این آزمون سراسری نبوده و سؤالات دانشگاه‌های مختلف متفاوت است.

تحصیل رشته های مهندسی در ترکیه با SAT

آزمون SAT یک آزمون جامع است که بسیاری از کشورها برای پذیرش دانشجویان خارجی از آن بهره می‌برند. این آزمون توسط موسسه کالج برد ایالت متحده آمریکا ابداع شد و هر سال سؤالات توسط همین موسسه طرح می‌شود. آزمون SAT مختص کسانی است که می‌خواهند در دانشگاه‌های ترکیه به زبان انگلیسی تحصیل کنند. برخی دانشگاه‌ها مانند دانشگاه حاجت تپه ترکیه دانشجویان خارجی خود را فقط از طریق sat جذب می‌کنند؛ و در نگاه کلی می‌توان گفت که بیشتر دانشگاه‌های خصوصی و برخی دانشگاه‌های دولتی با این آزمون دانشجو می‌پذیرند.

بیشتر بخوانید: آزمون SAT چیست؟

بورسیه تحصیلی برای رشته های مهندسی در ترکیه

بورسیه تحصیلی یک امتیاز بزرگ و منحصر به فرد برای تحصیل رشته های فنی در ترکیه است که می‌توانید از آن استفاده کنید. اغلب دانشجوهایی که آرزوی تحصیل در دانشگاه‌های خارج از کشور را دارند به دلیل هزینه‌های بالای زندگی و تحصیل از این تصمیم منصرف می‌شوند؛ اما بورسیه تحصیلی دانشگاه‌های ترکیه زمینه‌ای را برای شما فراهم می‌کند که با کمترین هزینه بتوانید رشته های مهندسی در ترکیه را به اتمام برسانید.

بورسیه تحصیلی شرایط خاصی دارد که باید داشته باشید تا بتوانید ثبت‌نام کنید. دولت ترکیه برای پیشرفت علم و صنعت کشورش می‌خواهد دانشجویان با استعداد خارجی را در دانشگاه‌های دولتی و غیردولتی خود بورسیه کند. البته قابل ذکر است که پس از بورسیه شدن هم شرایط خاصی برای تحصیل وجود دارد، مانند نمره بالا، نوشتن مقالات علمی و … اگر دانشگاه احساس کند که شما دیگر واجد شرایط برای بورسیه شدن نیستید، امکاناتی که برای شما در نظر گرفته‌اند را قطع خواهد کرد.

خبر خوب این که دانشگاه‌های ترکیه رشته های فنی و مهندسی را با شرایط بسیار آسان‌تر نسبت به رشته های پزشکی بورسیه می‌کنند. برای مثال اگر بخواهید در رشته های مهندسی در ترکیه تحصیل کنید معدل بالای 14 کفایت می‌کند. درحالی‌که معدل لازم برای بورس شدن در رشته های پزشکی بالا 18 است. پس بورسیه تحصیلی یک فرصت استثنایی برای شما است تا بتوانید زندگی خود را متحول کنید.

آشنایی بیشتر: همه چیز درباره بورسیه تحصیلی ترکیه

رشته های فنی در ترکیه

تحصیلات تکمیلی رشته های فنی در ترکیه

3 روشی که پیش‌تر توضیح دادیم، معمول‌ترین روش‌ها برای تحصیل رشته های مهندسی در ترکیه هستند. دانشجویان ایرانی که می‌خواهند تحصیلات تکمیلی رشته های فنی در ترکیه را در خارج از کشور بگذرانند کم نیستند. یکی از مقاصد مهم و محبوب برای این افراد دانشگاه‌های ترکیه هستند. این دانشگاه‌ها با جمع‌آوری بهترین امکانات و تجهیزات بهترین مکان برای یادگیری عمیق دانشجویانی هستند که علاقه دارند با کارهای عملی بیشتر آشنا شوند. همکاری و کارهای تیمی دانشجویان فوق‌لیسانس و دکتری در رشته های فنی در ترکیه بیشتر به چشم می‌آید.

