قبل از اینکه مقاله را شروع کنیم و وارد بحث جذاب شغلهای پر درآمد در ترکیه شویم، بهتر است به این نکته مهم بپردازیم: ترکیه مقصد اغلب ایرانیانی است که قصد مهاجرت کاری به خارج کشور را دارند. مسلماً در انتخاب شغل فاکتورهایی مثل تخصص، مهارت و علاقه دخیل هستند. اما بخشی از تصمیمگیری به این سؤال برمیگردد که به دنبال چه شغلی برویم که درآمد خوبی عایدمان شود؟
در این مقاله به تعدادی موضوع اساسی میپردازیم از جمله اینکه شغلهای پر درآمد در ترکیه کداماند؟ و کدام یک از این شغلها برای مهاجران ایرانی مناسب هستند …
معرفی شغل های پردرآمد در ترکیه
امروزه افراد بیشترین زمان خود را صرف کار کردن میکنند. کسب درآمد یکی از عوامل اصلی این امر به شمار میرود. هر فردی میتواند با توجه به تواناییهایی که دارد شغلی را انتخاب کرده و به میزان درآمد معینی دست پیدا کند. جواب این سؤال که شغلهای پر درآمد در ترکیه کداماند را در این بخش آوردهایم:
مهندسی نرم افزار
برنامههایی که در گوشیهای هوشمند، رایانهها و حتی تلویزیون و خودروهای خود استفاده میکنید، نتیجه کار مهندسین نرم افزار هستند. فارغ التحصیلان این رشته میتوانند در بسیاری از حوزههای مربوط، مشغول به کار شوند. نیاز جامعه و همچنین بازار کار پررونق مهندسی نرم افزار باعث شده افراد زیادی این حرفه را به عنوان شغل انتخاب کنند. مهندسی نرم افزار علیرغم اینکه جزء شغل های پر درآمد در ترکیه به شمار میرود، به سرمایه اولیه چندان زیادی برای شروع کار نیاز ندارد و بیشتر تخصص و تبحر لازمهی آن است.
کارشناسی بیمه
برای اینکه کارشناس بیمه شوید باید در دورههای 4 سالهی بانک و بیمه که جزء رشتههای دانشگاهی است، شرکت کنید. البته افرادی هم که در این زمینه کار کرده و تجربهی کافی کسب کردهاند، در صورت داشتن شرایط لازم میتوانند به عنوان کارشناس بیمه مشغول به کار شوند. این حرفه جزء شغلهای پر درآمد درترکیه به شمار میرود و نیازمند سرمایه اولیه چندانی هم نیست. علاقهمندان به شغل کارشناسی بیمه میتوانند در بخشهای دولتی و خصوصی مشغول به کار شوند و به درآمد بالایی دست پیدا کنند. متوسط حقوق سالیانه کارشناسان بیمه چیزی حدود 150 هزار لیر میباشد.
داروسازی
فراموش نکنید هر شغلی که با سلامت افراد ارتباط دارد، از محبوبیت بسیاری در تمام کشورهای دنیا برخوردار است. کشور ترکیه هم از این قاعده مستثنی نیست. داروسازها بعد از گذراندن دورهی 5 سالهی کارشناسی در ترکیه میتوانند وارد بازار کار شده و در بخشهای مختلفی چون داروخانهها، شرکتهای آرایشی بهداشتی، انبارهای دارویی، مؤسسات پزشکی قانونی و … مشغول شوند. یا اینکه شرکت داروسازی خود را تأسیس کنند؛ بنابراین سرمایه اولیهای که این حرفهی شغلی طلب میکند میتواند با توجه به اینکه کدام مسیر شغلی را در نظر داشته باشید متفاوت باشد. متوسط درآمد سالیانه داروسازها 150 هزار لیر است که درآمد به نسبت بالایی به شمار میرود.
وکالت
در هر جامعهای وکلا به دلیل حل کردن اختلافات و مشکلات حقوقی افراد از جایگاه اجتماعی خوبی برخوردار هستند. برای اینکه در ترکیه وکالت کنید باید شهروندی این کشور را داشته باشید. نداشتن سابقهی جرم و جنایت از شروط اصلی مشغول شدن به شغل وکالت در کشور ترکیه است. سرمایهی اولیه مورد نیاز به فعالیت فردی یا ایجاد تیم وکالت بستگی دارد. در حالت کلی حرفه وکالت جز مشاغل پر تقاضا و درآمد بالا به شمار میرود. متوسط حقوق سالیانه وکلا تقریباً 150 هزار لیر است.
