اگر شما هم از طرفداران رشته علوم آزمایشگاهی در ترکیه هستید، اما نمیدانید که دقیقاً باید چه کار کنید؟ باید بدانید، رشته علوم آزمایشگاهی یکی از بهترین و پرطرفدارترین رشته هایی است که متقاضیان بینالمللی دست روی آن میگذارند. برای همین، لحظهای تردید به دل خود راه ندهید. تحصیل علوم آزمایشگاهی در دانشگاههای ترکیه این راه را برای دستیابی سریع به آرزوهایتان ممکن خواهد کرد. شما بهعنوان یک کارشناس علوم آزمایشگاهی قادر خواهید بود که در آزمایشگاهها مشغول به کار شوید، در مقاطع بالاتر تحصیل کنید، آزمایشهای بالینی انجام دهید و نتایج آزمایشات مختلف را تحلیل و تفسیر کنید؛ اما برای گرفتن پذیرش رشته علوم آزمایشگاهی در ترکیه چکار باید کرد؟ با ما در دپارتمان آرتان بورس تاپ همراه باشید تا هر آنچه باید بدانید را به شما بگوییم.
شرایط تحصیل علوم آزمایشگاهی در ترکیه
شما برای هر دوره و مقطع تحصیلی رشته علوم آزمایشگاهی در ترکیه که بخواهید اقدام کنید، باید مدارک مورد نیاز هر دانشگاه در زمانهای مشخص به دانشگاه ارائه دهید. برای همین بسیار مهم است که مدارک و زمانهای ثبتنام را در وبسایت هر دانشگاه دنبال کرده باشید. دو نکتهی مهم در مورد پذیرش رشته علوم آزمایشگاهی در دانشگاههای ترکیه وجود دارد. یکی؛ آزمونهای ورودی هر دانشگاه است که توسط خود دانشگاهها برگزار میشود که عموماً یکی از سه آزمون سات، تومر یا یوس است. دیگری مدارک و گواهیهایی است که باید ترجمه کنید و به دانشگاه ارائه دهید. در ادامه مدارک کلی برای پذیرش مقطع مختلف رشته علوم آزمایشگاهی آورده شده است:
-مدارک مورد نیاز برای پذیرش در دوره کارشناسی:
- مدرک دیپلم و ترجمه معتبر آن به زبان ترکی یا انگلیسی
- ریزنمرات دوره دیپلم و پیش دانشگاهی و ترجمه آن
- قبولی در آزمونهای ورودی دانشگاه
- ارائه پاسپورت معتبر
- تعداد عکس مورد نظر دانشگاه
-مدارک مورد نیاز برای پذیرش در دوره کارشناسی ارشد:
- مدرک دیپلم و کارشناسی و ترجمه معتبر آنها به زبان ترکی یا انگلیسی
- ریزنمرات تمام دورههای قبل به همراه ترجمه آنها
- انگیزه نامه
- توصیهنامه
- رزومه پژوهشی (چنانچه دارید)
- نمره قبولی در آزمونهای زبان انگلیسی
- آزمونهای ورودی دانشگاه
- پاسپورت معتبر
- تعداد عکس مورد نظر دانشگاه
-مدارک مورد نیاز برای پذیرش در دوره دکترا رشته علوم آزمایشگاهی:
- مدرک دیپلم، کارشناسی و کارشناسی ارشد به همراه ترجمه معتبر آنها به زبان ترکی یا انگلیسی
- نمره آزمون آیلتس یا تافل
- مقالات پژوهشی
- انگیزه نامه
- توصیهنامه
- ریزنمرات دورههای قبل
- پاسپورت معتبر
- تعداد عکس
- رزومه معتبر و سوابق پژوهشی (مخصوص برای گرفتن بورسیههای تحصیلی)
- آزمونهای ورودی دانشگاه
ارشد علوم آزمایشگاهی در ترکیه
بسیاری از دانشجویان رشته علوم آزمایشگاهی بعد از به پایان رسیدن دوره کارشناسی خود، قصد ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر را دارند. در دورههای بالاتر شما بیشتر به تخصص در این رشته نزدیک خواهید شد. دوره ارشد علوم آزمایشگاهی در ترکیه دو ساله است. البته در برخی از موارد سه سال نیز طول خواهد کشید. در این دوره دوساله ما مهارتهای خود را در این رشته بیشتر خواهید کرد. همانطور که در داخل کشور خودمان نیز ارشد پلی میان دوره کارشناسی و دکتری است، اما مزیتهای خود را نیز دارد، در ترکیه نیز همانطور است. شما میتوانید پس از پایان دوره کارشناسی ارشد علوم آزمایشگاهی در ترکیه در دوره دکتری نیز شرکت کنید و به یک متخصص در زمینه حرفهای خود تبدیل شوید.