  1. آزمون ALES: آزمون آلس یک امتحان ورودی برای تحصیلات تکمیلی در دانشگاه‌های ترکیه است. این آزمون توسط دانشگاه‌های ترکیه برای پذیرش دانشجویان داخلی و خارجی برگزار می‌شود. هدف آزمون آلس سنجش تخصص‌ افراد نیست بلکه بر روی توانایی‌های کلامی و منطقی افراد تمرکز می‌کند. این آزمون سالانه 2 نوبت و در ماه‌های اردیبهشت و آذر ماه برگزار می شود. برگزارکننده اصلی این آزمون آموزش عالی کشور ترکیه است.
  2. آزمون GRE: آزمون GRE توسط موسسه ETS آمریکا برگزار می‌شود و یکی از معتبرترین آزمون‌ها برای پذیرش دانشجویان کارشناسی ارشد (Master) و دکتری (PHD) در رشته های فنی در ترکیه است. این آزمون یک تست منطق است و قوای تحلیلی افراد را می‌سنجد.
  3. بورسیه تحصیلی: علاوه بر بورسیه می‌توانید از شرایطی مانند دستیار آموزشی (TA) و دستیار پژوهشی (TR) نیز بهره ببرید. شرایطی که به بورسیه‌های دوره کارشناسی ارشد و دکتری داده می‌شود کمی متفاوت است. دانشجویانی که در دوران ارشد بورس می‌شوند باید پس از اتمام سال تحصیلشان یک دوره یک تا دو ساله را برای دولت و با حقوقی که دولت تعیین می‌کند کار کند.

رشته های مهندسی در ترکیه

علاقه به رشته مهندسی در بین کسانی که مایل به تحصیل در کشور ترکیه هستند، در سال های اخیر افزایش چشم گیری داشته است. اکثر دانشگاه های کشور ترکیه نیز که در گذشته دانشجویان و فارغ التحصیلان مرد بیشتری داشتند، اکنون طیف وسیعی از مطالعات و فرصت ها را برای فعالیت زنان در زمینه مهندسی ارائه می دهند. دلیل اصلی آن نیز افزایش تقاضا برای مهندسین جوان، با استعداد و خلاق در زمینه های مختلف توسط اقتصاد و دولت ترکیه است.

از طرف دیگر مهندسی یکی از پردرآمدترین و سرگرم کننده ترین حرفه ها در ترکیه و جهان است. یکی از بزرگترین مزایای آن نیز درآمد و دستمزد بالا و مطلوب (تقریباً 4 برابر قانون کار کشور ترکیه) محسوب می شود. همین عوامل باعث شده تا سالانه دانشجویان ایرانی بیشتری تصمیم به تحصیل در رشته مهندسی ترکیه بگیرند. از مهمترین و پردرآمدترین رشته های مهندسی در ترکیه که طرفداران زیادی را به خود جذب کرده اند عبارت اند از:

  • مهندسی صنایع
  • مهندسی برق و الکترونیک
  • مهندسی عمران
  • مهندسی مکانیک
  • مهندسی پزشکی
  • مهندسی الکترونیک
  • مهندسی هسته ای
  • مهندسی مکاترونیک
  • مهندسی نانو
  • مهندسی نرم افزار
  • مهندسی سیستم های انرژی
  • مهندسی مدیریت

هزینه تحصیل مهندسی در ترکیه

شهریه رشته های مهندسی در ترکیه

 هزینه تحصیل در رشته های مهندسی کشور ترکیه متناسب با دانشگاه انتخابی، زبان تدریس در دانشگاه، مقطع تحصیلی و … می تواند متغیر باشد. به صورت معمول تحصیل در دانشگاه های خصوصی این کشور هزینه بالاتری در مقایسه با دانشگاه های دولتی دارد. تحصیل به زبان ترکی در دانشگاه های این کشور نیز مقرون به صرفه تر و ارزان تر است. به عنوان مثال شهریه دریافتی رشته های مهندسی در دانشگاه های دولتی مبلغی بین 1,000 تا 4,000 یورو در سال است. تحصیل در دانشگاه های خصوصی این کشور نیز بیش از 20.000 یورو در سال هزینه دارد. همچنین دانشجویان بین المللی با در اختیار داشتن 400 تا 650 یورو در ماه می توانند هزینه زندگی در این کشور را تأمین کنند.