خلبانی
خبر خوب این است که بعد از فارغالتحصیلی از دبیرستان میتوانید با شرکت در مدرسههای آموزش خلبانی، در این حرفهی شغلی شروع به فعالیت کنید. همچنین میتوانید با تحصیل دورهی 4 ساله رشتهی خلبانی مدرک لیسانس دریافت کنید. مهارت ارتباطی خوب، توانایی انجام کار گروهی و مدیریت، توانایی حفظ آرامش در موقعیت استرسزا از ویژگیهای یک خلبان پرواز است. این حرفهی شغلی سرمایه اولیه زیادی را طلب نمیکند و از شغلهای پردرآمد به شمار میرود. لازم به ذکر است که با توجه به امن بودن پروازهای هوایی نسبت به سایر وسایل حمل و نقل و نیز سرعت بالای جابهجایی مسافر، خلبانی در بیشتر کشورهای دنیا جزو پر طرفدارترین مشاغل محسوب میشود.
پزشکی
پزشکی از زمانهای قدیم جزء محبوبترین مشاغل در بین جوامع انسانی بوده و امروزه هم از جایگاه بسیار خوبی در تمام کشورها برخوردار است. ذهن پرسشگر، داشتن انعطاف عاطفی و توانایی مدیریت استرس از ویژگیهایی است که باید پزشکان داشته باشند. این حرفه با درآمد متوسط 130 هزار لیر جزء شغلهای پر درآمد شمرده میشود و آیندهی شغلی تضمین شدهای دارد.
با این اوصاف حتمأ میدانید که تحصیل رشتهی پزشکی طرفداران بسیار زیادی دارد. اما چیزی که مهم است، شما باید این رشته را در دانشگاهی تحصیل کنید که مدرک معتبری در دنیا ارائه دهد. به همین دلیل توصیه میکنیم سری به مقالهی ما در خصوص پزشکی در ترکیه بزنید. ما در این مقاله توضیح دادهایم که چطور میتوانید از دانشگاههای معتبری مثل حاجت تپه و … پذیرش بگیرید.
مشاور مدیریت (Management consultancy)
اگر قصد دارید مشاوره مدیریت را به عنوان شغل آینده خود انتخاب کنید خواندن این بخش به شما توصیه میشود چرا که باید بدانید داشتن توانایی حل مسئله، توانایی برقراری ارتباط قوی، داشتن ذهنی قوی برای یادگیری و توسعهی مهارتهای شغلی از ویژگیهایی است که یک مشاور مدیر باید داشته باشد. برای یادگیری این حرفه میتوانید تحصیلات دانشگاهی مربوط را ادامه دهید یا اینکه از طریق آموزشهای آنلاین که مؤسسات ارائه میدهند مهارتهای لازم را کسب کنید. گفتنی است که حرفهی مشاوره مدیریت نیازمند سرمایه اولیه چندانی نیست و با درآمد متوسط سالانه 125 هزار لیر جزء مشاغل محبوب و آینده دار به شمار میرود
مهندسی نفت
مهندسان نفت وظیفه توسعه پروژههای مربوط به استخراج، انتقال و فراوری نفت و سایر منابع زیرزمینی را بر عهده دارند. افرادی که میخواهند در حوزه مهندسی نفت مشغول به کار شوند باید دوره چهارساله کارشناسی در دانشگاهها را گذرانده و دارای مدرک لیسانس باشند.
داشتن توانایی فیزیکی برای کار در مکانهای خشک، کوهستانی یا دائماً بارانی، داشتن تفکر تحلیلی و توانایی مدیریت و انجام کار گروهی از ویژگیهای یک مهندس نفت است.
ناگفته نماند که: با توجه به سرمایهگذاری ترکیه در پروژههای اکتشافات نفت و گاز، آینده بسیار خوبی برای این حرفه در ترکیه پیشبینی میشود.
مشاوره مالی
این حرفه شغلی به دلیل جایگاه عالی، آیندهی تضمین شده و درآمد بالغ بر 80 هزار لیر در سال محبوبیت بسیاری در کشور ترکیه پیدا کرده است. تجزیه و تحلیل حسابها، مدیریت حقوق و دستمزد، کنترل درآمد و هزینه، تهیه اظهارنامه مالیاتی، از وظایف مشاور مالی به شمار میرود. برای ورود به این حرفه باید دارای حداقل مدرک لیسانس از گروههای اقتصاد، مدیریت بازرگانی، حسابداری، مدیریت عمومی، مالی و بانکداری باشید.