در این دوره شما با مباحثی از جمله شیمی بالینی، هموستاز، بیماریهای عفونی، ایمونولوژی، خدمات انتقال خون، روشهای نوظهور در علوم آزمایشگاهی بالینی و … آشنا خواهید شد. گرایش های مختلفی در دوره ارشد علوم آزمایشگاهی پیش روی شما خواهد بود. از جمله این گرایش ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- فیزیولوژی
- بیوشیمی بالینی
- زیست فناوری پزشکی
- ژنتیک انسانی
- ایمن ناسی
- خون شناسی آزمایشگاهی و بانک خون
- ویروس شناسی پزشکی
- انگل شناسی
- قارچ شناسی پزشکی
- میکروب شناسی پزشکی
قطعاً در دوره ارشد علوم آزمایشگاهی در ترکیه بر روی تحقیق و پژوهش تمرکز خاصی خواهید داشت. اگر از رشته پزشکی بدون آزمون ترکیه فارغ التحصیل شده اید بد نیست بدانید که پژوهش ها در دوره دکتری وارد فاز جدیتری خواهد شد. در پایان دوره ارشد باید از یک پایاننامه دفاع کنید تا بتوانید مدرک خود را در این دوره بگیرید.
دکترای علوم آزمایشگاهی در ترکیه
دوره دکترای علوم آزمایشگاهی در ترکیه یکی از بهترین انتخابها برای ادامه تحصیل دانشجویان بینالمللی است. تعدادی از بهترین دانشگاههای این کشور، برنامه دکترا علوم آزمایشگاهی را ارائه میدهند. شرایط درس خواندن در ترکیه و ورود به این رشته آسان خواهد بود. تحصیل دکتری در ترکیه در این رشته 4 ساله است و شاید 5 سال هم طول بکشد. از جمله گرایش های دوره دکترای علوم آزمایشگاهی در ترکیه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سیاست گذاری سلامت
- ژنتیک پزشکی
- زیست فناوری پزشکی
- خون شناسی آزمایشگاهی و علوم انتقال خون
- بیوشیمی بالینی
- باکتری شناسی پزشکی
- ایمنی شناسی پزشکی
- انگل شناسی پزشکی
- قارچ شناسی پزشکی
- فارماکولوژی
- ویروس شناسی پزشکی
- سم شناسی
- میکروبیولوژی
- ایمونولوژی
- هیستوپاتولوژی
- سیتوپاتولوژی
شما در دوره دکترای علوم آزمایشگاهی در ترکیه وارد فاز جدی تحقیق و پژوهش میشوید، شما تایم بیشتری را در آزمایشگاه های تخصصی خواهید گذارند و هر لحظه ممکن است کشف و ایدهی جدیدی را به جهان ارائه دهید. اگر شما دوره دکترای خود را به پایان برسانید میتوانید برای خود آزمایشگاه پزشکی تأسیس کنید. در کنار اینها بسیاری از کشورها به نیروی متخصص در رشته علوم آزمایشگاهی نیاز خواهند داشت که احتمال زیاد رزومه شما مورد تأیید آنها قرار بگیرد. پس آینده درخشانی در انتظارتان خواهد بود.