نام دانشگاه شهریه رشته مهندسی
استانبول تجارت 4000 تا 5000 دلار
مدیپول استانبول 6000 تا 7000 دلار
اطلس 7500 دلار
اوستیم  5000 دلار
اوکان  6500 دلار
آرل 6000 تا 7000 دلار
آلتین باش 8500 دلار
ایستینیه 5400 دلار
بیرونی 4000 تا 7000 دلار
فنرباغچه 3000 تا 4000 دلار
کوجالی سالیک 5000 دلار
کولتور 5000 تا 5800 دلار
مال تپه 4000 تا 5000 دلار
مدیپول آنکارا 3000 دلار
گلیشیم 7000 دلار
ساکاریا 3000 تا 6000 دلار

دانشگاه های مهندسی ترکیه

سیستم های رتبه بندی معتبر دنیا، سالانه دانشگاه های جهان را مطابق با کیفیت آموزشی و تحقیقات صورت گرفته طبقه بندی می کنند. از معتبرترین و بهترین دانشگاه های مهندسی ترکیه مطابق با معتبرترین سیستم های رتبه بندی دنیا می توان به دانشگاه های زیر اشاره کرد:

  • دانشگاه فنی استانبول
  • دانشگاه فنی خاورمیانه آنکارا
  • دانشگاه بغازیچی
  • دانشگاه ییلدیز تکنیک
  • دانشگاه بیلکنت
  • دانشگاه سابانجی
  • دانشگاه قاضی
  • دانشگاه حاجت تپه
  • دانشگاه کارادنیز تکنیک
  • دانشگاه فرات
  • دانشگاه دکوز ایلول
  • دانشگاه کوچ
  • دانشگاه آکدنیز
  • دانشگاه آنکارا
  • دانشگاه آتاتورک
  • دانشگاه آبانت ایزت
  • دانشگاه آتیلیم
  • دانشگاه باغچه شهیر
  • دانشگاه ارجیس
  • دانشگاه اوزیین
  • دانشگاه فنی استانبول
  • دانشگاه چوکوروا
  • دانشگاه 9 ایلول

جمع‌بندی

در این مقاله با چگونگی اقدام برای تحصیل در رشته های مهندسی در ترکیه آشنا شدید. شما می‌توانید از طریق آزمون‌های یوس، اس ای تی و بورسیه برای رشته های فنی در ترکیه اقدام نمایید که ما به شما توصیه می‌کنیم اگر شرایط بورسیه را دارید حتماً همین راه را امتحان کنید. برای تحصیل در مقاطع بالاتر نیز از طریق دو آزمون اصلی یعنی جی آر ای و آلس می‌توانید وارد دانشگاه‌های ترکیه شوید. اگر در سال‌های تحصیل دوره لیسانس مقالات علمی خوب همراه با معدل خوب دارید می‌توانید از طریق بورسیه تحصیلی نیز اقدام کنید.

اگر سؤالی درباره تحصیل رشته های مهندسی در ترکیه و دانشگاه های مهندسی ترکیه دارید خوشحال می‌شویم پاسخ گوی شما عزیزان باشیم. در قسمت نظرات سؤالات خود را از مطرح کنید و در صورت نیاز با مشاوران آرتان بورس تاپ تماس حاصل فرمایید.

سوالات خود را از ما بپرسید

Telegram WhatsApp Twitter

4 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

  • آیا رشته فنی مهندسی پلیمر در دانشگاه فنی استانبول هست یا خیر در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری؟
    و درمورد رشته مهندسی شیمی آیا در دانشگاه فنی استانبول هست یا خیر در مقطع ارشد و دکتری؟
    البته رشته مهندسی پلیمر برای من در اولویت هستش.

    • سلام دوست عزیز . لطفا جهت مشاوره به واتس آپ پیام بدید تا مشاورهای موسسه راهنمایی های لازم رو خدمتتون ارائه بدن
      09214640035
      ?ممنون?

دیدگاهتان را بنویسید

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://artanburstap.com/?p=5283
آرتان بورس تاپ تمایل دارید از جدیدترین ظرفیت ها و فرصت های مهاجرتی باخبر شوید.
نه بعدا
بله حتما