مدیریت فناوری اطلاعات
فناوری اطلاعات یا همان آی تی (مخفف.Information Technology) یکی از شغلهای پردرآمد در ترکیه و همچنین محبوبترین شغلها در سراسر دنیا است. برای ورود به این حرفه شغلی تحصیل در گروههایی مانند مهندسی نرم افزار، سیستمهای مدیریت اطلاعات، مهندسی کامپیوتریا فناوری اطلاعات ضروری است. یکی از مزایای بزرگ این شغل امکان انجام دورکاری یا freelancer بودن آن هست؛ شما میتوانید به شرط تبحر و تجربه کافی و آشنایی با زبان انگلیسی در پروژههای دورکاری پردرآمدی ازکشورهای اروپایی و آمریکایی مشارکت نمایید.
متوسط درآمد سالیانه مدریت فناوری اطلاعات 250 هزار لیر است که درآمدی بسیار عالی محسوب میشود.
مراجعه به سایتهای کاریابی ترکیه یکی از روشهای پیدا کردن کار در این کشور است. اما قبل از آن دانستن نکاتی میتواند کمک بسیار زیادی به شما بکند. در مقاله کاریابی در ترکیه دربارهی هرچه که باید در این زمینه بدانید صحبت کردهایم و راهنمای شما برای پیدا کردن یک کار خوب و مناسب خواهیم بود.
در جدول زیر لیستی از شغلهای پردرآمد ترکیه را جمع آوری و به متوسط درآمد سالانه اشاره کردهایم. همینطور به این موضوع هم اشاره کردهایم که افراد خارجی مجاز به انجام کدام یک از این کارها هستند:
نام شغل | متوسط درآمد سالانه(هزار لیر) | مجاز برای خارجیان |
دفتر اسناد رسمی | 300 | مجاز نیست |
مدیریت فناوری اطلاعات | 250 | مجاز هست |
مهندسی نرم افزار | 250 | مجاز هست |
متخصص بیمه | 150 | مجاز هست |
داروسازی | 150 | مجاز نیست |
وکالت | 150 | مجاز نیست |
خلبانی | 150 | مجاز هست |
پزشکی | 130 | مجاز هست |
مشاوره مدیریت | 125 | مجاز هست |
مهندسی نفت | 100 | مجاز هست |
مشاوره مالی | 80 | مجاز هست |
شغل های پردرآمد در ترکیه برای ایرانیان
اگربه قصد پیدا کردن کار در ترکیه مهاجرت میکنید و هنوز نمیدانید چه شغلی را در این کشور ادامه دهید، خواندن این قسمت از مقاله را توصیه میکنیم. در این بخش تعدادی از شغلهای پر درآمد در ترکیه برای ایرانیان را معرفی کرده و به دستمزد، مزایا، بازار کار و آیندهی شغلی هر کدام اشاره میکنیم.
ارائه خدمات به مشتری
به دلیل افزایش مشاغل بینالمللی در کشور ترکیه، اغلب ایرانیها در این کشور به سراغ شغلهای خدماتی میروند. افرادی که به زبان انگلیسی یا ترکی تسلط دارند، میتوانند در بخش روابط عمومی این سازمانها مشغول به کار شوند. گستردهترین فرصت اشتغال دراین زمینه در بسیاری از آژانسهای گردشگری دیده میشود. استخدام در شرکتهای خدماتی اغلب به دلیل اینکه به سرمایه اولیه نیاز ندارند، از محبوبیت بالایی برخوردارند. متوسط در آمد این دسته از مشاغل متغیر و بین 1300 تا 8000 لیر است.
آموزش زبان خارجی
اگر به یک زبان خارجی مسلط هستید، توصیه میکنیم به سراغ تدریس زبان بروید؛ چرا که این حرفه شغلی درترکیه از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است. شما میتوانید به طور خصوصی تدریس کنید و یا در آموزشگاهها و کالجهای خصوصی مشغول به کار شوید.این حرفه شغلی نیازمند سرمایه اولیه چندانی نیست و درآمد آن با توجه به اینکه در چه نوع مکانی تدریس میکنید متفاوت و چیزی حدود 5500 تا 11000 لیر در ماه است.