هزینه تحصیل علوم آزمایشگاهی در ترکیه
روند رو به رشدی را در سالهای اخیر برای پذیرش رشته علوم آزمایشگاهی در ترکیه شاهد هستیم. افراد بیشتری دانشگاههای ترکیه را برای تحصیل انتخاب میکنند. یکی از دلایل این امر، بالا بودن سطح آموزش و تحصیل در ترکیه است. مدرک دانشگاههای ترکیه بینالمللی است و قابلیت ارائه شدن به دیگر کشورهای اروپایی را دارد. در کنار اینها، شهریه های تحصیل در دورهها و مقاطع مختلف تحصیلی نیز بسیار به صرفه است. دانشجویان نیز همین را میخواهند. اینکه بتوانند در یک رشته بسیار خوب، در یک دانشگاه مطرح با هزینه های مناسب تحصیل کنند. رشته علوم آزمایشگاهی یکی از رشته های پرطرفدار است.
در دوره لیسانس اکثراً زبان تحصیل، ترکی است اما بعضی از دانشگاهها، درس را به زبان انگلیسی نیز ارائه میدهند. میزان شهریه های که برای تحصیل در رشته علوم آزمایشگاهی در ترکیه پرداخت خواهید کرد بستگی به دولتی یا خصوصی بودن دانشگاه دارد. در دانشگاههای دولتی، شهریه حدود 2900 تا 8700 لیر در سال است. برای زندگی کردن نیز در کل مخارجی خواهید داشت که بر طبق برآوردها، در رنج 1500 تا 2000 لیر در ماه خواهد بود. این دیگر به سبک زندگی شما بستگی دارد. برای خورد و خوراک در ترکیه ماهانه 800 تا 1000 لیر و برای ماندن در خوابگاههای دانشجویی دولتی بین 180 تا 600 لیر و خوابگاههای خصوصی بین 1000 تا 3500 لیر در ماه باید پرداخت کنید.
دانشگاه علوم آزمایشگاهی در ترکیه
همانطور که گفته شد، رشته علوم آزمایشگاهی ترکیه در تعدادی از بهترین دانشگاههای آن ارائه میشود. مزیتهای بودن در دانشگاههای ترکیه شامل استفاده از امکانات آن، استفاده از بورسیههای تحصیلی و شرکت در برنامههای تبادل دانشجو میباشد. برای همین شما هر کدام از این دانشگاهها را که انتخاب کنید، در کار خود موفق بودهاید. تعدادی از این دانشگاهها در ادامه آورده شده است.
- دانشگاه کوچ
- دانشگاه حاجت تپه در ترکیه
- دانشگاه استانبول
- دانشگاه آنکارا
- دانشگاه یدی تپه
- دانشگاه آتاتورک
- دانشگاه دولتی بالیکسیر
- دانشگاه باشکنت
- دانشگاه آجی بادام
- دانشگاه دولتی اگه
- دانشگاه دولتی قاضی آنتپ
- دانشگاه ساکاریا
- دانشگاه خصوصی استانبول
- دانشگاه خصوصی آنکارا
- دانشگاه دولتی دوملوپینار
بازار کار علوم آزمایشگاهی در ترکیه
نگران بازار کار رشته علوم آزمایشگاهی در ترکیه نباشید. شما، فارغ التحصیل هر مقطع از این رشته که باشید میتوانید برای خود کار مناسب پیدا کنید. همیشه نیروی فعال کارشناسان و متخصصان علوم آزمایشگاهی مورد نیاز است. این یکی از شاخه های مرتبط با علم پزشکی است برای همین هیچگاه نیاز و بازار کار آن از بین نخواهد رفت. شما میتوانید بعد از اتمام دوره تحصیل وارد آزمایشگاههای دولتی و خصوصی شوید و مشغول به کار شوید. میتوانید در بیمارستان، کلینیکها، درمانگاهها و … مشغول به کار شوید. یا اینکه با گرفتن تخصص خود در این رشته، یک آزمایشگاه پزشکی برای خود راه اندازی کنید. پس بیکار نخواهید ماند.
حقوق علوم آزمایشگاهی در ترکیه
قطعاً میزان درآمد شما در رشته علوم آزمایشگاهی بستگی به محل کار، تجربه و میزان تحصیلات شما دارد. حقوق تمامی مشاغل در شهری مانند استانبول مقداری بیشتر از میانگین درآمد در دیگر شهرهای ترکیه است. میانگین درآمد فردی که بهعنوان نیروی علوم آزمایشگاهی در آزمایشگاهها کار میکند، 6280 لیر در ماه یعنی 75300 لیر در سال خواهد بود. رنج حقوق علوم آزمایشگاهی در ترکیه از 3330 لیر در ماه (حداقل درآمد) تا 9540 لیر در ماه (بیشترین میزان حقوق) متغیر خواهد بود. در این میان موضوعی که در موسسات کاریابی در ترکیه به اثبات رسیده این است که هر میزان که سابقه کار شما بیشتر باشد بر روی درآمد شما نیز تأثیرگذار خواهد بود.
- سابقه کمتر از دو سال: 3820 لیر
- دو تا پنج سال سابقه: 4690 لیر
- 5 تا 10 سال سابقه: 6650 لیر
- 10 تا 15 سال سابقه: 7770 لیر
- 15 تا 20 سال سابقه: 8550 لیر
- بیشتر از 20 سال سابقه کار: بیش از 9040 لیر
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد رشته علوم آزمایشگاهی در ترکیه میتوانید مشاورههای ما را در آرتان بورس تاپ دریافت کنید.
28 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
ایا با کارشناسی زیست فناوری میتو آن در گرایش های هماتولوژی یا علوم ازمایشگاهی پاتولوژی یا پاتوبیولوژی در کشور ترکیه ارشد بخوانم ؟ اگر خیر در چه رشته هایی امکان پذیر هست ؟
سلام و عرض ادب
برای اینکه شما بتوانید در مقطع ارشد تحصیل بکنید حتما باید این رشته ای که انتخاب کردین زیر مجموعه رشته کارشناسی شما باید
در غیر این صورت از دانشگاه ریجکت میشوید
پس توجه داشته باشید اگر رشته ای که انتخاب کردین زیر مجموعه رشتتون نیست امکان ادامه تحصیل برای ارشد وجود ندارد
سلام.وقتتون بخیر..در زمنه کاری که توضیح دادین سابقه کاری در کشور مقصد مدنظر هست یا سابقه با توجه به رزومه ای که ارایه میدیم؟
سلام وقتتون بخیر
فرقی نمیکنه
مهم اینه سابقه کار رسمی رد بشه
سلام من كارشناسي علوم آزمايشگاهي در ايران خوندم و الان ميخوام در تركيه ارشد ميكروبيولوژي بخونم آيا امكانش هست؟؟ ممنون ميشم
سلام وقت بخیر
بله رشته زیر شاخه محسوب میشه و امکان پذیره
برای راهنمایی بیشتر با مشاورین تحصیلی ما در تماس باشید
با سلام من دنبال کار در آزمایشگاه هستم دکتری بیوشیمی بالینی از دانشگاه علوم پزشکی تبریز دارم و سه و نیم سال سابقه کار دارم کرونا پی سی ار کار کردم.
سلام دوست عزیز وقتتون بخیر
ما در زمینه کاری فعالیتی نداریم متاسفانه تحصیلی اقدام میکنیم.