پرستار کودک
افرادی که مهارت برقراری ارتباط با کودکان را دارند و میتوانند به خوبی از آنها مراقبت کنند، بهتر است به دنبال شغل پرستاری از کودک بروند. اکثر خانوادههای پر درآمد ترکیه برای نگهداری و تربیت کودکان خود از یک پرستار کمک میگیرند. اگر به یک زبان خارجی به غیر از زبان ترکی هم تسلط داشته باشید، شانس انتخاب شدنتان به عنوان پرستار کودک بیشتر خواهد شد. این حرفه شغلی حقوق و مزایای بسیار زیادی از جمله درآمد خوب، بهره مندی از محل اقامت، غذا و … برای افراد خارجی دارد.
مشاور املاک
از آنجایی که ترکیه انتخاب بسیاری از سرمایه گذارانی است که قصد خرید ملک در خارج از کشور را دارند، بازار کار مشاورین املاک در این کشور پررونق بوده و از در آمد بسیار خوبی هم برخوردار است. یک مشاور املاک در چهار چوب قوانین در کار خرید، فروش و اجاره ملک به شما کمک کرده و ارتباط شما با مشتری یا خریدار را برقرار میکند.برای ورود به این حرفه نیاز به تحصیل در دانشگاه نیست و افراد به راحتی میتوانند وارد بازار کار شوند. داشتن روابط عمومی بالا و قدرت اقنای مشتری از ویژگیهای افرادی است که قصد دارند مشغول به کار در این زمینه شوند.
افرادی که قصد تأسیس یک دفتر مشاوره املاک مستقل را دارند نیازمند داشتن حداقل 150000 لیر سرمایه اولیه هستند.
متخصص تغذیه
در دنیای امروز که همه چیز رو به ماشینی شدن است، ورزش کردن و مهمتر از آن کنترل تغذیه به نظر کار مشکلی میرسد؛ چرا که بسیاری از افراد وقت کافی برای کنترل آنچه که میخورند را ندارند. در این مواقع مراجعه و کمک گرفتن از یک متخصص تغذیه میتواند راهکار خوبی باشد. متخصصین تغذیه با ارائه برنامهی غذایی سالم و مفید افراد را به سمت تغذیه مناسب و داشتن تناسب اندام پیش میبرند.
در صورت نداشتن تحصیلات دانشگاهی در این زمینه کافی است در دورههایی که توسط مؤسسات و سازمانها برگزار میشوند شرکت کرده و با در دست داشتن مدرک اخذ شده وارد بازار کار این رشته شوید.
از آنجایی که شغل متخصص تغذیه جز مشاغل دولتی به حساب نمیآید میتواند در آمد متفاوتی داشته باشد. متوسط حقوق ماهیانه افرادی که در این حرفه مشغول به کار هستند،15000 لیر است.
درجدول زیر یک لیست از شغلهایی که بیشتر ایرانیان در ترکیه به سراغ آنها میروند آوردهایم و به متوسط درآمد سالیانه این مشاغل پرطرفدار اشاره نمودهایم:
نام شغل | متوسط درآمد سالیانه(هزار لیر) |
مسئول خدمات مشتری | 130 |
آموزش زبان انگلیسی | 130 |
پرستار کودک | 120 |
ترجمه و ویرایش | 180 |
کارشناس فروش واردات و صادرات | 190 |
آرایشگری | 240 |
خدمات مشاوره | 250 |
مشاور املاک | 250 |
شفل های آزاد پردرامد در ترکیه
افرادی که خارج از سازمانها و مؤسسات دولتی مشغول به کار هستند را اصطلاحأ دارندگان شغل آزاد میگوییم. این افراد میتوانند خود کارفرما باشند و یا برای دیگران کار کنند. در این میان فریلنسرهایی هم هستند که خارج از سازمان و به صورت دور کار خدمات خود را به مشتری ارائه میدهند. در هر صورت درآمدی که از شغلهای ازاد حاصل میشود متغیر است. در این بخش میخواهیم شما را با تعدادی از شغلهای آزادی که جزء شغلهای پر درآمد در ترکیه محسوب میشوند و متوسط حقوق سالیانه آنها اشنا کنیم:
- وبلاگ نویسی
- تحلیلگر داده
- توسعه برنامه موبایل
- کارشناس تجارت الکترونیک
- ویرایش و ادیت متن
- متخصص تغذیه