سلام وقتتون بخیر. من ارشد ایمنی شناسی هستم.برای دکترای ایمنی شناسی در دانشگاه های ترکیه زبان انگلیسی ارائه میشه یا زبان ترکی؟
سلام وقت بخیر
به هر صورت برای مقطع دکتری باید آیلتس 7 داشته باشید
سلام میخواهم ارشد و یا دکترای علوم آزمایشگاهی بیوشیمی بالینی یا فارماکولوژی در ترکیه بخوانم . لیسانس صنایع غذایی دارم . آیا با این لیسانس میتوانم یا خیر ؟
سلام وقت بخیر
به طور کلی تحصیل در ترکیه در مقاطع بالاتر فقط در رشته های مرتبط امکان پذیر است
برای اطلاع از نحوه و شرایط ثبت نام با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید
سلام من لیسانس زیست شناسی دارم آیا میشه دکترای علوم آزمایشگاهی در ترکیه بخونم
سلام وقت بخیر
ابتدا باید در مقطع ارشد اقدام کنید بعد در مقطع دکتری
جهت اطلاع از شهریه ی دانشگاه و نحوه ی ثبت نام با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید
سلام. من کارشناس علوم آزمایشگاهی و ارشد خون شناسی از دانشگاه تهران رو دارم ، میخاستم ببینم دکتری هماتولوژی در دانشگاه های ترکیه ارائه میشن؟ و اگر بله کدام دانشگاه ها؟
برای پذیرش باید چکار کنم؟
سلام وقت بخیر؛
شما برای مقطع دکترا باید کارشناسی و ارشدتون یک رشته مرتبط باشد و همچنین،
برای دکترا هم باید یک رشته زیر مجموعه انتخاب بکنید و داشتن مدرک زبان تافل هم الزامی میباشد.
سلام من کارشناس ازمایشگاه هستم برای ارشد علوم ازمایشگاهی میخوام اقدام کنم دانشگاهی است مورد تاید وزارت بهداشت باشه و ازمون ورودی نخواد؟
سلام وقت بخیر
بله ما به شما دانشگاه های معتبری معرفی میکنیم که برای ازمون ورودی می گیرند
و توجه داشته باشید که برای تحصیل در مقطع ارشد باید تافل داشته باشید یا زبانتون خیلی خوب باشه
برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید
سلام وقت بخیر من رشته ی لیسانسم زیست سلولی هست برای ارشد میتونم ایمونولوژی بخونم؟
سلام وقت بخیر. ارشد ایمونولوژی در ترکیه ارائه نمی شود.
سلام وقتتون بخیر؛
من کارشناسی علوم آزمایشگاهی دامپزشکی دارم توی ایران میتونم وارد ارشد های علوم آزمایشگاهی پزشکی بشم میخواستم بدونم توی ترکیه هم امکانش هست؟من مقاله و رزومه خوبی دارم
سلام خانم محمدی وقت بخیر. رشته ی مد نظر شما در حال حاضر در مقطع ارشد ارائه نمی شود.
سلام من کارشناس علوم آزمایشگاهی دامپزشکی خوندم و 17 ساله سابقه کار در آزمایشگاه دارم آیا میتونم در ترکیه معادل سازی رشته علوم آزمایشگاهی بکنم
سلام آقای فرشید پور وقت بخیر. منظوتون از معادل سازی جهت ادامه تحصیل است؟
سلام وقتتون بخیر . کسی که کارشناسی زیست شناسی و کارشناسی ارشد هماتولوژی داشته باشه میتونه برای دکتری هماتولوژی بورسیه بگیره با توجه به اینکه کارشناسی زیست خونده؟
سلام وقت شما هم بخیر، بله مشکلی نیست، فقط تحصیلات تکمیلی در ترکیه باید رشتهی خودتون و یا گرایشی از رشتهی تحصیلی باشه، شما رشتهی مقطع کارشناسی ارشدتون هماتولوژی بوده در نتیجه برای تحصیل در مقطع دکترا هم میتونید هماتولوژی را ادامه دهید.
سلام وقت بخیر من رشته ارشد بیوشیمی میخونم اگه بخوام برم ترکیه کار هست تو این زمینه؟
سلام وقت شما بخیر،
قطعا کار مرتبط وجود دارد ،اما این موضوع به پتانسیل هر شخصی ارتباط دارد.
و اینکه مجموعه در زمینه کاری هم خدمات ندارد.