- دیجیتال مارکینگ
- طراحی مد
نام شغل | متوسط درآمد سالانه(لیر) | مجاز برای خارجیان |
کارشناس تجارت و الکترونیک | 120.000 | هست |
توسعه برنامه موبایل | 200.000 | هست |
وبلاگ نویسی | 150.000 | هست |
طراحی داخلی | 190.000 | هست |
ویرایش و ادیت متن | 110.000 | هست |
متخصص تغذیه | 180.000 | هست |
بینایی سنجی | 130.000 | هست |
بازیگری | 160.000 | هست |
طراحی مد | 190.000 | هست |
تحلیلگر داده | 180.000 | هست |
پردرآمدترین شغل خانگی در ترکیه
بسیاری از مشاغل این روزها به صورت دورکاری است و نیاز به اینترنت و لپتاپ دارد. در صورتی که قصد کار در ترکیه را دارید، می توانید از هر جایی که هستید، مشاغل خانگی زیر را به عنوان منبع درآمد در ترکیه در نظر داشته باشید:
- شغل های هنری و ساخت زیورآلات
- آشپزی و خدمات خانه داری
- خدمات آرایشگاه در خانه
- مشاغل اینترنتی و دورکاری
- ترجمه و تایپ
- ساخت طلا
- بازاریابی و تحقیق بازار
- اینفلوئنسر
- آموزش آنلاین زبان یا تخصص
اصلی که در زمینه پیدا کردن کار در ترکیه و استانبول باید در نظر داشته باشید، تسلط و تبحر شما به زبان انگلیسی و رشته تخصصی خودتان است. برای کار در ترکیه شما به مجوز کاری و شهروندی ترکیه نیاز دارید. مشاغل پردرآمد ترکیه نیاز به تسلط شما در زمینه تخصص دارد. شما می توانید از طریق شرکت کاریابی آرتان بورس تاپ، کار مورد نظرتان را در ترکیه پیدا کنید و در یکی از بهترین شهرهای ترکیه، به کار مورد علاقه تان مشغول شوید.
جمع بندی
برخی مهاجران نیز که قصد کارآفرینی در ترکیه را دارند، برای راه اندازی و ثبت شرکت معمولا نیاز به پروانه کسب دارند که در این زمینه دپارتمان آرتان بورس تاپ خیال تان را از بابت خدمات ثبت شرکت راحت می کند تا شما عزیزان بتوانید سرمایه گذاری بلند مدت و موثری را در ترکیه داشته باشید. در این مقاله از سری مقالات آرتان بورستاپ شغلهای پردرآمد درترکیه را بررسی کرده ودر خصوص نکات مهمی صحبت کردیم. با این حساب میتوانیم با دید بازتری در انتخاب یکی از مهمترین موضوعات زندگی خودتصمیمگیری کنیم. در صورتی که راجع به هر کدام از صحبتهایی که شد سوالی داشتید، حتمأ بپرسید. مشاورین ما سعی میکنند در اولین فرصت پاسخگوی شما باشند.
6 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام.من ۳۵سالمه طراح لباسم میتونم .
آیا شرایط بورسیه شدنو بخاطر سنم ندارم؟
و اینکه میتونم ترکیه راحت کار پیداکنم؟
سلام وقت بخیر
میتونید در دانشگاه های ترکیه که شرایط سنی و معدل ندارند برای تحصیل اقدام کنید
برای اطلاع از شرایط ثبت نام و پذیرش دانشگاه با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید
سلام خوبین من دخترم
میتونم در خصوص برنامه نویسی کار پیدا کنم چون تو یکی از مقاله هاتون خوندم تقلب مرد ها در این کار استخدام میشن
سلام وقت بخیر؛
عزیزم در حال حاضر مجموعه در زمینه کاری خدمات ندارد.
سلام در مورد در امد کارشناس پرستاری،کارشناس هوشبری وکارشناس مامایی توضیحاتی بدهید.ایا پذیرش برای این افراددارند
سلام وقت بخیر
این رشته ها با توجه به مهارت شما بازار کار خوبی در ترکیه دارند
برای تحصیل در این رشته ها دپارتمان ما برای شما در دانشگاه های خصوصی بدون آزمون پذیرش میگیرد
برای اطلاع از شرایط ثبت نام با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید